• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Tugovin városállama a Gályák Tengere déli partján

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
290 hozzászólás • Oldal: 17 / 20 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.02.13. 9:28

( Lord Aldus Montargis)

Szótlanul követi vezetőjét majd üdvőzli az inast és amikor bejelentik, egy biccentéssel és egy mosollyal köszöni meg a cselédnek. A könyvtárban elcsodálkozik egy kissé, hogy mennyi könyvet halmozott fel a Motteo család, de nyugtázza magában, hogy a Hétarcú hívei nagyon jól teszik, hogy szomjazzák a tudást. Ezzel csak jobban tudják szolgálni Domvikot.
Mélyen meghajolva üdvőzli a Grófot.

- Köszönöm a meghivást. Megtiszteltetés a számomra, hogy itt lehetek az ön rezidenciáján.
...
Kérem mondja el, hogy mi aggasztja.

Aztán odalép a székhez. Megvárja, hogy a vendéglátója foglaljon először helyet, aztán ő is helyet foglal a díszes székben és figyelemmel hallgatja Motteo Gróf szavait.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.02.14. 0:10

KM esemény
Helyszín: Motteo család rezidenciája
Időpont: éjszaka
Résztvevők:
Lord Aldus Montargis ( Shinter)

*Az öreg helyet foglal és megvárja még te is elhelyezkedsz székeden. Egy csengettyűvel jelez a felszolgálónak , majd pár másodperc elteltével meg is érkezik egy idősödő cseléd. Kezében egy tálcával, mellyen egy kancsó vörösbor és két kristálypohár van. Önt mindkét pohárba, elétek helyezi és mivel más kérése nincs urának távozik a helyiségből.*
- Egészségére! *Szólal meg végül az idősödő családfő* Remélem megfelel ízlésének eme Dél shadoni bor, mely ércességéről és teltségéről híres. *Megemeli poharát, majd bele kortyol és ezután a vörös nedűt nézegetve kissé mélabúsan kezdi mondandóját:*
- Hát, hol is kezdjem!? Talán ott, hogy a Deagettekkel mindig is jóban voltunk. Mindkét család degeszre tudta tömni kincstárát és nem zavartuk egymás munkáját. Inkább ellenkezőleg. Na de kb. másfél hónapja jelentkeztek a problémák. Mindkét család sarjai közül jó pár elhullott a rejtélyes gyilkosságokban. Én azért kérettelek ide, mert úgy érzem a következő én leszek. Nem tudom honnan, de így érzem. A segítségedet kérném, valamint ki kellene deríteni, hogy mi lehet Kantron fiammal. Összejött azzal a nőcskével. Teljesen kifordult magából. Beköltözött a városba és csak is az élveztek hajhászásán jár a feje. Pár hete felém sem néz. Szerintem annak a lánynak is benne van a keze ezekben a mocskos ügyekben. * Kiissza maradék borát és kérően tekint rád.*
- Tudsz nekem segíteni, Domvik lovagja?
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.02.14. 0:37

( Lord Aldus Montargis)

-Természetesen a szolgálatára leszek Gróf uram.Ha úgy érzi,hogy élete veszélyben van lehet,hogy jobb lenne ha egy időre a templomba költözne.Biztos vagyok benne,hogy tudnak helyet biztositani egy igaz hivőnek.Szeretném ha elmondaná,hogy a fia hol lakik hogy néz ki a barátnője és nem hallott-e egy horgas orrú fickóról.(leadom a férfi leirását neki)
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.02.15. 0:34

KM esemény
Helyszín: Motteo család rezidenciája
Időpont: éjszaka
Résztvevők:

*Eltöpreng válaszodon, majd önt egy kupa bort ismét és beszélni kezd:*
- Köszönöm segítőkészségét! Sajnos nem tehetem hogy a templomba költözzek. A család dolgait kell intéznem. Eme vészterhes időkben nem hagyhatom el a pozíciómat. A fiam a városban lévő házunkban tartózkodik. A család többi tagja itt él velem együtt. A nő ki elszédítette őt?! Hát nem is tudom. Nem azért mert nem láttam, hanem mert olyan , mint ha állandóan változna külseje és megjelenése. Azt tudom, hogy fekete hosszú haja van, fekete enyhén metszett szemei. Tudja tipikus shadoni *Ekkor megáll egy pillanatra* vagy gorwiki beütésű!? Azt beszélik a rossz nyelvek, hogy titkos kis labort harácsolt össze , meg hogy rengeteg különböző gyertyát láttak a szobájában. Azt beszélik, hogy az ördöggel cimborál. Én először nem hittem ezekben a rémhírekben, de miután fiam ennyire megváltozott egyre jobban kezdem elhinni. Amúgy három nap múlva lesz a tavasz köszöntő bál. Ha jól tudom önnek lesz meghívója oda. A legjobb emberem, a kapitány a tudtommal már felvette önnel a kapcsolatot. Ha önnek megfelel rajta keresztül tudunk üzenni egymásnak. Na visszatérve a lányra. Ha minden igaz ő is ott lesz a fiammal együtt. Ön majd ott jobban szemügyre veheti. Nem tudom, hogy esetleg én miben tudnám segíteni az ön munkáját? Bármit kér én megpróbálom elintézni, vagy megtenni. *Ismét kérdőn néz rád*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.02.15. 8:21

( Lord Aldus Montargis)

-Ez felháboritó!

Hangja haragos és a szemeiben is egy pillanatra felcsap a tűz.Aztán kissé megnyugszik.

-Sajnálom az előbbi kitörésemért.Igen a kapitánnyal már felvettem a kapcsolatot és nagyon sokat segitett eddig is.
...
Köszönöm a meghivóját,bár egyedül megjeleni kissé kíinos lesz úgy gondolom,de itt leszek.

Mosolyog el kínosan.

-Csodálom a bátorságát,hogy ilyen vészterhes időkben is intézi a család dolgait kockáztatva a saját életét.Mindent meg fogok tenni,hogy kideritsem mi áll ennek a hátterében.Ha szükségem lenne bármire,akkor természetesen üzenni fogok a kapitánnyal és ha bármi új fejlemény jut a tudtomra a kapitány lesz az első,aki megtudja.

Iszik egyet a kupájából.

-Ha nem haragszik báró úram el kell most mennem.Még van 1-2 dolog,aminek utána kell járnom a bálig.Köszönöm a vendéglátást és a csodás bort.

Aztán ha elbucsuzott a bárótól a város felé veszi az irányt.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.15. 9:26

(Alevio con Grasso)

*Csak tovább tartogatja kezeiben a lány kezeit, mintha kincset őrizgetne. Nézi egy darabig szíve választottját, aztán kicsit elszunnyad. Nemsokára felébred és rájön, hogy készülnie kellene a viadalra. Mégegyszer megpróbálkozik a felkeléssel. Ha megy neki, akkor felöltözik teljesen és felcsatolja fegyvereit is, és egy közelben tevékenykedő paphoz sétál.*
- Bocsásson meg atyám de nagyon fontos dolgom van. Rendkívül hálás vagyok azért, hogy segítettek rajtam. Meghálálom, ha elvégeztem feladatom. Most pedig mennem kell.
*Azzal megrázza a pap kezét és kisétál az ispotályból. Ha a Lady még ott van, akkor felajánlja neki karját és elkíséri ahova az szeretné.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.02.15. 23:59

(Lorrain Sil Celestius)

*Amikor a ferfi elszunnyad, egy darabig vele marad, majd ovatosan kiejti kezebol a gorviki kezet, egy apro 'gyogyitopuszit' nyom annak homlokara, es felall. Csendben tavozik az ispotalybol, s utjat egyenesen a fogado fele iranyozza, mivel sok teendoje akad a mai napra. Nem all meg az elet, attol, hogy egy ismerose betegen fekszik valahol. Amikor megerkezik, felszalad a szobajaba, es keszulodik.*
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.02.16. 23:35

KM esemény
Helyszín: a Dél Gyöngye fogadó
Időpont: kora délelött
Résztvevők:
Lorrain Sil Celestius ( Wharadak)

( Lord Aldus Montargis)

*Az öreg megköszöni előre is amit érte és családjáért teszel, majd invitálna, hogy egyél és szállj meg házában éjszakára, de lesz tesz tervéről, mikor te elmondod, hogy nagyon sietős a dolgod. Kilépsz a kastélyból és ekkor látod csak , hogy mennyire eltelt az idő. Már hajnalodik, mikor lovadat elő vezetik és vissza indulsz a városba. Megérkezésedkor azonnal a Dél Gyöngye fogadóba veszed az irányt, hogy megtudd mire jutottak Alevioék Lorrain apjának ügyében. Mikor leszállsz lovadról ép akkor pillantod meg Lorraint, aki ép az ispotályból jön vissza fele.*

(Lorrain Sil Celestius)

* Miután az alvó Aleviot magára hagyod és visszaindulsz a fogadóba teljesen elmerülsz gondolataidban. Már a Dél Gyöngye bejáratánál jársz, mikor érzékeled, hogy egy lovas közeledik, de fel sem nézel. Egy pillanat múlva azonban azt érzed, hogy valaki figyel. Ez teljesen kizökkent a gondolat menetedből. Felkapod tekinteted és a lovasban, ki ekkora már leugrott a nyeregből Lord Aldus Montargist ismered fel.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.02.16. 23:40

( Lord Aldus Montargis)

Egy kissé meglepődik,amint megpillntja a kisasszonyt egyedül.Leszáll a lóváról aztán odasiet hozzá.

-Jó napott kisasszony.Mi történt?hogy hogy egyedül van?Sok veszélyt tartogatnak ezek az utcák főleg egy magányosan sétáló hölgynek.
...
Hol van Alevio?remélem jó oka van rá,hogy magára hagyta...

Szemeiből kiolvasható,hogy igen csak haragszik Aleviora,amiért nem hogy nem dolgozik,de még magára hagyja a lányt is...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.02.17. 23:39

(Lorrain Sil Celestius)

<... Oh, a lovag. Mino szerencse, hogy osszeakadtunk. ...>
*Kozelebb lep a ferfihoz, es kezcsokra nyujtja a praclijat.*
- Kellemes delelottot kivanok, Lord Montargis. O, sok minden tortent, amiota nem lattuk egymast. - kicsit remegore valt a hangja - Rettenetes dolgok. - par kinos masodpercig csend, majd kicsit hatarozottabb hangon folytatja - Kerem, toltse velem a reggelijet, kozben mindent elmeselek...
*Azzal a fogado fele invitalja a lovagot. Szokas szerint hagyja rendezkedni a ferfit, majd amikor mar az asztalnal ulnek, belekezd a mondokajaba. Persze csak unszolasra. 8) *
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.02.17. 23:47

( Lord Aldus Montargis)

Megcsókolja a lady kezét majd az invitálásra nyujtja a karját a hölgynek aztán bemegy vele a fogadóba.

-Részemről a szerencse,hogy önnel tölthetem a reggelit.

A fogadóstól rendel egy gyülcsös tálat reggelinek a hölgynek mivel elgutóbb úgy tünt,hogy a gyümölcsöket igen csak kedveli magának egy sokás rántottát egy kis kenyérrel.

-Kérem mondja el,hogy mi történt.Bár mi is történt Aleviot nem menti fel attól,hogy önt magára hagyják...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.02.18. 4:37

(Lorrain Sil Celestius)

*Leul az asztalhoz, amit a lovag kivalasztott (remelem azert ala toljak a szeket... :P). Kicsit maga ele bamul, nem is tudja igazan, hogy mit mondjon. Igy a ferfi kerdesere egyelore nem valaszol.*
- Tudja... Nem con Alevio hibaja az egesz... O... O egy nagyon rendes ember... - hebegi, kicsit kusza mondatokban fogalmazva. Latszik rajta, hogy van meg mondanivaloja, de egyelore nem tud kitorni belole. Keruli a lovag tekintetet es az ele rakott gyumolcsos talra osszpontositja a figyelmet. Egy almat vesz el a halombol es a tanyerjara teszi. Egy apro kest vesz fel a tanyer mellol es elkezdi meghamozni a gyumolcsot. Arca lassan piros szint kap, szemeben megjelenik egy apro konnycsepp. Eszre lehet venni a legzesen, hogy probalja megorizni az egyenletesseget, de ez egyre inkabb nem megy neki. Picit elore donti a fejet, vallai megremegnek, ahogy probal uralkodni magan. Kifordul a kezebol az evoeszkoz es hangosat csorrenve ulepedik meg a tanyeron. Ekkor indul utjara az elso konnycsepp, majd utana szepen sorban a tobbi. Halkan szipog egyet, ajkat beharapja, es vegre felszakad belole a siras. Mikor ujra a lovagra emeli a tekintetet, mar szinte bog. Arca ekkora teljesen voros es konnyektol terhes. Legzese szapora, meg-meg szakadozo, ahogy ujra es ujra megprobalja elnyomni magaban a sirast. Mikor vegre megszolal, hangja sokszor megcsuklik, a sok huppoges szinte az erthetetlenseg hatarara karhoztatja mondandojat.*
- Tegnap este... (hupp) Megkertem con Aleviot, hogy (szipp-szipp) nezzunk vissza arra a (szipp) nyuzsgo helyre, ahol - itt nagyon elcsuklik a hangja, par masodperc telik el, mire osszeszedi magat - azzal a fickoval talalkoztunk, - itt kisut a hangjabol, hogy megvan a velemenye arrol az emberrol - aki hireket mondott az apamrol. - ha lehetseges, meg ennel is jobban elvorosodik a feje, valoszinuleg az apja miatt, akirol meg mindig nem tud semmi biztosat. Ujabb felperces csend, mikozben tobbszor is megremeg a valla, feje ismet elorecsuklik, vegul a kezet az olebe ejti. - Tudtam, hogy nem szabadott volna oda menni (hupp-hupp)... - itt ismet elhallgat.
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.02.18. 11:12

( Lord Aldus Montargis)

//ofcourse alárakja a széket.//

Türelmesen várja,hogy kihozzák a regelijét közben a lányt nézi és figyelmesen hallgatja mondandóját.
Amikor elkezd szipogni megfogja a székéz és mellé ül átkarolja és a vállára fekteti a lány fejét,ahol kisirhatja magát.

-Ne sirjon kérem.Mondja el,hogy mi történt.Ha Alevio megbántotta vmivel megigérhete,hogy azt még megkeserüli...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.02.19. 23:23

KM esemény
Helyszín: Tugovin városának több pontján
Időpont: délelött
Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter)
Lorrain Sil Celestius ( Wharadak)
Alevio con Grasso (Limenel)

( Lord Aldus Montargis és Lorrain Sil Celestius)

* A fogadóba belépve nem láttok nagy tömeget, helyet foglaltok egy az ablaknál lévő asztalnál. A kért italokat és ennivalót gyorsan fel szolgálják. Beszélgettek, nézelődtök. Nézitek az utcán megelevenedő életet. Eme szép tavaszi napsütésben minden sokkal szebbnek, békésebbnek tűnik *

( Alevio con Gresso)

* Egyszer csak ismét magadhoz térsz. Most már tudod hol vagy, de nem tudod mennyi idő telhetett el elalvásod óta. Nem látod Lorraint sem ,úgy hogy arra a következtetésre jutsz, hogy fél óránál biztos többet pihentél. Nagy nehezen sikerül feltápászkodnod ágyadból és oda botorkálni a felcserhez. Az üdvözöl, majd még egyszer átvizsgál. Felhúzza szemhéjad és a gyertya fényének segítségével megvizsgálja pupilláid tágulását, majd kezeidet kissé oldalvást emeli és megnézi egyensúly érzéked. Nagy koncentrálás árán sikerül talpon maradnod. Ő ezt észre is veszi és még marasztalni akar, de erősködésednek engedve, hogy te távozni akarsz rábólint. Utoljára még beléd erőltet egy üvegcsében lévő fehér löttyöt, melynek elfogyasztása után kissé megszédülsz, de azután sokkal jobban érzed magad. Átadja felszerelésedet és fegyvereid az öreg, majd ennyit mond:*

- Köszönd meg életedet Fendrus Bent kapitánynak! Ha ő nincs akkor te már lehet, hogy alulról szagolod az ibolyát, vagy eszméletlenül fetrengsz hetekig! Ő hozott neked segítséget!
* Majd mondandója befejeztével int és te kilépsz a verőfényes napsütésbe. Szemeidnek idő kell, hogy hozzászokjanak a fényhez, de mikor kitisztul látásod egy utca közepén találod magad. Körülötted csak úgy zajlik az élet.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.02.20. 23:11

(Lorrain Sil Celestius)

*Picit osszeszedi magat, felemeli fejet, majd nagy, kerek szemekkel nez a lovagra. Latszik rajta, hogy mondani akar valamit, de szavait elmossa egy feltoro zokogas, igy csupan hapogni tud, vegul ismet magabazuhan. Valla meg-meg razkodik es csak bog. Szipog parat es megprobal elokotorni a zsebebol egy zsepkendot, amit persze leejt a foldre. Ettol ujabb sirogorcs kapja el...*
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
290 hozzászólás • Oldal: 17 / 20 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Vissza: Régi Kalandok...