• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 72 / 300 • 1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 300

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.02.03. 22:28

No igen. Akik kránt szeretik azok általában azért mert látták az aquir hatalomszavakat és erekjéket a sumiban, hallották hogy a fejvadászok tudják ezeket használni, és különbenis! KRÁN AZ ABSZOLÚT ÓBERHÉ! Akik ezért szeretik azoknak üzenem h a kráni átlagparaszt a híresztelésekkel ellentétben nem veri oda akármelyik külországi harcost, mert ugye kránnak is élni kell vmiből. Egyébként ugyanezeknek üzenem h olvassák el A POKOL -című könyvet. A témában alapmű és a hangulata tökéletesen magával ragadó, és miután elolvastad meggondolod h tényleg olyan tuti-e a kráni spec cuccokkal rohangászni, beszerezni azokat (lásd: méreg(

Szal olvassátok el!

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.04. 1:24

Én sajnos még nem jutottam hozzá a regényhez. Talán ez az egyetlen kránról szóló amit nem olvastam.
És igaza van Sionnak. Át kell látni Krán szépségét, ami a bonyolultságából fakad. Egy érdekes társadalmi kép. És ha kráni karaktert indít valaki, akkor át kell érezni minden gondját, előnyét és hátrányát. Gondolati és cselekvési sémáit. Szerintem elég nehéz reálisan kijátszani egy kráni karaktert. És még nem is egy hithű és mindig ranagol tanítása szerint élő papról beszéltünk, hanem egy gyarló krániról. Nagy szerepjátékos tapasztalat kell hozzá, mert csak akkor tudja átérezni egy játékos a karaktert mindenestől, ha tisztában van az Yneven folyó dolgok miértjeivel. És idő kell, hogy kinőjön az ember az olyan dolgokból, mint a tápolás. Az a jó, ha már teljesen mindegy, hogy egy 13ik szintű tápos birodalmi szabadvadásszal játszik az ember egy 8-9ik szintű kalandban, vagy egy 1es szintű kis tolvajjal egy 5ik szintű bandában. Ha ezekből a játékokból az jön ki, hogy igazi szerepjátékot produkált a JK a KM és úgy az egész csapat, és közben jól szórakoztak is, akkor nincs probléma. Viszont nagyon nehéz kráni karaktert indítani akárhol is. Olyan előítéletek emelkednek előtte, amin nem lehet áttörni, és csak megkeserítik a játékot. Vagy a KMnek van elege a tápolós gyilkolászós mortelekből, vagy a JK-k mutogatnak ujjal, és hasonlítgatják össze a saját karaktereikkel a kránit. Az egész arra kezd mindig kimenni, hogy hogyan fékezzük meg a mocsok kránit. Mégha semmi okot nem is adott rá. És ez nagyon szomorú. Én 1,5 évig játszottam birodalmi messorral, és mindig a pofámba kaptam, hogy büdös kráni. Pedig ha nem lettek volna vele tisztában hogy mi is az, vagy nem hallottak volna máshonnan rossz tapasztalatokat, egy hangot sem hallottam volna senkitől. Megkeserítették a játékomat, de megtanultam lesebtűrni a negatívumokat és most már csak a jó percekre emlékszem az egészből. Mindig is jó emlék marad, amikor arra a karakteremre gondolok majd.
Szóval csak annyit kérek az embeektől, hogy mielőtt leírnának egy JK-t, egy kasztot, egy országot, egy vallást, azelőtt próbálják megismerni, és az akkor tapasztaltak szerint levonni a konzekvenciákat.
Köszönöm annak, aki végigolvasta a mondandómat, és nagyon megköszönöm annak aki megpróbálja megfogadni.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kherion Ran'Dhaal » 2006.02.04. 1:52

Végigolvastam!
És szerintem teljesen igazad van Limenel. Szerintem, bár Kránt alapvetően a sötétség és gonoszság birodalmának akarták N.Cs.-ék ábrázolni anno - lásd MTK elején -, eddigi szegényes tapasztalataim alapján (főleg regények) nem teljesen jött ez nekik össze. Inkább megteremtettek így egy világott, mely hasonló a valós világhoz, és melyet csak egy szóval illetnék: szürke. Nincs benne velejéig gonosz, avagy mindörökké a jót képviselő hatalom. Mindenkinek megvan a maga célja, és ki így - ki úgy próbálja elérni azt a célt.
És Krán tápságáról csak annyit: ha a srácok anno valóban tápot akartak volna kihozni JK-knak Kránból, akkor a belső tartományokból is lehetne karikat hozni... És az tényleg csúnya lenne...
"Íme ott látom atyám, látom anyám, növéreim és fivéreim. Magam elött látom minden ösöm az idök kezdetétöl. Mind hívnak engem, hogy bátran kövessem öket a nagy Valhallába, hol a hösök örökké élnek."
Kherion Ran'Dhaal
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 83
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lentalis » 2006.02.04. 2:07

Egyett értőleg nyilatkozom Limonádé barátom megjégyzését olvasván. Bár jómagam a "pusztuljon a kráni mocsok" táborba tartozom, de ha az ember jól játsza, s ismeri minden kis buktatóját, vmint azt hogy mire hogy reagál az adott karakter, akkor színes s izgalmas lehet egy birodalmi akármi a kalandban. Júómagam nagyon élveztem a Limivel való asztali játék során a karaktereit, színesítették(mégha feketével is :D ) a kalandot, és olyan konfliktusok, illetve barátságok kötődtek mi megadta a hangulatot.
Igen mi kalandozók vagyunk...

Csak ennyi.
Lentalis

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lentalis » 2006.02.04. 2:10

Ja még pár szó a T.Á.P ról...

Én első karakterem egy egyszerű ET-s fejvadász volt, Ereni fehértigris klánból.. nyolcas szinten nagyon kemény ellenfele lett volna még egy kráninak is...

Vagyis lehet egy kari megabrutáltáp, ha aJK nem tudja kihasználni és teszem azt a varázslója tűzlabdakóban szenved. A játékos határozza meg egy karakter erejét inkább bár ez magánvélemény.
Lentalis

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kherion Ran'Dhaal » 2006.02.04. 13:57

Hi Lentalis, már régen láttalak!

Figy. már azóta próbállak felvenni MSN-re téged, hogy megbeszéltük, de sehogy sem sikerül (CrusaderXS vagyok MSN-en). Tod én jöttem azzal a bizonyos freitan lovaggal + a taktikai visszavonulással N. és a gyök2 kalandjában (amit anno te meséltél), a 3 és fél méteres farkasember/varázsló kombó ellen. :D

Thrillionra csak azért nem megyek fel, mert egyszer már csalódtam bennük (törölték a karim... egy szó nélkül :( ). És nem utolsó sorban az OM sokkal jobban tetszik, min a Thrillion. :)
"Íme ott látom atyám, látom anyám, növéreim és fivéreim. Magam elött látom minden ösöm az idök kezdetétöl. Mind hívnak engem, hogy bátran kövessem öket a nagy Valhallába, hol a hösök örökké élnek."
Kherion Ran'Dhaal
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 83
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: embers » 2006.02.04. 16:50

Hy all!

Ha vhol uj kaland indul pls szoljatok.

kössz!
embers

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: embers » 2006.02.04. 17:40

"MORS ULTIMA RATIO":ez mit jelent pls mongyátok meg

thx!
embers

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.04. 17:52

elvileg azt, hogy mindennek a végső értelme a halál.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.02.06. 11:21

Kherion Ran'Dhaal: De ugye az adminok olvassák a fórumot és az ilyen hozzászólásokat kérdés és apellátum nélkül törlik, és ugyan ezúttal még nem bannolnak, de legközelebb már mérget vehetsz rá...

Hogy mindenik tudja: "ezt a postot csak azért írom h végre 51 hsz-em legyen blabla..."

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.02.06. 12:48

Figyelem unikornisták!

A nagy kaland folytatódik! Mindenkit várok az Ezüst Unikornis fogadóban!

Sion
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.02.10. 21:57

Üdv mindenkinek.
rendkivül szégyelem magam,de elfelejtettem,hogy ki küldte nekem Aurin al Marem nevű kariját.Kérem jelentekezzen msn-n,mert sztem problémák vannak a karijával...
thx
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.10. 22:16

:D :D :D Én meg jönnék vasmarkú Axellal, vagy Elir Arkónnal :D :D :D

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.02.10. 22:18

gyere
Küld el a karid ;)
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.02.10. 22:49

Én meg akkor küldöm Rosszarcú Csejjt, a Rel istenassonyát! :twisted: -mak a főpapjátharcosátszeretőjét!

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 72 / 300 • 1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok