Én egyszerűen összeadtam az árakat amit leírtál. Mit akarsz azzal mondani hogy: "ha csak úgy számolod mint a felszereléseknél felsorolt árakat veszed akkor pont ideális"??? Bocs, de nem értem, mit számoltam el.
És miből gondolod hogy a "felszerelés" az ingyen van? Van 10.000. kredited és egy "pucér" karaktered. Ebből kell neki mindent az égivlágon megvenni, amivel indulni akar. Amennyiben úgymond az "'előéletedből" akarsz áthozni tárgyakat -természetesen- azok árát le kell vonnnod ebből a 10.000 kreditből.
de oda irtam nálad nem látszik egy felszerelés pont ahol fel van sorolva mi mindent vett a karakterem? ki is szineztem pirossal. Vagy csak én nem irtam le érthetően.
Itt a számom csörgess meg visszahivlak amint tudlak elmondom én hogy gondoltam 06-70-617-6633
Nem értjük egymást. Azekien, a karaktered semmi, azaz, nulla felszereléssel indul. Mint mesélő adtam 10.000 kreditet hogy mindent, amit adni akrsz neki ebből a pénzből kell megvenii, felszerelést, fegyvert, péncélt, járművet. A swoop sincs ingyen ki kell fizetni legalább a használt árát, amit nem látok a listádban.
Jól van. Igen az lehet a gond hogy mind2 fiú(kolléga) karakterét néztem mint minta, és így lett megcsinálva az enyém. A speederre többet számoltam mint min ár hogy biztos üzemképes is legyen ne valami nagyon ocskavas.
Megnéztem a linkelt járműves könyvet és 3 lehetséges megoldást találtam:
Modified Ikas-Adno 10-C Speeder Bike - 63. old. - 3,4 km magassághatár, 5 000 kredit használtan Bespin Motors JR-4 Swoop - 70.old. - 1 km magassághatár, 3 000 kredit használtan Aratech A14 Repulsorlift Disk - 82.old. - 25 km magassághatár, 300 kredit (Corusant babettája. )
Annyi segítséget kérnék, hogy a fentiek közül melyik lenne a legmegfelelőbb a közlekedésre? (Ár-érték arányban nekem a középső swoop tetszene, de az 1 km lehet kevés lesz. )
Ezt, teljesen rád bízom, a statisztikáknak akkor van jelejntőségük, ha mikor kitör a balé, és épp a kis babettádon ér, mikor te békésen kérődzöl, a világgal megbékélve. Aztán azon kapod magd, hogy Pilotongot kell dobálni, lövések elől kitérni, manőverezni és "free action" keretében kurvaanyázni... Szóval rád bízom, nekem teljesen nyolc, melyiket választod.
UI: Célszerű azért olyan gépet venni ami felfelé és bír menni eleget....
A JR-4 swooppal van a legnagyobb esélyem túlélni a rázós helyzeteket, mert jó a manőverezőképessége és magas a karosszériakódja. Tehát jól lehet vele kitérni és ennek van a legnagyobb esélye, hogy kibírja az ütközést/lövéseket. Viszont csak 1 km-ig tud emelkedni.
A 10-C speeder bike tűnik az arany középútnak, de igazság szerint ahhoz képest, hogy ez a legdrágább, csak annyit tud, hogy mindenben "nem a legrosszabb".
A A14 űrbabetta meg kiemelkedően magasan tud totyorogni, de gyakorlatilag az is megsemmisítő sérülést okoz neki, ha egy figyelmetlen gamorrai malacember nekimegy. (Szerk.: Mondjuk annyira olcsó, ha a malacember-incidens után simán veszek egy zsír újat, egyenesen a márkakereskedésből. )
Végül maradtam a legstrapabíróbbnál. Felvezettem a karakterlapomra. Nem tudom elegendő-e annyi, amennyit én rászántam extra kreditet az alábbiakra:
Valódi felújítás (műzsaki vizsga) a használt járműre: +750 kredit - itt arra gondolnék, hogy ne menet közben derüljenek ki rejtett hibák, inkább megfizetnék egy rendes szerelőt/tecnikust, aki valóban ért hozzá és megnézi a járgányt Egyedi optikai tuning: értéktelen ócskavas: +250 kredit - megint csak ötlet, hogy az nem baj, ha kicsit ütött-kopott, meg itt-ott horpadt, ha ezt hozzáértő kezek csinálták és magát a "vasat" nem bántották csak a külső burkolatot. Járműlopás elleni "hoppá biztosítás" a Black Sun területén: +50 kredit/hó - a főbérlőkkel gondolom meg lehetett egyezni, hogy egy havi felárért a lakótömböm elé - vagy a tömb garázsába (ha van ilyesmi) - parkolt "motoromat" ne lopják már el. Valami matricát vagy nem túl nagy emblémát ráfesthetnek, amiből a helyi arcok tudják, hogy ez "biztosítva van".
Ilyesmit lehet? Illetve a levont összegek jók lesznek-e, vagy többet/kevesebbet kérnek ilyesmi luxusért?
Az őrzésvédelmet jobban meg kell fizesd. A többi rendven van, de az őrzött parkoló (Black Sun nehézfiúk) az 50 kredit/nap. De az ott is lesz a herlyén ahol hagytad.
Edit: A kiegekben a securitys cuccoknál, nincsenek lopásgátló vagy nehezítő berendezések amúgy?
Ha itt is 30 napos egy hónap, akkor az 1 500 kredit/hónap. Oké, hogy rablók, de ennyire? Még 500-600 kreditet adnék egy hónapra az őrzött parkolóért, de úgy érzem 1500/hó-ért olyan környéken is lehetne bérelt lakásom, ahol alapból nem lopnak suhanókat. ... Akkor ezt az 50/napos dolgot nem kérem.
A security-s cuccokat nem néztem meg. Őszintén szólva az se biztos, hogy a karakter be tudja jól kapcsolni a lopásgátlót meg a riasztót a 2K+1-es Technológiával. Ezek meg általában ellendobások szoktak lenni, ahol én bónuszt kapok a secus cuccokból... a rabló - aki feltételezhetően egyébként is rakott +K-t a security-re - meg bónuszt kap az anti-secus cuccaiból.
Ezért éreztem én a karakterhez közelebbi megoldásnak, hogy direktben lefizeti a rablókat, hogy raboljanak másnál.
Quator ar Zaraquer írta:a rabló - aki feltételezhetően egyébként is rakott +K-t a security-re - meg bónuszt kap az anti-secus cuccaiból.
Azért egyszerű toprongyos, és primitív, buta, vagy lecsúszott "Spajszeres Józsik" is vannak itt, akik nincsenek tele high-tech secus coccokkal, csak odamegy egy vibrobárddal, széveri a motorháztetőt, kiszaggatja amit a motortérben talál, és megpróbálja eladni a feketepiacon alakatrészként, pár kreditért amiért tudatmódosítót vehet.
Sikerült válaszolnom remélem igy jó cselekményileg. lila szinnel jelöltem a beszédet pirossal a magyarra fordítását amúgy finn nyelv türkizzel meg a gondolatot valamint beirtam 3 db ruhát mivel kevesebbet költöttem a lakásfelújitásra mint akartam volna összeget levontam. Alvilág ismeretem nincs és Tudásom is elég kicsi hozzá 2K igy nem is szeretnék probálkozni dobással rá.
Edit: + info/kérdés:Ja igen kockadobást hogy kell csinálni? meg élőben tudom mi a menete a szerepjáték csatának de itt még utána kell néznem, és ami fontosabb meg is kell értenem.