* Bedal miután a társak kinyilvánították vélményüket, ő is elmondja, amiért eredetileg is rendezte a találkát.*
- Nos nagyon köszönöm a véleményetek. Előre bocsátanám azt, hogy igenis sokat nyom a latba Ciklon szava. Bocsássatok meg, a szemben ülő hölgyet kereszteltem el így nevének hiányában.

Azért is számít igazán sokat, mivel semmivel sem vagy kevesebb, mint az itt jelenlévő többiek. ÉS kérlek ne hagyd, hogy holmi jöttmentek levegőnek nézzenek. Ezért is szólítalak föl titeket, hogy egymás iránt is viseltessetek tiszteletel. Ha én tisztelek valakit, akkor azt az embert az is tisztelje, aki engemet is. Nos, a törpről csak késöbb... Előszöris... beszéljünk a hölgyről. Én felettébb gyanúsnak tartom, hogy pont egy ilyen bagázst bérelt fel. Kaphat kítűnő nyomolvasókat, méregkeverőket és számtalan olyan kalandozót is, akinek van tapasztalata efféle ügyek megoldásában. Miért jönne hát olyan függetlenebb fegyverforgatókhoz, mint mi? Ennek két oka lehet: vagy nem olyan gazdag, mint mondja, vagy pedig szándékosan akarja azt, hogy balul süljön el a dolog. Mind ez a feltevés csak addig áll fenn, amíg be nem bizonyosodik, hogy a nő mindent elárul. Márpedig lefogadom, hogy titkol sok mindent. Ügyesen színészkedik ,emg kell hagyni, de benem gyanút ébresztett a dolo. Szöget ütött a fejembe az is, hogy mennyire is félénk ő. Úrihölgy nem jön Erionba, inkább szolgálóját küldi maga helyett. Ő azonban maga jött, tehát ez bizonyítja, nem fél a helyi csőcseléktől, vay attól hogy kirabolják. Itt azonban a lehető legfélénkebb, legzavarodottabb lány álcáját ltötte fel. A két dolog, összeegyeztethetetlen, és nem következik egyik a másikból. Ígyhát minden bizonnyal a félénkség csak egyfajta álca. Node mit kell álcáznia? Mért nem fizet le egyszerűen kalandozókat, hogy segítsenek elérni eddig relytett célját? Minden bizonnyal a kalandozók is eszközök csupán. Ha ekkora játszmába bonyolódtunk, hiba volna kiszállni. Nem tudjuk, mivel vagy kivel állunk szembe, így bőrünket sokkal nagyobb veszélynek tesszük ki, mintha bele mennénk a jtszmába. Azt mondom, sznleg el kell fogadni az ajánlatát. Az se baj ha tudomást szerez a gyanakvásunkról. De az itt elhangzottakat senkivel nem szabad megosztanunk. Kérlek Ciklon... a barátodnak se mondd el. Ne légy naív: mi van akkor, ha pusztán saját célra menekített ki téged? Mi van akkor, ha hátsó szándék vezérli, és az eseményhez kötődik a felbukanása, ami az emlékezet kieséssel kapcsolható össze. Ígyhát pusztán arra kérlek, várj. Ismerd meg jobban, próbáld meg megfigyelni, mert az sokat elárul az emberről. És ezt mondom mindenkivel kapcsolatban: figyelni kell őket, mindkét szemeteket rajtuk kell tartani. Megmondva őszintén, én magam nem bízok Mytharban. Darton papja való igaz, ám nem érzem különösképp, hogy bizalmi körömbe kell, hogy fogagjam. És említettétek ezt a törpöt... mit tudni róla? Kicsoda egyáltalán?
* Miután Bedal megkapja a válaszát, picit elgondolkodva folytatja.*
- Várni kell vele. Ha velünk is tart, őt is jobban ki kell ismerni. Nem érdemes még beavatni abba, amit mi tudunk. Kockázatos lenne: ehetne a hölgynek egy bizalmasa is. Lehet, hogy most mindez egy rigolyás déli ldözési mániájának hangzik, azonban az utóbbi időkban sokat gondolkodtam ezen. ÉS mindig ugyanerre az álláspontra jutottam. Tehát úgyvélem, színleg bele kell menni a játékba, de mindig olyan helyzetbe kell, hogy maradjunk, ahonnan könnyen újra a partra evezhetünk. Nem szabad, hogy a nő játékának tudattalan bábui legyünk, az irányítást nekünk kell végeznünk. Nos...ti hogyan vélekedtek erről?
* Bedal megint ölbe teszi a kezét. Végig a gorviki lányt lesi, mozdulataiból próbálja kiolvasni, valóban fejvadász volt-e. Nichen szeme ekkor már elég idegesítővé válik, ám Bedal megőrizve hidegvérét nem szól érte. Kívülről úgy tűnik, ézre se veszi a dolgot.*