• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Pathfinder megbeszélős

Bizony, patfinder kalandok

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
258 hozzászólás • Oldal: 14 / 18 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

Re: Pathfinder megbeszélős

HozzászólásSzerző: Azekien » 2017.08.19. 17:11

http://www.d20pfsrd.com/equipment/weapo ... ons/katana

http://www.d20pfsrd.com/feats/combat-fe ... mbat-final

ez érdekelne
Azekien
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 170
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2017.08.19. 17:46

Akkor meg fogalmazz világosan, hogy ne értsem félre, most előszőr írtad le hogy konkrétan mit akarsz, mellébeszélés nélkül.

Nos, ha akarsz egy katanát, először is rendelkezned kell a feattel, amit linkeltél, illetve megbízást kell adjál egy vándorkereskedőnek aki kerít neked egyet a világ tulsó végéből, Tian Xia-ból. Iszonyat messze van tőletek az a régió ahol ez a fegyver beszerezhető. (Kb. Magyarország-Japán távolság)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2017.08.20. 7:26

Azt már most érzem, hogy nekem ugyan az lesz a bajom ezzel a roll20-al, mint régen: Itt is, ott is vannak infók, de mindkét helyen keverednek a szabálymagyarázatok az egyéb töltelék beszélgetésekkel. Így vannak dolgok, amiket egyszerűen nem találok, de úgy emlékszem valahol le lettek írva. Most ezekre ismét rá kell kérdezzek, mert fontos lenne a cselekvésemhez.

Jól emlékszem, hogy a "friendly " résztvevők átengednek magukon? Tehát ők "üres kockának" számítanak mozgás szempontjából?

Átlósan is lehet lépni? Vagy egy átlós lépést 2 kockából tudok megtenni? Pl a roll20 térkép alapján: Ahhoz, hogy a felettem álló félelf pap mellé állja jobbról 1 mezőt kell csak lépjek jobbra-fel átlósan vagy két mezőt kell számoljak, mert 1 jobbra + 1 fel?

Pl 20' mozgással átlósan lépve oda tudok érni A4 goblin elé? (jobbra-fel, jobbra-fel, fel, jobbra-fel)

Pódiumon átmozgás: Ha egyenesen jobbra szeretnék mozogni, akkor a Climb próba sikere esetén egyszerűen megtehetem a teljes mozgásomat?

Illetve az összes mozgós dologhoz: A fegyver előhúzás csak "regular move" esetén kombinálható. Ez azt jelenti, hogy csak egy 20' "séta" kombinálható ezzel, más mozgásos cucc, mint pl az általam említett roham nem?

Plusz egy megjegyzés a többieknek: Értem én, hogy mindenki saját magára figyel, de azt hogy gondoltátok, hogy Guile 2 karddal "távolról fedezzen"? Arról meg ne beszéljünk, hogy magasan a félszerzet a legjobb közelharcos a társaságból, mind támadás, mind sebzés (főleg goblinok ellen) tekintetében.

Értem, hogy fontos a tactics meg minden, de miért akarjátok megmondani, hogy ki milyen mmorpg "skatulyába" illik? Nem az lenne a Pathfinder lényege, hogy ezt az idiótaságot hagyták meg a DnD 4.0, 5.0, stb-nek és tértek vissza a "jáccunk fatasy rpg-t" stílushoz?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Azekien » 2017.08.20. 7:40

Quator ar Zaraquer írta:Azt már most érzem, hogy nekem ugyan az lesz a bajom ezzel a roll20-al, mint régen: Itt is, ott is vannak infók, de mindkét helyen keverednek a szabálymagyarázatok az egyéb töltelék beszélgetésekkel. Így vannak dolgok, amiket egyszerűen nem találok, de úgy emlékszem valahol le lettek írva. Most ezekre ismét rá kell kérdezzek, mert fontos lenne a cselekvésemhez.

Jól emlékszem, hogy a "friendly " résztvevők átengednek magukon? Tehát ők "üres kockának" számítanak mozgás szempontjából?

Átlósan is lehet lépni? Vagy egy átlós lépést 2 kockából tudok megtenni? Pl a roll20 térkép alapján: Ahhoz, hogy a felettem álló félelf pap mellé állja jobbról 1 mezőt kell csak lépjek jobbra-fel átlósan vagy két mezőt kell számoljak, mert 1 jobbra + 1 fel?

Pl 20' mozgással átlósan lépve oda tudok érni A4 goblin elé? (jobbra-fel, jobbra-fel, fel, jobbra-fel)

Pódiumon átmozgás: Ha egyenesen jobbra szeretnék mozogni, akkor a Climb próba sikere esetén egyszerűen megtehetem a teljes mozgásomat?

Illetve az összes mozgós dologhoz: A fegyver előhúzás csak "regular move" esetén kombinálható. Ez azt jelenti, hogy csak egy 20' "séta" kombinálható ezzel, más mozgásos cucc, mint pl az általam említett roham nem?

Plusz egy megjegyzés a többieknek: Értem én, hogy mindenki saját magára figyel, de azt hogy gondoltátok, hogy Guile 2 karddal "távolról fedezzen"? Arról meg ne beszéljünk, hogy magasan a félszerzet a legjobb közelharcos a társaságból, mind támadás, mind sebzés (főleg goblinok ellen) tekintetében.

Értem, hogy fontos a tactics meg minden, de miért akarjátok megmondani, hogy ki milyen mmorpg "skatulyába" illik? Nem az lenne a Pathfinder lényege, hogy ezt az idiótaságot hagyták meg a DnD 4.0, 5.0, stb-nek és tértek vissza a "jáccunk fatasy rpg-t" stílushoz?

Abban a tévhitben voltam hogy van íjpuska.
Azekien
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2017.08.20. 8:11

Quator ar Zaraquer írta:Azt már most érzem, hogy nekem ugyan az lesz a bajom ezzel a roll20-al, mint régen: Itt is, ott is vannak infók, de mindkét helyen keverednek a szabálymagyarázatok az egyéb töltelék beszélgetésekkel.

Ez elkerülhetetlen, de roll20 nélkül meg nem lehert normálisan levezetni egy harcot csak amolyan "ex-has, körülbelül, mer' én asszontam"-stílusban, ami meg szintén bajod lehet...A két rossz közül talán az infók szóródása a kisebbik, lévén, úgyis mind a két helyet nézni szoktuk. A töltelék beszélgetéseket akkor tudnánk kiküszöbölni, ha élőben játszanánk, így kénytelenek vagyunk írásban értekezni és még gyakran így is vannak félreértések, lásd Azekiennel a beszélgetésemet, ahol kb a 3-4 reagváltásra derült ki hogy tulajdonképp csak egy katanát akar.

Quator ar Zaraquer írta:

Igen.
Quator ar Zaraquer írta:Átlósan is lehet lépni?

Igen.
Quator ar Zaraquer írta:Vagy egy átlós lépést 2 kockából tudok megtenni?

Nem, csak 1-nek.
Quator ar Zaraquer írta:Pl 20' mozgással átlósan lépve oda tudok érni A4 goblin elé? (jobbra-fel, jobbra-fel, fel, jobbra-fel)

Igen.
Quator ar Zaraquer írta:Pódiumon átmozgás: Ha egyenesen jobbra szeretnék mozogni, akkor a Climb próba sikere esetén egyszerűen megtehetem a teljes mozgásomat?

Igen, célszám:15, ha elbuktad, ott szerencsétlenkedsz a gerendákon, a tovább mozgáshoz a standard cselekedetedet is mozgásba kell átváltani, felmászol a pódiumra és ennyit csináltál a körben, másra már nem jut idő.
Quator ar Zaraquer írta:Illetve az összes mozgós dologhoz: A fegyver előhúzás csak "regular move" esetén kombinálható. Ez azt jelenti, hogy csak egy 20' "séta" kombinálható ezzel, más mozgásos cucc, mint pl az általam említett roham nem?

A roham egy Special Attack, azzal is működik. A "nem reguláris" mozgás például a "Run". A tömegnek itt most csak annyiban van jelentősége hogy azok a mezők Difficult Terrain-nek számítanak, továbbá Ranged Weapon használata esetén azért takarnak, nem lehet rajtuk átnézni, vagy átlőni.

Quator ar Zaraquer írta:Értem, hogy fontos a tactics meg minden, de miért akarjátok megmondani, hogy ki milyen mmorpg "skatulyába" illik? Nem az lenne a Pathfinder lényege, hogy ezt az idiótaságot hagyták meg a DnD 4.0, 5.0, stb-nek és tértek vissza a "jáccunk fatasy rpg-t" stílushoz?

A skatulyák az én gondolataim voltak Quator, amit Azekienel osztottam meg a paladinról, arról hogy szerintem a szerepe tank/support és egy kicsit helaer. A játékrendszerbe természetesen ez nincs beleírva, csak a paladin képességei alapján égy így osztályozom. Nem kérem hogy ezt te is fogadd el, de a gondolataimat azért talán szabadon közölhetem, maximum nem értesz vele egyet.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2017.08.20. 8:21

Castor

A játéktechnikát köszönöm, mindjárt írom is és dobok is.

A skatulyákat szerintem most te értetted kicsit félre. Nem neked szólt!
A paladinos kifejtést és az ott általad írt tank/support/healer dolgot értettem és elfogadom. (Ahogy a paladin vs. ninja dologban is egyet értek.)

Ezt a többieknek szántam, akik már a karakteralkotás óta azzal dobálóznak, hogy ki milyen "skatulya" és majd mit fog kelleni csinálnia, mert az az "ultimate tactics". Ld.: A félszerzet csak lövöldözzön meg maradjon hátul, mert az a "role-ja". Ezt Con (a Larrodan, mert most két Con is van 8) ) Kezdte, de Azekien is hamar átvette.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2017.08.20. 8:28

De Karesz, ha most nekik ez jólesik, hogy mmorpg-s párhuzamokban fejtik ki magukat, tőlem tegyék, az én szemem nem csípi. Ha most ők ettől élveznek és jól érzik maguk, miért zavarna?
Azért arról, ahogyan gondolkodnak, sekit se lehet felelősségre vonni.
Azért nem hibáztathatjuk őket, hogy fejben tervezik a szituációt, hogy oldanák meg. Attól, hogy ők kigondoltak neked valamit, amit tenned kéne, nem vagy köteles megtenni, maximum megfontolod, de dönteni, hogy mit csinál a karid, úgyis te döntesz. Szerintem egyszerűen csak lelkesek, szeretnék már pörgetni a dolgot, de a fórumos mese nem üzemel olyan sebességgel, ahogy szeretnénk játszani, ez a hátránya, a számos előnye mellett.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2017.08.20. 8:38

Nyilván mindenki azt gondol/ír, amit akar. Illetve abban is teljesen egyet értek, hogy nem fogom azt tenni, amit a többiek akarnak, ha én máshogy látom.

Viszont úgy érzem én ugyan így leírhatom, hogy ez nekem nem tetszik, mert ez meg az én véleményem. Ettől a többiek ugyan úgy mmorpg-zhetnek.

Engem, mint nulla mmorpg-s tapasztalattal rendelkező "mezei szerepjátékost" az zavar, hogy a történet szerint évek óta ismerjük egymást és több harcot verekedtünk végig és ebből megint egyik karakter sem "emlékszik" arra, hogy a félszerzet vándor azért választotta a two weapon fighter utat meg a két tőrkardot, mert nem az a lövöldözős típus.

Eddig volt egy "szegény kis csávó, de igyekszik benyalni a papnak", meg egy "szegény kis csávót elvitték a pókok" leírás a karakteremről és egyiknek sincs alapja! Mindkettő annyiból fakad, hogy a kutya nem foglalkozott azon túlmenően a többiekkel vagy csapattal, hogy "ott egy félszerzet". Igen, ez engem szerepjátékos oldalról nagyon zavar.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2017.08.20. 8:49

Ez talán azért van így, mert a társaságból te figyeltél legjobban oda a kaland információira, a többieknek az kiesett hogy az atyát és egymást úgy ismertétek meg hogy Abstalar felfogadott beneteket az építőanyag szállítmányok fedezésére.
Legalábbis Azekinnek biztosan, de ezért sűrűn elnézést kért.
A "szegény kis csávó, de igyekszik benyalni a papnak" attitűd abból táplálkozhatott hogy "ja, basszus nekem tulajdonképp fingom nincs róla, hogy amúgy ismerjük Abstalart, mert már elfelejtettem mit olvastam a háttérvilág infósban"

Az elején én is éreztem, hogy hiába írtam le, és magyaráztam el, kik vagytok ti, és hogy kerültetek ide, hiába írtam ki méretes sárga betűkkel Abstalarról amit tudni lehet, hogy miért nem idegen, ez mintha meg se történt volna és Guile kivételével teljesen idegenül kezeltétek a szituációt. Pedia a félszerzet viselkedésére épp az volt a magyarázat.

A "szegény kis csávót elvitték a pókokra" azért nem reagáltam, mert azt hittem ez valami spontán módon formálódó csapat elősztori, ami ti kreáltok. Lehet jó lett volna erről egymással egyeztetni. Bár Gondolom Larrodan csak szinesítő szövegnek szánta hogy valamivel kitöltse a szituációt.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2017.08.20. 8:58

Igen, ismét csak egyet értek veled Castor! Ezt én is így látom és értem, hogy ez ebből a figyelmetlenségből származott. Sajnos ettől engem zavar, mert úgy érzem, hoyg csak én állok szerepjátékként a kalandhoz és nem csak egy netes táblás játékként kezelem, ahol vannak "szükséges kitöltések" két sakktáblás harc között.

Félre ne értsd! A harcot élvezem és tudod, hogy szeretem! Csak kicsit többet képzelnék a történetbe. (Pl. Nagyon köszönöm és jól esett, hogy volt "családi szál" a karimnak.)

Node túl sokat írok már megint.

Közben írtam/dobáltam roll20-on. (Meg rájöttem, hogy arrébb tudom tenni az ikonomat, így odatettem, ahova mozogni szándékozom.)
Egy átlagosnak mondható 24-es támadással sebeztem 9-et.

Mindjárt írok egy kis szösszenetet a kalandba is.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2017.08.20. 11:45

Üzi ment neked a roll 20 chat-ba, Quator.
Szerintem a többiek sem így kezelik. (netes táblás játék)
A történet maga kötött, maximum abban térek el a sztori vonaltól hogy itt vagy ott több vagy erősebb ellenfél szerepeljen-e.
A családi szál adta magát, te és Bodó Tomi (Con Larrodan) írtatok előtörit, ha abba találok valami érdekeset és úgy jön ki a lépés beleteszem a kalandba, ha nem fogja lényegileg megváltoztatni.

Szerintem gyakoroljunk türelmet egymás felé, (én is félreértettem Azekient) nem hinném hogy a többiek direkt ellened vagy x játékos ellen cselekednek, csak azért hogy bossszantsák, egyszerűen csak játsszák a játékukat, ki hogy tudja.

Kíváncsi vagyok mi lesz itt a végén, mert a goblinok, -mint fenyegetés- csak egy nagyon rövid kis előzmény konfliktus sokkal fajsújosabb dolgokba fogtok sodródni, sőt el is fogjátok hagyni a várost és régió szinten be fogjátok kalandozni a játékvilágnak ezt a szegletét mire mind a 6 részt végigvisszük.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2017.08.20. 13:21

Írtam én is roll20-ba.

A kalandsorozat végkifejletére én is kíváncsi vagyok. Meg az egyéb tájakra/kihívásokra is, hogy mik vannak még errefelé.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2017.08.20. 14:01

Azekien következik.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2017.08.20. 14:54

Hajajj, telorol eleg volt vegig olvasni. En a hattermokat olvastam, de a reagra kiestem mert mentem Azekien utan. Figyelmetlen voltam, evvan bocsesz. A kocsmaban valo sztorizgatas reszemrol moka volt. Frodoekat, meg a torpoket is bezsakoltak a pokok, gondoltam jot tesz a hangulatnak. (es mint irtam az en karimat is! nem huztam ki magam belole), de a jovobeni problemak elkerulese vegett szoritkozom a karaktereddel valo interakciora Quator, es nem hivatkozok nem lejatszott dolgokra. Jah es ami nem reagban megy az nem ic hangzik el. Lehet paladinbol thiefet, clericbol burst dpst, rangerbol healert csak kurvara nem optimalis de legalabb haszontalan. Minden kasztot valamilyen cellal szantak nem eso ahol csak a skilleket valogatod ossze, mert bar vehetsz fel feateket a passziv cuccok ami a lenyeget adja allandoak.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Azekien » 2017.08.20. 15:39

kérhetek egy kis segítséget nem igazán értem a dps számolást ez az angol kifopg rajtam
Azekien
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
258 hozzászólás • Oldal: 14 / 18 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

Vissza: Pathfinder kalandok