*Fázósan húzódik közelebb a felélesztett tűzhöz.
Lopva végigméri a férfit, és látva annak szinte kifogástalan öltözetét, kicsit feszélyezve érzi magát. De hát mégse vetkőzhet le egy férfi előtt a vadon szélén, hogy megfürödjön, meg aztán...nem fürdésre való még ilyenkor a tó vize.
Hiába titkolja, nagyon-nagyon éhes. A felé nyújtott cipó és főleg a sajt illatának nem képes már ellenállni.
Nagyot nyelve legszívesebben két kézzel kapna az étel után, de az utolsó pillanatban erőt vesz magán.
Szép illedelmesen

A férfi kérdésére kissé elgondolkodik, majd halkan beszélni kezd:*
- Sajnálom, de szinte semmire nem emlékszem a gyerekkoromból, így azt se tudom, hol nőttem fel, honnan származom. Ameddig vissza tudok emlékezni, mindig úton voltam.
Fogalmam sincs, merre megyek - csak úgy vaktában indultam el a világba.
Nem akartam udvariatlan lenni, elnézést...A nyelvet ismerem valamelyest, de jobban megy a közös.
<...mi a csodát faggat ez itt engem?...egyszer azt mondja, ritkán látni errefelé külhoniakat, mint én...most meg azt mondja, helyinek tűnök...hát ki érti ezt?...fura alak...de szépen rajzol...
kedvesnek tűnik...vajon ki lehet?...>
*Beszéd közben a mókust simogatja, megkínálja egy darab sajttal is.
Hirtelen elkomorul, mert eszébejut valami.*
- Te jó ég, hol a takaróm? Reggel még megvolt. Ohh, sejtem már: volt egy kis kalandom, ami után sietve kellett odébbállnom...úgy látszik, ottfelejtettem. Na, szép kis éjszakának nézek elébe ebben a hidegben
*Tanácstalanul néz a másikra.*