• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

AD&D megbeszélős

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
312 hozzászólás • Oldal: 15 / 21 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21

Re: AD&D megbeszélős

HozzászólásSzerző: Antarys » 2015.08.09. 23:38

kalidar írta:de a "szerintem így van"-nak nem sok helye van a megítélésnél.

Mivel nem én vagyok a KM ezért csak a "szerintem így van" féle kinyilatkoztatásnak... véleménynek van értelme részemről. És majd a KM eldönti, hogy mit kezd vele. Illetve Quator is láthatja, hogy én mit gondolok a dologról. Aztán vagy egyetértenek vele vagy nem, ez már az ő dolguk.
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." - Weöres Sándor
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 161
ZK Karakter: Dralt D'Mon - A Halál Völgye (ÚTK)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.08.10. 0:09

Antarys!

Azt hiszem harmadjára írom le hogy maximálisan igazad van, valóban nem tudok vitatkozni az érveiddel, és elnézést kérek a mesélési hibáimért ismét.
Nem vagyok gyakorlott AD&D mesélő, ne haragudjatok rám hogy végig hibáztam, az illúziók mentődobásaival kapcsolatban, tényleg nem tudtam pontosan az ide vágó szabályozást, először meséltem ilyet.
Ígérem neked Antarys, tanulságul fog szolgálni a jövőre nézve ahogy kérted, de ezen túl, hogy bocsánatot kérek, nem nagyon tudom mit tehetnék még, ami mindenki megelégedésére szolgál. Tényleg próbálok mindenkivel fair lenni.
Sajnos a felkészületlenségem teremtettem egy olyan szituációt, amiben akárhogy döntök, teljes joggal áll fel bármelyik érintett fél az asztaltól hogy igazságtalan vagyok vele szemben.
Ismét bocsánatot kérek mindenkitől, nem szándékosan tettem ilyet, a figyelmetlenség az oka, próblom majd az ilyesmit elkerülni a jövőben. Ezért kérem azt, hogy a két érintett fél Quator és Antarys vitassa meg hogy az egyik megengedi-e a másiknak a mentőt, vagy meg tudja-e győzni a maga igazáról. Én tényleg igyekszem azon, hogy egyben maradjon a party és ne sértődjenek meg az emberek rám vagy egymásra, én szeretek mesélni, tényleg igyekszek hogy ez a mese végig menjen, nem tudom mit tehetnék még, hogy ez sikerüljön. :(
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: kalidar » 2015.08.10. 4:26

Castor,én azért kerestem ki az ide vonatkozó részt mert tudtam hogy van ilyen...gondoltam könnyebb és tisztább lesz a helyzet.

Antarys,persze...véleménye mindenkinek lehet...csupán ebben az adott helyzetben van konkrét leírás.
Másrészt, a szörnyidézés 1-2-3 stb...1-2-3 stb szintű szörnyet jelenít meg véletlenszerűen,amit a KM választ tetszése szerint.
Az 5. szintű elementál idézés varázslat 8 életerő szintes elementálokat idéz meg.
Ezt csak a későbbiekre vonatkozóan,mint hasznos infót írom le hogy ha a későbbiekben használatra kerülne.
kalidar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 89
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: kalidar » 2015.08.10. 4:36

"Nekem nincs meg a magyar szabálykönyv, de van olyan opció is, hogyha a varázsló egy lényt akar megjeleníteni, akkor az maximum annyi HD-s lehet, amekkora ő maga. Tehát jelent esetben egy 6HD-s akármilyen lényt létre tudna hozni."

Nem a lény életerő szintje a korlátozó,hanem a varázslaté amit utánozni próbáltál...értem én az egyszerűsítést hogy "csupán egy elementál illúzióra gondoltál"...viszont az "idézek egy elementált,úgy hogy egy tűzgolyót dobok oda ami elementállá változik" az már a varázslat hatásának illúziója.

De félre ne értsük...nem kötekedni akarok,ahogy írtam is szabályilag így műkszik...be is fejeztem,következő alkalomra ígérem nem nézek utána.
kalidar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2015.08.10. 5:04

Castor, Carturoknak joga van mentőt tenni, csak az a baj, hogy nem akar. És mentődobás nélkül akar kivédeni egy varázslatot, ami szembe megy a szabályokkal. Ez meg már nem az illúziók sajátossága, hanem magáé a mágiáé.

Kalidarral részben egyetértek, azonban nem csak az általános rész számít ilyenkor, hanem maga a varázslat leírása is, ezt azért ne feledjük.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Antarys 2015.08.10. 5:08-kor.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2015.08.10. 5:06

Majd eccercsak lesz időm/energiám írni a sok írásra....

Viszont azt előre bocsátom, ha kiidegelitek Castort ezzel az egésszel, és ezért abbahagyja ezt az AD&D-t meg az épp induló SR-t, akkor őrjöngeni fogok! :grrr: 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: kalidar » 2015.08.10. 7:06

Quator,részemről többet nem fejtegetek,gondolom az eddigi két-három hozzászólás se idegelte Castort...ha mégis akkor elnézést.
kalidar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2015.08.10. 10:48

Úgy érzem Castor tanácstalan, semmint hogy ideges volna.

Mindenesetre, remélem nem lyukadunk ki ott, hogy bárki immunissá válhat a mágiára, csakmert egy logikus gondolatmenettel kibújik a mentődobás alól. Bár mintha úgy emlékeznék, hogy van arra is szabály, ha valaki nem akar mentőt tenni: Azt hívják önszátából a hatás elfogadásának.

Edit:

Kalidar:
Nem a lény életerő szintje a korlátozó,hanem a varázslaté amit utánozni próbáltál...értem én az egyszerűsítést hogy "csupán egy elementál illúzióra gondoltál"...viszont az "idézek egy elementált,úgy hogy egy tűzgolyót dobok oda ami elementállá változik" az már a varázslat hatásának illúziója.

Nem akartam utánozni egy varázslat hatását sem, főleg, hogy egy elementál idézése teljesen máshogy néz ki. Idézőkör, gyertyák miegyéb. Az illúzió varázslat tette nekem lehetővé, hogy a varázslat területén belül azt jelenítsek meg amit akarok. Az már csak a KM engedékenységén múlik, hogy mennyire kapok szabadkezet ebben... Erről szól az általános rész, ahol opciókat, tehát lehetőségeket sorol fel a könyv a KM-nek. De az, hogy ezeket a "korlátozásokat" használja-e vagy sem, azt ő dönti el. Ezért írták, hogy az illúziók végeredményében a KM-től függnek.

Tehát kedves KM gyorsan lezárhatjuk ezt a "vitás ügyet" ha azt mondod, hogy Rubin nem képes egy elementál élethű illúzióját létrehozni. Visszamenőleg... ugyebár, mert korábban belementél. Nekem nem gond, hogy visszatekerjük az idő kerekét, és az utólag megtudottak alapján mérlegelve a helyzetet, máshogyan alakítod, adod elő a történteket. Teszem azt, a driderek nem menekülnek el.

De mostmár részemről ennyi, most te jössz Quator a véleményed kifejtésével. Meg lehet, hogy valamit félreértettem és akkor meg tényleg hiába szövegelek ennyit. (Titkon remélem, hogy tényleg csak félreértettem valamit.)
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2015.08.15. 8:39

Végigolvastam ezt a "csodát", amit írtatok.

A rövid véleményem:
Mint már számtalanszor elmondtam/leírtam, sajnos nekem nem sok időm jut a szerepjátékra mostanság. Ezért én kikapcsolódni és szórakozni szeretnék, jó társaságban. Nem vitatkozni lépten nyomon. Számomra ebből annyi látszik, hogy Antarys teljesen feleslegesen szítod a feszültséget, valamiféle önigazolást keresve. Meg kóstolgatsz engem és a karakterem, ahol csak tudod.

Erre nekem nincs szükségem, én játszani szeretnék. Így ezt vagy abbahagyjuk vagy én kiszálltam, mert nincs kedvem hetekig azon tobzódni - oldalakat teleírva - hogy most akkor ki mit gondolhat, meg hogyan értelmezhető egy félmondat a szabályokból kiragadva.

A hosszabb válasz:

Illúziók

Két lehetőség van:
1, Rubin egy varázslatot akart "lemásolni", ami a Szörnyidézés tudott volna lenni. Ebből a Szörnyidézés I., az amit egyébként hatalmában állna (értsd: elég magas szintű az elvarázslásához) megjeleníteni hihetően. Ezzel egy marék 1.szintű lény hívható. Tehát egy lerongyolódott goblincsapatot meg tud jeleníteni Rubin, egy tűzelementált nem.

2, Rubin egy tűzelementált szeretett volna megjeleníteni, mint az éppen erre járó szörnyet. Ebben az esetben, egyrészt az illúzió addig valóságos, amíg az elementál "erre jár" és nem varázslattal megidéztetik, mert az az 1,-es pont. Másrészt csak olyan lényt tud hitelesen előadni az illúzionista, amelynek megtapasztalta a képességeit. Tehát, ha élete során Rubint nem molesztálta közelről egy tűzelementál, akkor lövése sincs, hogy mit is csinál és tud egy tűzelementál. Ezért avatatlan szemlélő számára is blődségnek tűnik az elementál.

Mindkettőt tessék összekeresni az alapkönyvből. Nem fogok idézgetni, meg oldalszámozgatni és összeollózni félmondatokat.

A karakterek gondolatai

Eddig csak Antarys-tól "hangzott el" olyan, hogy a másik karakternek ezt így kell gondolnia, meg úgy kell cselekednie, mert...
Milyen jogon akarod megmondani, hogy mit gondolhat Carturok és mit nem?! Illetve in-game és off-ban is, miért nem tetszik, ahogy játszom a karaktert? Láthatóan valami bajod van velem, azt nem tudom micsoda, azonban nem értem, hogy ha bajod van velem, akkor minek jelentkeztél egy játékba, ahol játszom?

Carturok egy antiszociális, egoista szörnyeteg, aki csupán azért hajlandó a többiekkel tartani, hogy visszakapja a remete-barlangját. Számára teljesen logikus, hogy amit az egész csapat leművel, az vásári mutatványok tömkelege. Nem azért, mert én, mint játékos, nem tudom, hogy milyen hatékonyak és jók a karakterek. Hanem pont azért, mert az én karakterem személyisége ilyen, amit ki fogok játszani. Emellett úgy érzem - mint Holg esetében is anno - hogy nincs baj a karakteremmel a játékbeli kohézió és a csapatmunka terén sem.
Ezzel szemben Rubin az egyetlen dolgot cselekedte, amit kifejezetten kért kerülni a druida: az erdő felgyújtását.

A fentiek miatt teljesen logikus gondolatmenet, hogy a "nyomi gnóm" csak vásári komédiás. Teljesen mindegy, hogy illúzió elementált mozgat vagy igazi tűzgolyót dob.

A konkrét szituáció és a mentődobás

Valami miatt megálltatok a levezetésem 1, pontjánál. Ez miért történt? :?

2, Viszont ezzel nem sokat foglalkozik a minotaurusz, hasonló személyiségbeli okokból: Kit érdekel, hogy ég az erdő, amíg ő nem ég, addig mit érdekli. Ezért nem fog morfondírozni az illúzió dobáson. Viszont a tűztől való menekülésen sem. (Az ilyen morál-dolgokra még fajból is kap módosítót, hogy ő nem ijedős.)

3, A fentieknek megfelelően a környezeti hatásokkal mit sem törődve, annyi érdekli jelen pillanatban (9-nél), hogy drider 3 bekóstolta és lakoljon a kis pondró!

Nem azért nem dobtam mentőt, mert ki akarok bújni nagyon fondorlatosan egy illúzió elementál látványa alól, hanem azért, mert jelen szituációban teljesen érdektelen, hogy van-e ott egy elementál vagy nincs. Két lehetőség van:
1, Az elementál magától szövetséges vagy valamelyik csapattárs hívására jött. Ekkor minek törődjön vele bárki is, hiszen egy oldalon harcolunk. Ráérünk a valódiságán a harc után elgondolkodni. Majd akkor dobok mentőt a személyiségbeli gondolatmenet alapján. (Ha nagyon statisztikára akarjuk fordítani: Amikor épp sebeznek, akkor nem pattintasz rá még egy kör tétlenséget, mert a karakternek az önvédelem fontosabb motiváció, mint a töprengés a háttéren.)
2, Az elementál ellenséges. Ekkor már lehet, hogy foglalkozni kell vele. Viszont csak akkor, amikor már Carturokot is támadja/akadályozza. Majd amikor a bal mellbimbóját pörkölgeti, akkor szétzúzza a minotaurusz.

Összefoglalva:
továbbra is tartom, hogy egy teljesen felesleges és csupán a játékkedvet romboló vitáról van szó. Ami nélkül teljesen jól eljátszhattunk volna.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.08.15. 13:32

Quator ar Zaraquer írta:A hosszabb válasz:

Illúziók

Két lehetőség van:
1, Rubin egy varázslatot akart "lemásolni", ami a Szörnyidézés tudott volna lenni. Ebből a Szörnyidézés I., az amit egyébként hatalmában állna (értsd: elég magas szintű az elvarázslásához) megjeleníteni hihetően. Ezzel egy marék 1.szintű lény hívható. Tehát egy lerongyolódott goblincsapatot meg tud jeleníteni Rubin, egy tűzelementált nem.

Bocsáss meg de Carturok honnan tudja hogy mire képes Antarys karaktere? Mi alapján jelenti ki, Carturok hogy "Rubin egy varázslatot akart "lemásolni", ami a Szörnyidézés tudott volna lenni." Ezt te mint Rausz Károly az AD&D-beli ismeretiddel felvértezve kijelentheted, mert mint játékos tisztában vagy az AD&D szabályaival, esetleg láttad Rubin karakterlapját de Carturok nem. A játékban Carturok nem állíthat fel egy ellenérvet, vagy a hitetlenkedése alapját a te szabályrendszerbeli ismereteidre alapozva. Nincs senkinek a homlokára írva a tapasztalati szintje, és a varázskönyvét se láttad. Az elvi lehetősége a világ törvényszerűségei szerint fennál hogy Rubin rendelkezhet ekkora hatalommal akár saját kútfőből, akár külső forássból. Lehet van egy varázstárgya ami lehetővé teszi ezt a számára... Azzal azért a minotaurusz is tisztában van hogy a varázstárgyak adhatnak olyan hatalmat egyesek kezébe, amire amúgy maguktól nem lennének képesek. Persze lehet rá mondani, hogy a nyomi gnómnak nem lehet ilyenje és nem lehet rá képes, de egy mozgó és ható illúziómágia megtöréséhez -véleményem szerint- egy arrogáns, dacos, lenéző alapállásnál több kell. Például ha véget ér a találkozás és kiderül hogy az egész gyújtogatás és elementál idézősdi egy nagy lufi volt. Ez kiderült volna hisz a saját szemetekkel látjátok hogy nem esett az erdőben kár. Na onnantól kezdve lehetett volna tamáskodni Rubin minden mágikus megnyilvánulásánál és feltenni a kérdést: "Mi van ha ez is csak illúzió, mint a múltkori elementál idézése?" Ezután az átélt élmény után már lehetne dobálgatni a Rubintól származó illúziók ellen mentőt. (Megjegyzem épp te voltál az aki a Tüzes Kéz varázslattal most már valóságosan is felgyújtja az erdőt.)
Egyébként Rubin tett lépéseket arra hogy a karaktereket ne érje el a hőhullám és ne érezzék a -gyújtogatás miatti- lángok erejét, amit meg is fogalmaztam a reagban. Az egész sajnos épp a te Tüzes Kéz varázslatod miatt fog ténylegesen valóságossá válni.
Quator ar Zaraquer írta:2, . Másrészt csak olyan lényt tud hitelesen előadni az illúzionista, amelynek megtapasztalta a képességeit. Tehát, ha élete során Rubint nem molesztálta közelről egy tűzelementál, akkor lövése sincs, hogy mit is csinál és tud egy tűzelementál. Ezért avatatlan szemlélő számára is blődségnek tűnik az elementál.

Saját fantáziával is megjeleníthet bármilyen lényt. Akkor nem tűzelementált jelenített meg, hanem "A Lényt akit én Tűzelementálnak képzelek el." Az meg erősen elgondolkodtató hogy ugyan kinek van "Tűzelementál Fizikai Kinézetének Standard Normakövetelményei és Fajtái az al-rasszok tekintetében is" szakértelme... Egy lángtestű humanoid megjelenítéséhez nem kell túlságosan megerőltetni az agyunkat, hogy hitelesnek tűnjön, azért olyan nagyon sok vizuális változóból nem állnak.

Quator ar Zaraquer írta: Láthatóan valami bajod van velem, azt nem tudom micsoda, azonban nem értem, hogy ha bajod van velem, akkor minek jelentkeztél egy játékba, ahol játszom?

Én hívtam meg őt Kyarra helyére, mikor megsértődött rám és kilépett.

Quator ar Zaraquer írta:Számára teljesen logikus, hogy amit az egész csapat leművel, az vásári mutatványok tömkelege.

Ezen az alapon a druida éppen folyamatban lévő átváltozása is az. Annak viszont jó.

Quator ar Zaraquer írta:Nem azért nem dobtam mentőt, mert ki akarok bújni nagyon fondorlatosan egy illúzió elementál látványa alól, hanem azért, mert jelen szituációban teljesen érdektelen, hogy van-e ott egy elementál vagy nincs. Két lehetőség van:
1, Az elementál magától szövetséges vagy valamelyik csapattárs hívására jött. Ekkor minek törődjön vele bárki is, hiszen egy oldalon harcolunk. Ráérünk a valódiságán a harc után elgondolkodni. Majd akkor dobok mentőt a személyiségbeli gondolatmenet alapján. (Ha nagyon statisztikára akarjuk fordítani: Amikor épp sebeznek, akkor nem pattintasz rá még egy kör tétlenséget, mert a karakternek az önvédelem fontosabb motiváció, mint a töprengés a háttéren.)
2, Az elementál ellenséges. Ekkor már lehet, hogy foglalkozni kell vele. Viszont csak akkor, amikor már Carturokot is támadja/akadályozza. Majd amikor a bal mellbimbóját pörkölgeti, akkor szétzúzza a minotaurusz.

Ha jól értelmezem az 1. és 2. pontot egyik sem tartalmaz arra vonatkozó állítást hogy Carurok vitatná az elementál valódiságát.

Akkor engedelmetekkel úgy fogom tovább folytatni a történetet hogy az elementált mindenki valóságosnak hiszi, kiegészülve azzal hogy az illúzió pusztitás teljesen hitelessé fog válni a Tüzes Kéz varázslatod okozta, ezúttal már valóságos erdőtűz miatt...tulajdonképpen szépen elfedted azt hogy itt illúziómágia történt.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2015.08.15. 15:39

Quator írta:...Ezzel szemben Rubin az egyetlen dolgot cselekedte, amit kifejezetten kért kerülni a druida: az erdő felgyújtását.

Nos ez valójában nem így történt. Ugyanis előbb Rubin cselekedett valamit, aztán a druida meg mondott valamit. Tehát Rubin nem a druida ellenében cselekedett, hanem fordítva, a druida kérte utólag azt amit Rubin tett, hogy ne tegye. Ez már amolyan "eső után köpönyeg" féle felszólalás volt a druida részéről.

Valójában a druida kérését most úgy néz ki, hogy Carturok nem vette figyelembe. Mert, ha Carturok, Rubin varázslatáról "tudta" hogy illúzió, akkor azt is tudnia kellett, hogy Rubin ezzel nem megy szembe a druida kérésével. Ellenben Carturokkal, aki valódi tűzmágiával kezdi felgyújtani az erdőt. (Ezt mondjuk magyarázza az egoista személyisége.) De ez távol áll a kohéziótól és a csapatmunkától. Mondjuk még nem is igazán beszélhetünk csapatról, csupán néhány összeverődött idegenről, akik semmit sem tudnak a másikról. Persze véleményük és feltételezéseik azok lehetnek.

Quator valamit nagyon félreértettél, nem vitatkozunk semmin. Egy problémát próbálunk megoldani. Illetve már azt sem, mert úgy látom Castor időközben megoldotta.

Edit: A többivel amivel vádolsz: egyszerűen nem igazak. Nem magyarázkodom elég annyi, hogy félre értetted. Próbáld meg egyszer úgy olvasni, hogy nincs benned indulat.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2015.08.15. 16:38

Akkor tisztázásképp, hogy elkülönüljön Carturok észlelése és az én általa tudottak:

Illúziók rész:
Ezt én, mint játékos írtam le, hogy a szabálykönyvben leírt illúzió hatásokra vonatkozó rész alapján az illúzionistának nincs elegendő hatalma egy tűzelementál és a hozzá kapcsolódó erdőtűz hiteles megjelenítéséhez. Ennek semmi köze Carturokhoz. Ezt azért írtam le, mert Antarys és Kalidar elég hosszan írtak arról, hogy akkor rendszerileg mire képes az illúzionista.
Szerk.: Megjegyzem, hogy emiatt nem is szóltam, mert belefért, hogy kicsit teátrálisabban kezeljük az illúziókat. Színes eleme a játéknak. Viszont a kérdést feltettétek, hogy szerintem lehetséges-e ez az egész. Erre a szabályrendszeri válasz az, hogy: Nem. (Ami, mint írtam, engem az elejétől nem zavart.)

Carturok észlelései:
Pontosan azt írtam az egész vita előtt, hogy Carturok látja az elementált, de nem foglalkozik vele jelen esetben. Aztán elkezdtetek azon görcsölni, hogy megteheti-e, hogy nem érdekli az elementál. Ezért írtam, hogy a vita alapvetően értelmetlen volt.

Druida átváltozása:
1, Játékosként: Igen, tisztában vagyok vele, hogy ez mennyire jó és erős druida képesség.
2, Carturok: Ez egy mutatvány. Bárki bármivé át tud alakulni.

Tüzes kéz:
Ez az, amiből nem lesz erdőtűz. Azt az infót kaptuk, hogy egy lény 5x5 láb négyzetet foglal el. Az 5 láb (1,6m) hosszú lángsugár nem ér túl a drideren. Az erdőt nem pörköli, csak a lényt. A lény nagy valószínűséggel ki fog gyulladni, azonban egy rohangáló - mégha "természetes tűzzel" égő is - óriáspók nem fogja tudni felgyújtani az erdőt. Ha kérhetem ezt azért ne akarjátok belemesélni a sztoriba, hogy egy disznóperzselőnyi pillanatnyi lángcsóva akkora erdőtüzet okoz, mint amit az illúzió mutat.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Antarys » 2015.08.15. 16:48

Illúziók

A varázslat a hatóterületén belül megteremti bármilyen tárgy, lény, vagy erő illúzióját. Minden szemlélődőre (kivéve élőholtak), aki elhiszi, arra hatással van. Hogy ki hiszi el, azt a mentődobás dönti el, amit a KM kezel, mert az speciális módon zajlik. A varázsló bárhogyan elképzelheti a varázslat hatását, de hogy az milyen erős a KM-re tartozik. Az erre vonatkozóak közül hoztad fel példának azt a két pontot.
Tehát összegezve: minden, a hatás leírásán kívül, a KM hatásköre alá tartozik. A KM kezeli a mentődobások kérdését, azt hogy kire milyen hatással van, lévén hogy ez egy univerzális varázslat, mely a varázsló tapasztalataira és fantáziájára van bízva.
(Egyébként mindent meg lehet magyarázni. Az már más kérdés, hogy a magyarázatot ki fogadja el, s ki nem. Előtörténeti magyarázatom van arra, hogy Rubin megtanulta az elementálok hihető megjelenítésének tudományát. És mint ahogy Castor írta is, nem egy nagy kunszt egy nagy tábortűznek láng kezeket képzelni. De ez megint csak a KM-re és rám tartozik.)

Vagyis ti rátok az illúzió "létrehozásának lehetőségének" kérdése nem tartozik.

Csak az, hogy amennyiben kételkedtek a hatás valódiságában akkor azt milyen következtetésekre alapozva teszitek.

Nyilvánvaló, hogy Carturok nem gondolta volna, amit írtál, ha TE nem tudod, hogy illúzióval van dolgod. Ezért írtam korábban, hogy ha a játékosok előre tudnak valamiről, akkor már bajosan játszák ki, hogy a karakterük nem tudja. Főleg akkor, ha illúzióról van szó, amikor éppen a játékosnak kellene rájönnie, hogy amit tapasztalnak a karakterükön keresztül, az illúzió. Ez itt egy paradoxon, ami problémát okozott. Nem vitatkozunk, csupán próbáltuk elsimítani.

Tehát, ha Carturok nem kételkedik a hatásban akkor nem gondolkodik el róla különösebben. Vagyis amit írtál az 1. pontban, hogy Carturok véleménye mi a helyzetről, valójában most kiderült, hogy irreveláns. És emiatt görcsöltünk ennyit. Majd legközelebb csak a kérdésre válaszolj és akkor nem lesz probléma.

Tüzes kéz: Ezek szerint az elkerülte a figyelmedet, hogy az egész erdő be van nőve pókhálóval és lépten nyomon bele-belegabalyodnak a karakterek. Elég egy szikra és a pókhálók miatt az egész erdő lángokban fog állni.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Antarys 2015.08.15. 17:30-kor.
Antarys
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2015.08.15. 17:06

Quator ar Zaraquer írta:Akkor tisztázásképp, hogy elkülönüljön Carturok észlelése és az én általa tudottak:

Carturok észlelései:
Az erdőt nem pörköli, csak a lényt. A lény nagy valószínűséggel ki fog gyulladni, azonban egy rohangáló - mégha "természetes tűzzel" égő is - óriáspók nem fogja tudni felgyújtani az erdőt. Ha kérhetem ezt azért ne akarjátok belemesélni a sztoriba, hogy egy disznóperzselőnyi pillanatnyi lángcsóva akkora erdőtüzet okoz, mint amit az illúzió mutat.

Ne haragudj de nem értem a többes számot.
Antarys nem akarja belemagyarázni, ez az én döntésem szeretne lenni, már ha KM-ként szabad döntenem így. Szabad?
Írtam, hogy masszívan benne jártok a driderek territóriumában azt is hogy lombkorona szintig mindent beborít a pókháló, kisemlősök vannak beleragadva, és már Rubin is kezdett vattacukorként kinézni. A pókháló elég gyúlékony matéria. Egy tüzes kéz ebben a szmötyiben simán elég egy erdőtűzhöz, ami 1,6 m hosszú és 120 fokos szögben felperzseli a terepet. Megengeded nekem Quator hogy KM-ként azt mondjam ez elég egy erdőtűz feltámasztásához ilyen körülmények között? Nyílván nem egy kör alatt lesz 800 celzius fokos tomboló pokol de kezdetnek több mint elég. Megengeded nekem hogy kalandmesterként így döntsek?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2015.08.15. 17:09-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: kalidar » 2015.08.15. 17:07

Én elnézést kérek hogy játéktechnikai részeket belekevertem az egészbe,ahogy írtam korábban többet nem fordul elő és a fennálló "probléma" nem is érdekel az elkövetkezőkbe.Ha elnyújtotta a "vitát" amivel csak rövidíteni akartam szintén elnézést érte...

A következőkben csak Jk reagban szólok hozzá vagy ha más témában "offolok".
kalidar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
312 hozzászólás • Oldal: 15 / 21 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21

Vissza: Castor AD&D kalandjai