A karaktemre akkor. Név: Pendegús Faj: Ember Nem: Férfi Szem: Zöld Haj: Barn Jellem: Halál Kinézet: Kreol (enyhén napbarnított) bőr. Átlagos testalkatú, jó izomban lévő 80 kg-os 170 cm magas. Rövidrevágot haj és szakál, mindkettő ápolt nem töredezet és dús, vastagszálú. Egyenes metszésű orra sólyom csőrre emlékeztet. Barna szövet natrágot és inget viles, rajta egy brigantin. Övén egy hosszúkard, tőré és egy kés díszeleg álltalában. Gyakran holr ezek felet még egy bőr zekét, valamint egy széles karimályú kalapat az esső valamint a napsüté ellen. Hagyonló gyakorisággal található nálla egy kézi nyílpuska és a vesszőket tartalmazó tok. Néha napján ha a helyjzet megkivánja van nálla egy vadász szemszeríj is.
Egyéb kérdéseim. Csak egy-két aprságra lennké kiváncsi. 1. A városállamok melyik részén vagyunk? 2. Mi a nyelv? 3. A kalnd ott fog játszódni? 4. Milyen évet írunk?
Szerintem legyen gyűrűn a klán jele, mert nem hiszem, hogy a karakterem örülne neki, ha kötelezően tetkóba nyomják. A ruhán meg nem jó, mert nehéz elrejteni.
Gorodak, még nem kaptam meg az emailt az infókkal.
Pelso, úgy tudom, hogy Toronban fog játszódni az első kaland.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.”Aruth Dyn-Dayaell
A örténet Toronban keydödik . Igen ! A karakterek át nézve... Jók lettek. Sok sikert a kalandben ! Minednkinek jó syorakozást kívnok !
Egyébb kérdés az elsö reag után pm ben vag emailen légyszi !
Nekem a pecsét gyürü vagy mi akkor meg is felel... Lehetne egy szám, hogy ha leelet írtok akkor még hivatalosab lehetne a dolog számotokra !
Ay évet ugy nem találtam ki! De Gondolkodom rajta ! MAgam arra gpondoltam hogy ugy 50- 100 évre orwella bukása után ! Szerintem ez mindenkinek az elötönténetével ok! :d
Ok Hamarosan írok ! Mivel Holnap kezdödik a világ vége! HA HA HA... Csak a kaland !
Tisztelettel Gorodak !
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve... Miért? Hiány van rossz szándékban? "
Igen emlékszem a toroni kalandra. Bár mivel át lettünk helyezve a tenger túlpartjára azt hittem, hogy a kaland is át van helyezve mivel Toronban igen sok a kisebb nagyob klán így egyáltalán nem lógtunk volna ki az átlag toroni kikötői városból. Viszont külhoniként már igen. Ellenben a kérdésem a kötelezően választandó nyelv miat kérdezem. Tudod, hogy ebben milyen precíz vagyok és voltam mindig is. Szóval azt tudom, hogy az egyik nyelv amin beszélnem kell az a Toroni ám mi az anyanyelvem? A) Az általunk gyakran használt "Quironea-i közös" Ebben az esetben meg a városállamokon belül is behatárolt a származési helyünk. Egész bontosan a Quiron tengerről a K-i tengere vezető területen lévő szigetcsoport ami Tiadlantól és K Toroni régiótól D-re található de a MÁGUS-on belül hagyományosan a városállamok része. B) Csak a mi városunkban beszélt helyi nyelvjárás. Így a D-i partvidék teljes hosszában élhetünk. C) A törvénykönyvben vagy regényekben is szereplő rárosállam lakosai vagyunk aminek van nyelve. Mint például a Quiron pentád, Rawon vagy valami más. D) Abaszisz-i alapitású kereskedő város közel Abaszisz-hoz így az az anyanyelvün.
Szerintem a gyűrűvel kapcsolatban elég a réz, vagy a bronz. Nem gondolom, hogy minden tag ezüst, vagy extrém esetben arany pecsétgyűrűt kapna.
Nálam toroni az anyanyelv, és olyat írtam még be, hogy északi közös. Ha esetleg ez nem megfelelő, akkor átírom azzá, amilyet beszélünk a városállamokban.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.”Aruth Dyn-Dayaell
A gyűrűt én is támogatom. Szvsz legyen réz, azt a legkönnyebb amúgy is "sorozatgyártani".
Nyelvek tekintetében nekem mindegy, én Észak összes fontosabb nyelvét (erv, toroni, aszisz, pyar - a Városállamok legtöbb nyelve ezek vmilyen arányú keveréke) beszélem, szóval meg fogjuk érteni egymást mindenképp.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!
A Pecsét gyrün mindenkinek van egy száma, így lehet megkólünböztetni ha leveleztek egymással vagy így tudjátok ki lehetett ha ismertétek ! 1- 27 között válaszatok egy számot, Ay 1 2 3 mat nem lehet választani. 1- Kasparv 2 Jallel 3 Juvia
A többi szabad. Ha valaki tud használni pszit 3 dik fokon, az tud üzenetett fogadni klán tagoktól. Akinek 4 foku pszije van az üyyeni is tud vele a másiknak. Összesen 2 percnyi idö. Naponta 1 szer !
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve... Miért? Hiány van rossz szándékban? "
A hatalmas pusztitás Orwella után már jó 100 évre rug, de az emberek még emlékeznek a hatalmas pusztitásra és még itt ott látni a háboru régi nyomait Észak arcán !
Pendeguz
Egy szép napütütte napon üldögélsz és iszogatól a klán törzshelyén, a napsugarai fényesen ragyognak be az ablakon bearanyozva az öreg deszkákat és a köralaku fasztalokat, valami láthatalan uj ragyogással ! Még el is töprengsz, milyen szép nap mikor Kasparov ül le melléd... Már rég hozzá szoktál , hogy együtt iszik klán tagokkal mint ha csak barátok lennének. Syámodra kicsit talán több is, hiszen szinte itt nöttél férfivá mellette és küldetésein ! De ez alakalommal más... Gondterheltnek látszik, bár mindig az hisz ö a klán feje!
Megisztok közösen egy jó kupa sört, s beszélgettek erröl arról. MAjd egyszercsak komoly arcot ölt.
Szeretné ha elmennél Toronba és elvinnél egy tárgyat Toronból Tarinba 2 másik klán taggal !
Lathan.
Talán a leghetö legjobb helyre kerültél azzal h a klánba beléptél. Van saját laborod, amit ugyan megosztasz Jellal , de soha nem bántad... Még néha talán kicsit örülsz is neki, hogy van kivel két szólt váltani, hiszen ö maga is szeret kisérletezni ! Egy szép napsütötte napon! Bár mivel épp a laborban vagy pont nem érdekel... Inkább bele mélyedsz kisérletidbe és feljegyzéid írásába! Majd hallod az labor ajtajának enyhe nyikorgását ! Fel sem emeled a tekinteted munkáságodból , hisz ugy is tudod h csak Jellal az, más ugy sem merne nagyon ide bejönni, és másnak amugy sincs kulcsa hozzá ! Nem szólal meg csak mellád lép jelezve, hogy beszélni akar, de vár!
Rá forditod a tekinted!
Majd udvariasan megkér, hogy kisérj el 2 harcost a csapatból Toronba és ved szárnyid alá öket, hissz te még is csak ott születtél! Igazából nincs kedved menni, de a két harcost ismered és igen jó kapcsolatban vagy velük !
Egy kardot kell elhzoni Toronból és el kell vinni Tarinba THorin barátunkhoz! A kard különleges hiszen élö fémböl készült ! THorin szívesen elmegy Eren déli határához, hogy ne keljen annyit utaznotok!
Venarn Craulner
Már viszonylag régen vagy ebben a klánban ahol most is tengeted napjaid... Ami igen furcsának tünik hiszen ugy mond tartozol valahova, lett két viszonylag jó barátod is, bár egyiküket régebröl is ismered , vele catlakoztatok... DDKedveled a helyet , hisz szabadtságo ad... Úgy nincsenek is fölötted és arra mész ahova akarsz ! Bár idönként elkel végezni ezt azt, de mivel te válszthatsz küldetéseket, így valahogy másabb... Csak ritkán kell elvégezni dolgokat !
Egy szép nyári napsütötte napon ! Sátálsz ki a vűrosból a közeli erdöne járni egyet és talán vadászni is ! Már az erdöben jársz ugy 5 perce, mikor fejész érzéked jelez! Egyböl fordulsz feelajzott Ijjal a veszély Írányába !
De kicsit meglepödsz, mert Juvia áll töled 10 lépésre és még fegyer sincs a kezében... Hosszu fekete haja öszes hajszálaival fonodva van össze fogva hátul, testén fekete bör ruha, mely kiemeli alakját ! S bízony jól tartja magát, még ha tudod is hogy már az 50 fele jár ! Épp ck egy rövid kardot és egy tört látsz csak az oldalán. Elnézést kér hogy csak így rád tört az erdöben, de beszélni akart veled !!!
Rögtön a tárgyra tér, és kér h kisérd el Lathan t és Pendeguzt Toronba és onan Tarinba! Egy kardot kell majd át vennetek Toronba egy klán társtól, majd köddé válva tovább állni és elvinni a kardot a jogos tulajdonosához !
A csadás nap után igen rossz idö borul a tájra! Úgy megeredt az esőmintha csak dézsából öntenék ! Az ebédlöben üldögéltek Kasparovval ! Viszonylag korán reggel !
Finom friss reggelivel az asztalon! CSak ti hárman és Kasparov van az asztalnál !
Itt lerak egy erszényt ay asztalra! Ebben 100 toroni ezüst van. Majd le tesz egy másik ersényt ebben pedig mindenféle . ugy 30 arany értékben! UTi költségnek !
Nos Toronban Tassal fogtok találkozni , a hét 5 napján érkezésetek után este a fekete lobógó fogadóban! ő hozza el nektek amit tovább kel vinnetek! Legyetek ovatosak ! Tas nem megy veletek. ő az elterelés, hogy nelegyen gubanc! Titeket azért választotam, mível ti vagytok a leghideg vérübbek a klánba, és ide hídeg vér és ész kell, ami nektek böven van !
A tárgy egy lovagi kard, de kissebb az átlagnál és speciális fmböl készült ! Thorin fog kifizetni titeket, mikor oda értek hozzá a házához! Szava tartó! De rafinált egy fickó! Az életemet bíztos nem biznám rá!Mondjuk azt másra sem... Majd jóizüt iszik a kupából !
Kaszparov udavriasan beszél veletek az udvari etiketnek meglelöen , ami talán Pendeguznak inkább furább hisz ö ahoz van hozzé szokva,hogy közvetlen mindenkivel !
A hajó vár titetket a kikötöben ! A Tengeren egy szigeten majd hajót váltotok és mint rabszolga kereskedök érkeztek majd Toronba! A kapitány tartozik nekem , így amig a kikötöben van Toronban, addig számithattok rá, de utána magatok vagytok ! Lindigass nak hívják. A balszemére vak és nincs letakarva, és egy vágás megy végig az arcát a szemén keresztül !
Lassan körbe néz rajtatok.
- Ha nincs több kérdés akkor sok sikert kivánnék ! A hajótok 12 ben indul . A loavitok készán várnak titeket az istállóban ! -
A hajó ut viszonylag lassan telik, de legalább simán haladnak a dolgok.
Viszonylag szeles napotok van , de legalább tiszta az ég és már a Torroni hajón vagytok! Közepes termetü hajó melynek a nagy kamrájában igen sok rabszolga van!
A kapitány nem engedett le titeket, és mint régi jó barátokat mutatott be a legénységének, a lakosztály meletti szobákat is kaptátok, így senki nem zavar titeket !
A horozonton bármerre is néztek csak az eget és a tenger hullámait látni... Ay 5 árbocot melybe a szél mélyen belekap és a hajó csak úgy szeli a víyet mint forró kés a vajat !
A Legénység egytöl egyig emberekból áll ! Jó eröben vannak. Amolyan egyenruhájuk van mely fekete és vörös színü. Minden matroznak szablya az oldalán és némelyiknél korbács is!
A legénységben van egy 25 fös kis hadsereg is! Ök Félvértben vannak felszerelve melvért nélkül Sodronyingben ! Fegyveryetük váltózó. Van köztük ijjász és harcos egyaránt páncélzatuk ugyan az !
A legénység Toroniul beszél ! Mivel a kapitány baráta vagytok, így tisztelettel bánnak veletek, és a nulla etikethez mérten udvariasak is! A katonék már müveltebbek ennél ! De ök nem nayon beszédesek !
1 hete vagytok a hajón.
Vacsorára vagytok hívatalosak a kaptány szállására! Az ut még 2 hét !
A nap még csak most érte el a delelö határt így még sok idő áll rendelekzásre , a vacsoráig ! Haljátok ahgy a matrozok kiabálnak egymásnak és ahogy sürügnek forogak a fedélzeten. Bíztositva a szelet !
// Most tudtok beszélgetni, körbe nézni //
*Óvatosan illesztem össze a két ellentétes energiát. Mindig is foglalkoztatott, vajon képes vagyok egyesíteni az életet a feket mágiával. Ha sikerrel járok, oly felfedezésnek leszek birtokosa, mellyel halhatatlanná, sőt akár démonná is válhatok. És persze ami igazán lázba hoz, hogy idővel talán istenként fogják a nevemet tisztelni az emberek. Ám eddig még nem sikerült közelebb kerülni a megoldáshoz. Minden egyes próbálkozás kudarcba fulladt, bár ez nem teljesen igaz. Minden kudarc újabb kérdéseket vet fel, mely még több kísérletet és próbálkozást jelent. Gondolataimból Jella érkezése ránt ki, és kissé össze is zavarodok, hisz pillanatra nem is tudom hol tartottam. Ja, igen. Ezt az élő patkány akartam fekete mágiában megfürdetni. Ám mikor mellém ér a varázsló, nem foglalkozom a kísérlettel tovább, hisz ahhoz koncentrálnom kellene.
*Végig hallgatom a mondandóját, és valószínű hamar észre veszi az arcomon, hogy egyáltalán nem örülök neki, hisz épp a kísérleteim közepén vagyok, ám hangot nem adok neki.
//off: Dobtam történelem ismeret sikeres próbát. Így hallott a karakter már pár dolgot az élő fémről, de igazából fogalma sincs, hogy is működik.//
- Ahogy óhajtod. -*Mondom udvariasan, mikor befejezi a mondandóját. - Bocsáss meg udvariatlan tudatlanságomat, de tudnál pár dolgot mondani erről a fémről. Már csak azért, hogy nehogy oktalan módon olyat tegyek, amit nem kellett volna.
*Türelmesen megvárom, ha esetleg mond valamit róla. Ezután megköszönöm, és összepakolom, amit a kísérlet miatt előkészítettem. Persze a patkányról sem feledkezek meg, és vissza rakom a ketrecbe a többi közé. Miután minden meg van, intek Cálydnak //A varjút hívják így//, hogy reppenjen a vállamra, majd hónom alatt a cuccaimmal elindulok a szobám felé.
A szobámban
Becsukva az ajtót mérgesen dobom az ágyra az iratokat, eszközöket, és közben hangosan dühöngök.
- Persze Jella, igazad van. Épp az évszázad, vagy inkább évezred nagy talányán dolgozom, de ennél sokkal fontosabb dolog is van az életben, mint például, hogy futár legyek. Mi a retkes ménkűért kell nekem menni? Mert toroni vagyok. Vagy egy tucat alak van itt a klánnál, akik toroniak, és sokkal kevésbé elfoglaltak. Ráadásul mind harcos, vagy fejvadász. Ezerszer jobban menne nekik ez a feladat. Bezzeg, ha arról lenne szó, hogy istenné teremtenélek téged, már biztos nem lenne fontos ez a futárkodás. Na de abból te nem eszel. És eljön még az-az idő, hogy szolgámként fogsz letérdelni előttem.
*És közben dühösen pakolom el a cuccaimat.
A megbeszélésen Kasparovval és a többiekkel.
*Barna színű, kényelmes csuhában érkezem, lábamon egyszerű papucs. Nincs a fejemre csuklya húzva, így a teljesen kopasz fejemen fakó fehéresen csillan meg a fény. Nincs nálam se tarisznyám, se egyéb cuccom, hisz csak egy megbeszélésre érkeztem. Egyedül Cályd kapaszkodik a jobb vállamon. Udvariasan köszönök a klán vezérnek, majd utána a többieknek. Már nem látszik az arcomon az idegesség, hisz a szobámban kitomboltam magam. Végig hallgatva a megbízást hirtelen egyszerű munkának tűnik az egész, és már rég lemondtam, hogy hamar vissza érünk, hisz Jella már említette, hogy messzi északra kell mennünk. Megvárom, míg a többiek kérdezősködnek. Ismerem őket, és tudom jól, hogy ők jobban értenek hozzá. Utána én is feltenném a kérdéseimet.
- Tisztelettel kérdezném, hogy miért kellek a küldetéshez? Nem mintha ellenezném a kiválasztásomat, de ügye jómagam a mágia bizonyos részéhez értek, és tudni szeretném, hogy mi várható, ha egy nekromanta is szükséges a küldetésben?
Ha a többiek nem kérdeznék:
- Miképpen ismerjük fel Tasst? - Mitől, illetve kiktől kell tartanunk, és miért került el a kard jogos tulajdonosától, Thorintól? - Jella említette, hogy Thorin szívesen elindul délnek, hogy ne kelljen Tarinig elmennünk. Ezt miképpen tudjuk megbeszélni vele? - Tudsz Thorinról olyan dolgot, ami fontos lehet a küldetésben?
A hajón
//off: Egy olyan kérdésem lenne, hogy gondolom már váltottunk hajót, és elhagytuk a szigetet? Felszerelésem az, ami a karakterlapon van.//
//off: Kinézet: 36 éves férfi. Haja már gyerekkorában kihullott, teljesen kopasz. szeme szürkés barna színű. Bőre enyhén sápadt, mintha nem sokat járt volna a napon. Átlagos testalkatú, és átlagos fickó, úgy 1.70 m magas. Utazó ruhát visel. Barna bőr bakancs, barna bőr nadrág. Vajszínű ing, barna bőr mellény, és szintén barna bőr csuklyás köpeny. Oldalán tarisznya. A varjú a vállán. Az egyetlen dolog, ami feltűnő, az a tekintete. Nagy intelligenciát sugall. Amit még tudtok, hogy szépen tud a karakter rajzolni, és valamelyest tud tetoválni. Van is hozzá tetováló tű, és tinta. //
*A varjút párszor röptetem. Sokat olvastam kalóz támadásról, és a madár magasabbról tud fürkészni, így már messzebbről is észre vesszük az idegen hajókat. Eddig az út során nem nagyon tudtunk beszélgetni, de most, hogy nyugodtan hajózunk, itt lenne az ideje, hogy megbeszéljük a dolgokat. Így meginvitálom őket a kabinomban. Bent rend várja őket. A kis asztalon könyvek és papírok sorakoznak. Egy toll és mellette kis üvegben tinta. Felkészültem a beszélgetésre, és kis sámli szerű székeket szereztem be, hogy letudjunk ülni. A varjút kint az ajtó előtti lámpás tartóra reptetem, és ha valaki kémkedne, hallgatózna, akkor károgjon.
- Köszönöm, hogy itt vagytok. Mikor is volt közös küldetésünk? Egy éve talán, mikor azt az asziszi fickót megátkozták, és meg kellett találnunk a boszorkánymestert. Emlékezetes ügy volt. Nos, most itt vagyunk. És örülök neki, hogy veletek kell íj messzire menni. Toronba kell hajóznunk. -*És ekkor kicsit Venarnra nézek, de nem mondom ki, mire is gondolok, szerintem tudja, hisz félelf.
- Engedelmetekkel Toronban ha kell, én beszélnék, hisz oda valósi vagyok. Igaz, az emberekhez ti jobban értetek, de tudjátok, az ottaniak nem igazán szeretik a külhoniakat, és a ti kiejtésetek egyértelműen árulkodó lenne. Viszont, ha egy toronival vagytok együtt, akkor jobban elfogadnak majd titeket. Remélem minden a terv szerint alakul, és hamar tulajdonunkban lesz a tárgy.