Vellir
Még alvás elött imátkozok Noirhoz. Reggel hasonló képen cselekszem, még reggeli elött. Miután megreggeliztünk, leülök meditálni egy pár percet, hogy az elmémet is frissítsem. Mikor ott tartunk, hogy megbeszéljük a továbbiakat.
- Apa mielött a továbbiakról beszélnénk tudnom kéne a szökésed pontos menetét. Hogy jutottál ki a cellából, merre mentél, mit csináltál és milyen volt a mozgolódás, amíg el nem kaptak. Naklos, Eligor! Tőletek azt kérem, hogy az általatok bejárt területet vázoljátok le. Muszáj megtudnom mindent a szökési kisérletről amit csak lehet, mert csak úgy léphetünk mármint szerintem tovább, ha ismerjük a háttereket. Részemről még mindig Orvellánus összeesküvés van a háttérben. A Kitaszitot fel tudja ruházni fanatikus híveit a vér manipulálásával. Vannak olyan rituálék amik megakadályozzák hogy a vér megalvadjon és olyanok is amik a kiszemelt célpont minden csepp vérét összegyűjti. A birtokra betörők lázitója csak úgy találta azt a jelet; A börtönőrt nem volt hajlandó kész ital formájában meggyógyítani Noir; - Miközben felsorolok mutatom az ujjaimmal, hogy hanyadiknál járok.- A tanácsos felesége nem megy Kyel templomába; Valaki bepillantást nyerhet a jövőbe; Minden akkor történik amimor a város a legsebezhetőbb; Mágikus praktikák elsajátítása történik. Plusz amiket így hirtelen kifelejtettem. Ezeket összerakva, véleményem szerint a kalandozó csapatba lesz legalább egy Orwellánus vagy pap, vagy boszorkány, vagy -mester, vagy ezek kombinációi. Továbbá mindenképpen kell kardforgató is és íjjász is. Ez minimum három mindenre elszánt, hataloméhes, vagy manipulált, sok tapasztalattal rendelkező ember vagy törpe lesz. Egyenlőre én ezekre a következtetésre jutottam. Harmadrészt. Mivel nekem kettős életem van, ráadásúl Noir felkentje vagyok, ráadásúl nem voltam a család részese az életem felébe, elég sok esélyel zúzhatjuk porrá ezt a gondosan kitervelt, manipulált sakkjácmát. A másik fél arra épített, hogy van egy nagy nevű, de normál család. A családfőt szégyenbe taszítják, mire a legnevesebb gyermek lépéseket tesz. -Nézek Naklossra. - Összehívja a családot és máris megvannak a takarítók. Az is lehet, hogy a kalandozó csapatról csak azért tudunk, hogy öljük meg őket, majd a törvény értelmében, mivel nem is kicsit, de megszektük, elvehetnek tőlünk amit csak akarnak. Nem kell kifizetni a kalandozókat, és az egyetlen családtól ami elég erős, hogy felléphessen a város vezetősége ellen megszabadúl. Így dióhéjban ennyi részemről.