Jah, egyébként, deizmus, meg istentagadás a varázslók között.
Én abban az elméletben hiszek, és szerintem nem alaptalanul, hogy a magusban nem létezhet olyan, hogy, istentagadás, ateizmus, tehát az, hogy valaki, akár varázsló és a mágia hatalmát tartja feljebbvalónak az istenével szemben, akár közember, ne hogyjen az istenek létezésében.
Az iylen ezsmék csak nálunk a valóságban alakulhatnak ki mert ha most bemegyek a katolikus templomba és azt mondom a papnak, hogy márpedig én nem hiszek istenben, mert õ nem létezik, nem látom, különben sem segített soha, akkor, a pap mondhatja, hogy de isten ott van mindenben és mindenütt, azt mondom neki, adjon kézzel fogható bizonyítékot, és nem tud adni.
nem úgy mint Yneven, ahol a pap a legjobb esetben csak varázsol nekem egy szent tüzet a tenyerébe, és utánna elküld a búsba az ostobaságommal, vagy istentagadás vétke melett belémcsap egy villámot. Hát ha ennél nyomósabb indok és bizonyíték nincs az istenek és hatalmuk létezésére még egy varázslónak sem, akkor nem tudom mi az. ugyanis a varázslónak van mágiaiserete, tudja milyen szavakra, milyen rúnák elmutogatására jönnek létre a mágikus hatások, a pap meg csak annyit mond= Ó, Istenem! Mutasd meg eme megtévelyedett léleknek végtelen hatalmad általam, és voila megjelenik a szent tûz.