Moderátor: Admin
Schinter írta:lélek bélyeg rendben nem mindenkin van és akiken nincs és azokkal mennek a jk-k,akiken nincs ilyen.Viszont még mindig nem nagyon tartom elképzelhetőnek,hogy egy fejvad különitmény elől el lehessen menekülni és kiváncsi vagyok már a kalandra ugy hogy sztem szeretnék majd jönni...
Az hogy ki kit hiv ide mesélni relativ.Mindig is az volt,hogy ki kit tartott jó kmnek és miért...Ezzel nem azt akarom mondani,hogy nem vagy jó km.Majd ugyis kiderül...
Sion írta:Krán egy valóban titokzatos, és erős, különleges ország. De szerintem hiba lenne azt hinni hogy minden utolsó kis semmirekellő harcosnak fejvadászklánok lihegnek a nyomában, "ultratáp ártifektekke" megtűzdelve, vérre szomjasan.
Az igazat megvallva, ha nem tagja valamely klánnak, kétlem hogy bárki is a nyomába szegődne, mert egyszerűen nincs olyan tudás birtokában, ami megérné a fáradtságot és a költségeket... Mit mondana el? Rámutat a térképen, hogy itt van a 13-ak tornya? Kizárt dolog hogy tudna bármi effélét... Más kérdés hogy ha tudna akkor mihez kezdenének vele odakinnt, mondjuk attó ez már olyan tudás amiért tuti vadásznának rá... Szóval nem hiszem h mindenkit üldöznének, de ez csak az én véleményem. Szerintem Krán egyszerűen egy mesterien megszervezett ország (minden téren), aki vigyáz a titkaira, és ha meg kell védenie hát megteszi. A klánok esetében is erről van szó, csak kicsiben...
A bélyeg szerintem is csak különleges esetekben használatos.
Sion írta:Ez nagyjából rendben is van de a probléma abban gyökeredzik hogy alapjában véve más a Kránképünk. Sztem igenis vannak akik nem tartoznak egy fia klánhoz/törzshöz/családhoz sem. pl az "egyszerű" városőrök ilyenek lehetnek, és ha öszzebalhéznak a kapitánnyal még korántsem biztos hogy egyből ranagol elé vetik koncnak, inkább megkérik hogy távozzon a saját érdekében. (Nem, nem minden városőr ismer titkos alagutakat a helyi úr hálószobájába) De vegyük a nomádokat! Nem hiszem hogy alapjában véve levadásszák ha el akarja hagyni a törzset. Biztosan vannak ezalól is kivételek, de ha nem ismeri a törzs titkait (és azokat kevesen ismerik) akkor nem fogják mindenáron kinyírni. A Büjük esete mint tudjuk teljesen másról szólt...
Szóval az a lényeg hogy én kránt azért próbálom magamban egy kicsit "emberibbé" tenni. Ez is egy "egyszerű" ország, ha eltérőek is az értékrendjei és esetleg keményebben is csap oda mint azt időnként normális szemszögből várnánk. És tudom hogy egyesek szerint itt a parasztok (mások szerint ilyenek itt nincsenek is) is fejvadászok, de szerintem ez baromság.
Sion
Sion írta:De vegyük a nomádokat! Nem hiszem hogy alapjában véve levadásszák ha el akarja hagyni a törzset. Biztosan vannak ezalól is kivételek, de ha nem ismeri a törzs titkait (és azokat kevesen ismerik) akkor nem fogják mindenáron kinyírni. A Büjük esete mint tudjuk teljesen másról szólt...
Sion
Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó