• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 128 / 180 • 1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.03.27. 16:19

//off: Csak jelzem, hogy figyelemmel kísérem az eseményeket, és kíváncsi vagyok,hogy melyik terv mellett döntötök. :) Annyit szeretnék kérni tőletek, hogy Kieron karaktere, Saginor a csapat vezetője. Így az ő választása dönti el, hogy melyik verzió legyen. Ezt légyszíves majd tartsátok tiszteletben, és játsszátok ki. Így izgalmas igazán a játék, és ti is elfogadtátok. :) //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.03.27. 18:31

Saginor

Egy ideig csendben hallgatom a különféle ötleteket, aztán szólalok meg:

- Mielőtt elköltözünk és felgyújtjuk a szülőházunkat, meg kellene fontolni valamit: hogy mi a véleménye ezekről a többi érintettnek. Például rögtön anyánknak. Vagy a szolgáknak, akiket elvinnénk. Ők nem tulajdonok, korántsem biztos, hogy eljönnének a világ másik végére. Ha viszont itt maradnak, tőlük megtudhatja a báró, hogy például nem vagyunk valójában halottak.

Így mielőtt eldöntjük a lényegi kérdést - hogy maradunk és felderítjük az okokat, vagy megszökünk és új életet kezdünk -, anyánkat is meg kell kérdeznünk erről.

Mikor kihozzuk apánkat, mindenképp kell valami elterelés. Itt érdemes lenne kombinálni Eligor és Una ötletét: kieresztünk minden rabot - és a káoszban valaki "véletlenül lever egy lámpást". És mit tesz Darton, pont "apánk" ég el... persze azonosíthatatlanul. Utóbbit tudom biztosítani, és azt is hogy pillanatok alatt elszenesedjen a tetem.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2015.03.27. 21:07

Nakloss Finteon

- szerintem még haljnal előtt vagy holnap naplemente után mennünk kell ki hozni apánkat a börtönből , mert már nem huzza soká.
Sietnünk kell.

A két őr nem hü hozzám, de bítosan tudnak valamit amit nem akartak el mondani, így úgy gondolom, hogy bizonyitékot tudnánk találni a várban, hogy a nemes magának szedi be az adót.

Minden bizonnyal van őrség, amit meg gyengithetek azzal , hogy holnap a nap nyugta előtt párbajra hivom a nemest sértésért ,amire meg hivom a fő papot illetve level küldök neki valamint a tartomány úrat, is.
Ott meg küzdök a tatromány úrral vagy annak bajnokaival, ami nektek időt adna, hogy kihozzátok apánkat és bizonyitékot találjatok arra, hogy lop.

De ha tstvérem hatalmad esetleg lehetővé tesz olvasni mások gondolataiban , akkor a párbaj során olvashatnál a nemes fejében, ami meg könnyitheti a bízonyiték meg szerzését, addig pedig a többiek kihozhatnák apánkat a börtönből.

Persze szerintem is készüljünk fel , hogy a család el hagyja a várost és a tartományt így azt mondom, hogy holnap reggel korán, vígyük anyánkat a fogadőba és Una gyermekét, az inas elviszi a leveleket a párbaról mindenkinek, tí pedig fel tudtok készülni a betörésre napnyugta előttig.
Addig az utat is leellenőrizhetnénk, hogy biztonságos e és amikor kell majd akkor nyugodtan végig sétálhattok rajta!

A levélben ha akarom meg is sérthetem a nemest, hogy már csak azért is ki álljon velem vagy a bajnoka.

A párbajban majd ígyekszem időt nyerni, minnél többet, hogy legyen időtök mindenre a várban.

MAjd Vellire nézek, a párbaj levelet , magad is el viheted a fő paphoz, az Orwellánus tetemével együtt, bizonyiték ként és el beszélgethetsz vele, dolgokról melyről szeretnél.

A város urához elmehetne Eligor a párbaj levélel, és úgy gondolom, hogy tudna infot ki szedni belőle a dolgokről miközben elbeszélget ele akár Keironnal, ki ha tud rá modot akár végig mérhetné a feleségét is, hogy van e mitől tartanunk.
természetesen addig én maradhatok anyánk mellet vagy Una vagy veletek is mehetünk,

Az tartomány úr levelét kézbesiteheti az egyik szolgálonk is!

Mit gondoltok ? -
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.03.27. 23:26

Una Finteon

- Ez a párbajos dolog...ez nem felesleges provokáció? Már így is pengeélen táncolunk, és mi van, ha nem izgatja magát az uraság? Úgy tűnt az elmondásod alapján, hogy magasról tojik rá, hogy nemesi rangban vagy , és szerinte örülhetsz, hogy még nem vette el a birtokot...vagy az életed. Mintha csak egy pattanás lennél a seggén, amíg nem érik meg addig csak kellemetlen, de végül mindenképp kinyomják...már elnézést a hasonlatért,...mi meg még annyik sem vagyunk neki. Mitől venné komolyan a párbaj szabályokat, ha már eddig is mindent felrúgott? Az persze jó ötlet, ha ő maga igazol alibit neked..... de inkább békülni próbáljunk, mintha behódolnánk neki , mert így elaltathatjuk a gyanakvását s elterelődne rólunk a figyelem.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 380
ZK Karakter: Marion
ZK Karakter: Sína Ar Ta
Karakter: Una
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.03.28. 10:54

Vellir

-Azért tartsuk szem elött azt is, hogy a tartomány "ururnkat" az örökifjú nevezte ki a posztjára. Lehet, hogy rászolgált a címére. És az is meglehet, hogy ha ekkora kegye van, akkor szinte pillanatok alatt a hercegségben vagy ne adja Noir az egész szövetségben lehetünk kőrözöttek. Részemről szívesen elmegyek Kyel rendházába beszélni a főpappal. Bár ahhoz meg kellene győződni, hogy a megmaradt tárgyak valóban a Kitaszítotthoz köthetőek. Ha ez igaz, akkor az egyház gondoskodik a figyelem elterelésről. Hiszen Kyelnek Orwella miatt lemondania főisteni rangjáról.

-Naklos! Tudom, hogy megvisel apánk sorsa, de most a sérelmeidet le kell tudnod nyelni. A semmiért ne dobd el a címedet. Ha minden jól megy nem kell szétválnunk. Együt erősebbek vagyunk, mint bármi a tartományban. Az, hogy gyújtogatunk, az szerintem nem jó gondolatmenet. Nem tudom ki járt bár börtönbe, de egy ilyen helyet felgyújtani... nem könnyű. Ez nem egy istálló. A zárkákba helyezett széna nagy kincs a fogjoknak. Ki venné be, hogy véletlenűl is, de leég a börtön? Ráadásúl minden más fém és kő, amik ha emlékezetem nem csal, nem éghető anyagok. És pont az apánk akiért szóltatok a bálon, pont ő ég el azonosíthatatlanúl? Inkább szöktessük ki az összes rabot.
-Saginor! Gondold át, hogy mit tegyűnk. Bárhogy is döntesz én úgy cselekszem, azaz tőlem telhetően.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.03.28. 21:38

Eligor.

- Vellir a számból vetted ki a szót. A tömlöcök valóban nem a gyúlékonyságukról híresek.

*Mondom miközben lehúzom a tűzhelyről a lábost és leforrázok egy újabb adag növényt.

- Viszont még mielőtt tovább taglalnánk holnapi lehetőségeink egy kérdésemre válaszoljatok kérlek testvéreim. Még is miért akarunk mi be menni a városba feljelentést tenni, belebonyolódni a helyi intrikába és oldalt választani ahelyett, hogy egyenesen tömlöcbe mennénk és kihoznánk apánkat onnan? Tudom, hogy tegnap én intettem mindenkit nyugalomra és óvatosságra és, hogy először beszéljünk a nemessel. Ám ez a lehetőség már elveszett a mai éjszaka folyamán. Szerintem minden szó ami nem arról szól, hogy merre menjünk be apánkért a tömlöcbe csak idővesztegetés.

*Megvárom a válaszokat majd Sinigor felé fordulok.

- Korábbi kérdéseddel kapcsolatos álláspontom gondolom világos előtedd ám a homályos foltok elkerülése véget inkább ki is mondom. Már mind új élet kezdtünk a tartományon kívül. Engem legkésőbb a tavasz beálltával máshová szólít a kötelesség. Szüleink meg már nem maradhatnak tovább a tartományban biztonságban. A szolgálókat sem hagyhatjuk itt magukra mivel ha a Tartomány úr nem is tekinti őket a cinkosunknak akkor is gondolkozás nélkül elárulnák neki merre is mentünk. Mint tettünk és mit fogunk tenni. Én is ezt tenném a helyükben. Olyanokat viszont nem ölök akik nem érdemelték ki a halált. Csak azért, hogy elkendőzzek egy hibát amit vétettem. Viszont a szolgálók fiatalok még ahogy láttam. Nem jelent majd nekik gondot új életet kezdeni valahol másutt. Az úton is jól jönnek majd. Gondoskodhatnak szüleinkről míg mi csak a biztonságukra ügyelünk.

*A továbbiakban már nem csak Sinigor-ra nézek hanem lassan - lassan körbe járatom a tekintetem a testvéreimen.

- Nem tudom milyen Orwellánusról beszéltek ám számomra még egy Orwellánus jelenléte a tartományban is csak harmad és negyed rendű probléma ahhoz képest, hogy apánk még mindig a tömlöcben van. Amondó vagyok, hogy a lehető leghamarabb hatoljunk be, hozzuk ki és helyezzük biztonságba. Amellett vagyok, hogy most aludjunk egy keveset, napkeltével gyújtsuk fel a házat, menjünk a tömlöcbe vezető járathoz, álcázzuk magunkat, hatoljunk be, hozzuk ki apánkat és a lehető legrövidebb időn belül helyezzük biztonságba tartományon kívül. Ha hazafiként foglalkozni akarunk az Orwellánussal csak ezután tegyük.

*Légvételnyi szünetet tartok.

- Szerintem menjünk tömlöcbe! Szerintetek?
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.03.29. 12:03

Una finteon

"- Viszont még mielőtt tovább taglalnánk holnapi lehetőségeink egy kérdésemre válaszoljatok kérlek testvéreim. Még is miért akarunk mi be menni a városba feljelentést tenni, belebonyolódni a helyi intrikába és oldalt választani ahelyett, hogy egyenesen tömlöcbe mennénk és kihoznánk apánkat onnan? Tudom, hogy tegnap én intettem mindenkit nyugalomra és óvatosságra és, hogy először beszéljünk a nemessel. Ám ez a lehetőség már elveszett a mai éjszaka folyamán. Szerintem minden szó ami nem arról szól, hogy merre menjünk be apánkért a tömlöcbe csak idővesztegetés."

Egyetértően bólogatok.
"...végül is így le is egyszerűsíthetjük...egyszerűen elmegyünk és kész...Impiusz sem lenne itt biztonságban sokáig...lassan feltűnik majd ki is ő...jobb, ha mihamarabb kitanítom mindenben...."

Eligor beszéde végeztével, egyetértően bólintok és várakozóan nézek Saginorra.
vulevukusé ávek zsö tö prömöle dizson mustár ..áá bas..átok meg! Bemegyünk. :) tudod mi az a prohibíció ? - A kurválkodás csúnya szóval?
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.03.29. 22:56

Vellir

-Van még két dolog. Az egyik, hogy honnan van a tanácsosnak 100 aranya, hogy megtanúlja a azt a mesterséget? A másik, hogy a senki sem tudja, hogy én Finteon vagyok a bírtokon kívűl. Mindenki Falin néven ismer. Ezzel a névvel lettem az aki. Ez talán még segíthet.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.03.30. 0:21

Eligor

Vellir

-Van még két dolog. Az egyik, hogy honnan van a tanácsosnak 100 aranya, hogy megtanúlja a azt a mesterséget? A másik, hogy a senki sem tudja, hogy én Finteon vagyok a bírtokon kívűl. Mindenki Falin néven ismer. Ezzel a névvel lettem az aki. Ez talán még segíthet.

- És ennek még is mi köze van ahhoz amit kérdeztem Vellir?
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.03.30. 17:48

Saginor

Már mind új élet kezdtünk a tartományon kívül.

- Ezek mi vagyunk. Nekünk nincs otthonunk, a világot járjuk, ezért elszoktunk a fejünk feletti fedéltől. Természetesnek vesszük a hiányát. De gondold el ugyanezt anyánk fejével! Impiuszéval vagy a szolgákéval! Nekik ez egy világvége, még akkor is, ha kényszerből kell menniük. És ha már a szolgák árulásától vagy az eljáró nyelvüktől tartasz, ez sokkal valószínűbb, ha kényszerrel elviszed őket innen.

A börtönbe bemegyünk és kihozzuk apánkat. Ez nem kérdéses. Addig nem foglalkozunk mással, sem orwelánusokkal, sem cselszövőkkel. Vellir, számolj be részletesen arról az alagútról, ha van még mit mondani róla! Lássuk, miként lopakodhatunk be! A korábban említett eltereléseket egy hosszas pihenés után tudom bevetni - erről jut eszembe, azt hiszem, ideje lenne pihennünk
- itt egy elnyomok egy jókora ásítást. - Aztán meglátjuk, mire jutunk holnap. Reggel befejezzük a csomagolást, kigondoljuk, hová költözhetünk és elmondom anyánknak is, mire készülünk. Egyelőre hadd pihenjen békében!

Még beszéljük meg a börtönbe jutás részleteit, most koncentráljunk csak erre, aztán aludjunk!
Én azt mondom, a belopakodást Eligor és Vellir intézze, Unával kiegészítve problémák esetére. Döntsétek el, tőlem mi lenne jobb: elterelés vagy helyszíni segítség. Előbbi hosszas összpontosítást kíván, szükségem lesz védelemre is, így elviszem Naklosst.
A börtönbeli csendes akcióhoz tudok adni a távolsági fegyvereitekre némi kábító anyagot, ami még egy lovat is leterít.

Mire elkezdjük a behatolást, a csomagoknak idehaza készen kell állniuk, hogy azonnal elindulhassunk az eddigre már kigondolt úticél felé, mikor apánkat kihoztuk.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.03.30. 18:45

//off: Megvárom a válaszotokat, illetve azt, hogy miképp törtök be a tömlöcbe. Utána folytatjuk :) //
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: HugiLee » 2015.03.31. 8:20

una finteon

Saginor beszédére, csak bólintani tudok és a nálam tapasztaltabb taktikusokra nézek, várva, hogy ők hogyan döntenek. Már nincs mit mondanom.
A megbeszélés után , mivel eléggé elfáradtam én is ledőlök aludni de csak néhány órát (3-5) Mert még pirkadat előtt felkeltem anyánkat és vele egyeztetve, a szolgálókat hogy hamar összepakoljuk , amit lehet közben elcsípek egy félórácskát az Impiusszal való beszélgetésre.
// hacsak ez nem ütközik a tervvel , pl, ha nagyon korán akarnak a fiúk elindulni, akkor felkeltem anyánkat, és nélkülem kérem meg, hogy csomagoljon össze , Impiusszal pedig később beszélek,//
HugiLee
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.03.31. 11:00

Vellir

-Holnap reggel elmegyek a városba. Meg kell szereznem egy-két információ. Naplmente előtt találkozzunk, és még a koraesti órákban kihozzuk apánkat. Úgy kéne időzíteni, hogy éjközépre már úton legyünk hazafelé. A nappali őrség tagjai, tapasztalataim szerint nem tudnak eleget pihenni. Ez lassítja őket. Találkozási pontnak vállasszatok ti valamit. Ti tudjátok, hol nem ismernek fel titeket, honnan indúlhatnánk utunkra. Ami a napszámosokat illeti, meg kell nekik mondani, hogy nincs maradásunk. Aki akar velünk tarthat, aki nem, maradjon. Bár annyit mondhatunk nekik, hogy a báró álltal támadtak meg minket a banditák Naklos pénzéért. Ami meg a fogjainkat illeti, nem tudom mi legyen velük. A figyelem elterelés meg annyira nem is fontos. Ha együt megyünk, gyorsabban haladhatunk. Kiengedjük a rabokat. Kaphatnának husángokat, hogy törjenek ki, míg mi a másik irányba távozunk. Aztán szekérre pattanunk és hello.
-Ha mincs hozzáfűzni való, nyugogóra térhetnén. Hosszú napjaink voltak, és lesznel még. Áldozzunk Noirnak is az antiss világában! Sok múlik a jövőben rajta is.
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.03.31. 13:28

Eligor

- Vellir ha már az előző kérdésemet figyelmen kívül hagytad legalább azt elárulod, hogy milyen információk után mérsz vissza a városba?

*Megvárom a választ. Majd utána Siginor felé fordulok.

- Amíg Vellir oda van én akkor végig járom az alagutat. A véleményem szerint az alagút bejárata legyen a gyülekezési pont. Ezzel megkímélve magunkat a felesleges oda vissza járkálástól és az egymásra való várakozástól. Így onnan már rögtön indulhatunk is a határ irányában. A parasztokat a tömlöcben szerintem nem kell nekünk felfegyverezni. Elég ha kiengedjük őket. Feltalálják majd magukat.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.03.31. 15:27

//off: Üdv mindenkinek. Végig olvasva a párbeszédeket, úgy döntöttem, hogy egy dolgot muszáj megemlítenem, mert szerintem másképpen gondolunk a mágus világára. Egyedül Pelso írásában láttam, hogy ős is hasonlóképpen gondolkodik a világról. Én feudális világként ismerem a mágust. Ami azt jelenti, hogy a nemesek uralkodnak, mindenki más próbál olyan helyzetbe kerülni, hogy jól éljen, és ne kerüljön a nemesek útjába. Egy tartomány úr földet ajándékozhat egy átlag embernek, hogy éljen rajta, és azt el is veheti indoklás nélkül. A ti családotoknak a tartomány úr adta a jogot(nem a mostani), hogy a földet megműveljétek. Hogy miért, az most lényegtelen. A tartomány úr bármikor, bármilyen ok nélkül kisemmizheti a családotokat. Jelen pillanatban apátok szembe szegült a tartomány úrral, amivel elérte, hogy a családját földön futóvá tegye, illetve saját magát börtön halálra ítélje. Tehát ti már elvesztettétek a földet. Az, hogy most nincsenek itt még a nemes katonái, az főleg a télnek köszönhető. Ha tavasz lenne, akkor az anyátok és Impiusz, már nem itt élne, hanem vagy az utcákon, vagy valaki befogadta volna őket. Tehát csak akkor tarthatnátok meg a földet, ha mindenkit megölnétek, aki tud róla, és a papírokat megsemmisítenétek. Illetve, ha a királynál kegyelemért esedeznétek. Ynev egész területén így működik, természetesen kisebb, nagyobb különbséggel, de a lényege ugyan ez. Az, hogy nem így gondoltátok az az én hibám, mert nem írtam le előre. Csak én úgy gondoltam, hogy ti is így gondoljátok a mágus világát. :morci: :nevet: //
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 128 / 180 • 1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján