Nem a napló a hosszú, hanem amit Paga Sker kíván attól a tudástól ami a naplóban van.... xD mondjuk én nemtom elképzelni azt a metódust, hogy széjjel hagyod a naplót napvilágba. Arra szokás valamennyire vigyázni, de a te dolgod. Paga Sker akkor most amúgy milyen karakterrel jön? Mert nem emlékszem hogy írt volna előtörit egyenlőre, vagy egy teljes karakter koncepciót. Csak ötletelést olvastam eddig meg vitázást a KM-el Valaki javítson ki ha tévedek.
Én egy erigowi kyr nemessel jövök, aki Albon kegyét élvező bárd. Az előntörimet pár oldalla ezelött már közzé tettem, ennek csiszolása véget reagolgattunk Pelso-val. Nyugottan lehet hozzá ötleteket adni... Vita nem volt, csak megvillgosítás.
Akkor most így pótolva előtörid elolvasását, bocsánatot is kérek hogy eddig nem tettem. És ezek után felötlött bennem az is, hogy Ynevet lehetetlen bejárni anélkül, hogy egy emberöltőt foglalkoznánk vele, így az a kérdésem fogant, hogy nem-e akarjuk Ynev méreteit csökkenteni? Legalábbis erre a kalandra. De ezt majd inkább a KM határozza meg. Aztán a másik pedig, hogy oké-oké, van egy előtörink mindenkiről, nagyjából betekintést kaptunk valamelyest egymás karakterébe, akkor mostmár foglalkozhatunk azzal a kérdéssel, amelyet Thor tett fel még korábban. Ki hogy harcol, s mi lesz a taktikánk? Az én harcstílusom egyszerű, nincs harcstílusom. Najó, ez talán kicsit túlzás. Mindenesetre, szeretem minél távolabb tudni magam az igazi harcoktól, és inkább az eszközeimre bízom magam, pl bombát gurítok az ellenfelem lába elé vagy valami ilyesmi. Esetleg megoszthatjuk azt is, ki hány KAP-ot költött mire. Pl képzettségek, manapont, kegypont, HM, FP, stb... ad egy kicsit több elképzelést, milyen karakterről is van szó. Ezt persze a KM beleegyezésével tegyük meg. Mit gondoltok?
pl. Abaszisz és Gorvik között lehet ingázni. Egy év ide, egy év oda. Pár hónapos ott tartózkodással az egyik kikötőben.
Természetesen senki nem lehet 30 - 35 évnél fiatalabb mivel 10 Tsz a kaland. Lehetőleg 35-40 körüli karaktereket kérek (félelf idősebb) Viszont ha már itt tartunk. Lehet én emlékszem csak rosszul de még senki sem írta le, hogy hány éves, alap jellem (egy két jellemvonás már volt emlegetve egy összegző bekezdés kéne ahol kijelentitek, hogy Élet, Rend vagy valami más), milyen magas és egyéb külső megjelenési jeleket.
Ynev nagy ezért nem szeretem az olyan előtörténeteket ahol erről megfeledkezve úgy utazgat a JK mintha magától érthető lenne a Föld - Mars távolságot évente megtenni. Ha elég idős a karakter akkor magas szinten nem szólok érte de attól még mindenkinek az említett városban kell tartózkodni a kaland kezdetén és pont. Aki régóta játszik velem az tudja hogy az a legjobb ha helyi és nem megy messzire. Jó pont a KM-nél.
A karakterek összeismerkedését lassan öntsétek végleges formába és a fontos információkat nyugodtan megoszthatjátok egymással nagy vonalakban.
Igaza van Siraknak, rakjuk össze a bandát, hogy harcban, vagy szociális szituációban jól jöjjünk ki.
De előtte még.
A karakter főleg tudományos képzettségeket vett fel. Van némi szociális ismerete, de nem ő fogja meggyőzni a nemest, hogy hívja vissza katonáit. Igaz 15-ös karizmával rendelkezik, de ez most inkább a küllemet ábrázolja, persze meg van a magabiztosság is.
Mágia szinten úgy érzem elég sokrétűen fettem le. Tehát fürkészéssel, és mágikus képzettségekkel el vagyunk részemről látva.
Ért az alkímiához, herbalizmushoz, van lélektanja.
Ismeri a démonológiát, tudja használni a nekromanciát. Egyetlen fekete folt az a drágakőmágia. De a fürkészéssel ezt is megoldhatjuk.
Fő profilja az őselemi mágia, amit elég jól használ. Így harcban elsősorban ezt a tudását veszi elő.
Tudjátok jól, hogy képes hatalmával megvédeni magát, egy-két támadótól. Tehát nem kell mindig pesztrálni a harcban.
Én a mondó vagyok, ha van idő, akkor szívesen feltuningolja a fegyvereket harc előtt tűzzel, faggyal. Vagy akár aurával némi SFé-t tud biztosítani. E mellett a távolsági támadókat szívesen lerendezi, amíg ti a közelharcban tevékenykedtek. Természetesen, ha van az ellenfelek közt mágiatudó, akkor annak megy neki.
Van egy olyan lehetőség is, hogy fény mágiával megvakítja az ellenfeleket, ám ehhez 2 kör koncentrálásra van szüksége.
A jelleme halál-rend. De nem a bérgyilkos féle, hanem aki mindenben okot lát. Valaki halála csak egy ok, aminek be kellett következnie. Persze fél a haláltól, és szereti az életet, de mások halála egy út bizonyos ismeretek megszerzéséhez. És fölöslegesen nem szereti az öldöklést.
Tehát, ha szükséges kérdés nélkül kivégez bárkit, de csak úgy hobbiból nem öl. Viszont a kínzás sem áll messze tőle, de csak, ha a kényszer úgy hozza.
Lojális a társaival. (a rend jellem miatt) Tehát tőle nem kell félni, hogy átvágná a többieket, ezért egy kicsit kiszámítható. Viszont, ha valaki átveri, és nem tudja jól kimagyarázni magát, akkor nagy bajban lesz az illető.
A karakter, ember:
45 éves férfi. A hatalmához képest elég fiatal, de ez a sok megpróbáltatásnak, és kalandozásnak köszönhető.
1.80 m magas, átlagos testalkatú. Rövid, sötét barna haja a divatnak megfelelően fésült. Jó képű férfi (karizma:15)Kalandozáskor barna bőrnadrágot, vajszínű vászoninget, bőrmellényt, és bőr- csuklás köpenyt visel. Tehát nem a megszokott csuhás fajta. Ez a sok utazás miatt van. Kezében egy sötétbarna, kétméteres, rúnákkal telerótt botot tart. Oldaltarisznyájában hordja a pénzét, és pár személyes holmiját.
A KM-et szeretném megkérni, hogy még pár apróságot fel szeretnék írni a felszerelés listára:
kés (nem harcra) fésű, borotva
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.”Aruth Dyn-Dayaell
58 éves félelf férfi, a kor nem nagyon látszik rajta, kisimult arcán csak egy heg árulkodik erőszakos életéről, egy mély vágás húzódik szájának jobb csücskétől kicsit följebb, egészen a szemöldöke sarkáig. Erről a sebhelyről bárki kérdezte, mindig mást adott válaszul. Volt már volt feleség és egy törött tányér, volt hősi küzdelem közben, máskor egy balul elsült robbanás okozta, de hogy melyik az igaz, vagy hogy egyáltalán benne van-e az igazság, senki sem tudja. Viszonylag alacsony, füle pedig hosszabb és hegyesebb mint másoké. Ez a hosszú élet ára, vagy következménye, bármely is legyen, vele jár. (165cm 65-70kg) Haja hosszú, hátul összefogva lazán, színe világosbarna, szeme pedig acélkék. Testalkata nem túl izmos, inkább fitt. No nem az a maratonfutó fitt, inkább az a hegymászó alkat. Puha talpú, fekete csizmát visel, hozzá illő fekete szövetnadrágot. A ruha felett szegecselt bőrmellényt visel, melyhez hozzáillő alkarvédőt hord, viszont ez utóbbi duplán sűrűn szegecselt. Jobb alkarvédőhőz hozzá van erősítve egy rugós szerkezet, mely egy mozdulat segítségével azonnal hozzá juttatja a gazdáját egy markolatos (keresztvas nélküli) tőrhöz. Bal alkarvédője alatt egy pisztoly szerű szerkezet van, előre fel be kell tölteni, aztán már csak egy mozdulat kell az elsütéshez. Ezek nincsenek nagyon elrejtve, csak ímmel-ámmal, hogy az átlagos szemek ne szúrják ki egyből. A karok alatt 2-2 gránát helyezkedik el egy pisztolytáska szerű megoldással, természetesen ezt nem hordom non-stop. Azonban ha mégis, akkor köpenyt vetek a fállam fölé, hogy az takarja testem.
A jellemét kissé bonyolultabb megfogalmazni. Alapvetően egyenes alak, viszont a stílusában van valami...fura. Az avatottabb szemnek talán feltűnhet alkalmankénk, hogy nem igazán adja önmagát. Az évek alatt kialakított egy "védelmi mechanizmust", ha személyesről kérdezik, vagy kikerüli a kérdést, vagy csak mond valami blődséget, persze mindezt úgy, hogy a másik szinte észre sem veszi, hogy kitért a kérdésből. stb stb... Tömören, ahogy a kártyában, úgy az életben. Hamis lapokkal játszik. De ha nagyon-nagyon kötelező, akkor Rend jellemű, de ez inkább azt jelenti, hogy önmagához hű.
Kb 180 pontot költöttem KAP-ből HM-re, Nem rendelkezek semmilyen misztikus képességgel, azonban van némi ismeretem a drágakő és a rúnamágiákról, hisz a munkám része, hogy tudjam, mi az. Thor-nak egy komoly intelligencia vagy érzékelés próba esetén tudomást szerezhetett róla, hogy a szemem...különleges.
Harchoz és az életben kb mindenhez saját kezűleg épített szerkezeteire épít, vakítóbomba, gránát, stb... Szereti kihasználni környezetét, és azzal harcolni, mint saját öklével. Habár, ezt sokszor úgy állítja be, mintha véletlen van szerencse lett volna. Nyers erő helyett a meglepetésre épít.
Egyéb, nem rejtett fegyvertáram: rövid íj, bola (derékövön, ha nálam van), szétszerelhető nyílpuska (kötélvetőként használom).
(Black Cat, ha sminkre gondolsz, akkor az inkább álcázás/álruha, de 10 évet nem fog fiatalítani rajtad az 5 kiló púder. A botoxot meg még nem találták ki. Hacsak nem vagy boszorkány, mert akkor te vagy a leggyönyörűbb teremtés e világon.)
Kinézet (előre szeretném leszögezni, hogy egy 20-as karizmát nem tudok hűen ábrázolni)
Egyenes tartású, átlagos testalkatú és magasságú, fiatalos nő, bőrszíne halvány, bal lapockájára kraken tetoválva, melyet még fiatal korában, körülbelül 14 éves korában készíttetett. Haja egyenes szálú, mell alá érő, hollószín fekete, melyet legtöbbször kiengedve, magasan összefogva, vagy gondosan elkészített halszálkafonatban hord. Arca szép, lágy vonású, tengerszín macskaszemeit gyakran egy kevés fekete festékkel emeli ki. Öltözetében a barna és a mélykék dominál. Jobb vállát bőr vállvédő, kezeit kesztyű védelmezi. Derekát fűzőszerű derékvédő óvja a hidegtől és az ütésektől egyaránt. Övén övtáska, két oldalán egy-egy rövidkard függ. Mélykék ingjét gyakran ellenőrzi – tisztaságát, valamint hogy éppen eleget mutat-e a formáiból. Vastag, testhezálló, függőlegesen csíkozott nadrágja alját bélelt bőr bakancsába tűrve hordja. (A ruházata az valami http://s28.postimg.org/u73ymtkcd/image.png ilyesmi, nehezen mennek a leírások, bocsi) Jellem Kora ellenére borzasztóan gyerekes, aki nem ismeri őt eléggé, inkább egy szokatlanul felnőttes kamasznak ítéli. Rendkívül szereti azt hinni (olykor hangoztatni), hogy fontos része a csapatnak, még akkor is, ha ennek még a fele sem igaz. Hangulatát percről percre változtatgatja, mely az időjárás függvényében amúgy is ingadozik. Ha jó kedvében van, gyakran vigyorog, olykor látszólag ok nélkül felnevet. Nem veti meg az alkoholt. A legfontosabb találkozókról is elkésik, néhanapján annyira lusta, hogy az már bűn. Nincs szüksége sem indokokra, sem szabályokra. Gátlások nélkül veri át embertársait, egyértelmű dolgokról is szemrebbenés nélkül hazudik. Az egyetlen valódi értéket a barátai jelentik életében, értük tűzön-vízen átkelne. Szívesen folytat magával bájcsevejt. Legfőbb ellensége az unalom – meggondolatlan, felelősségtelen döntések sorait követi el, ha kellőképpen unja magát hozzá.
A jelleme Káosz. HM-re alig költöttem, inkább képzettségekre gyúrtam nála. Alkímia, méregkeverés, herba, számtan, zártörés, zsebmetszés… Elég sok mindenhez ért. Sirak – a karakteremet pont nem érdekli, hogy beleolvasnak a naplójába, ezért is hagyja szanaszét, igazából az sem zavarná, ha egyszer elhagyná, kezdene egy újat és kész.
Mivel jó ismerjük egymást, ezért természetesen tudatnyitással is megfürkészem őket. Nem az a cél, hogy titkos infókat szedjek ki belőlük, hanem, hogy később megtudjam különböztetni őket az aurájuk szerint is.
Sirak szeme érdekel. Légyszi KM, döntsd el, hogy észre vettem e, illetve tudom e, hogy mi az.
Ha valaki szeretné, hogy az elméjét pszi pajzzsal megvédjem, akkor az írjon fel 34 statikus pajzsot.
Black Cat
Tényleg 20-as a karizmád? Csak azért mert az nagyon durva. Szerintem rajtad egy akaratátvitel időmágiával, vagy vágy asztrál mágia a varázsló felé időmágiával van rajtad. Mert rend jellem ide, vagy oda, de a 20-as karizma minden erős jellemet bűnbe visz.
Persze csak tréfáltam, vagy mégsem.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.”Aruth Dyn-Dayaell