• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 239 / 300 • 1 ... 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 ... 300

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.12.20. 19:19

Üdv!

Kivételes csoda történt ma! Elolvastam Hakea és Tyss reagját is! :lol: Ez nálam már azt jelenti, hogy nagyjából kis hangyasor szerû vonalaknak látom a reagok sorait, de azért megpróbálok én is írni erre. Mondjuk ennyire hosszan és összefüggõen, fõleg minõséget én nem tudok írni.

Na:

Damakba én egy hirtelen felkérésre pót-pót km-ként kerültem. Jólesett, hogy kezdõként Hakea megkeresett ezzel. Úgy érzem, hogy azt a néhány helyszínt, amit aztán fel is tett aránylag jól sikerült megírnom. Fõleg a Lugast tartom kedvencemnek. A kezdésre csak annyit tudok mondani, hogy tényleg el lett húzva, de ez inkább a JK-knak köszönhetõ. Elvileg az lett volna az alap, hogy nekünk km-eknek nem is kell írkálni, hanem a JK-k maguknak írnak és mi csak "moderáljuk" õket ha kell. Remélem erre jól emlékszem. Ha nem, akkor kérlek jelezzétek, hogy pontosan mi is a hiba.

A KM-edésbe is belekóstoltam. A kalandommal nem tudom, hogy tényleg ennyire unalmas lett volna vagy csupán a JK-k nem vették eléggé komolyra a reagolást. Azt meg nem értem, hogy miért van az, hogy csak egy-két soros reagokat firkant néhány ember bele és az is csak arról szól, hogy egyhelyben ül. Ide is várom a reagokat, hogy mit kéne még tenni ezellen. :?

JK-ként 4 kalandban vagyogatok. Abadanában aránylag jól megvagyok, mint elsõ OM-es mesém. Itt nagyjából napi szintem halad a reag, de sajnos van rá példa, hogy másfél hét alatt másfél percet játszunk le, de ez lassan a JK-k fogyásával kezd ,egoldódni csak így szegény Yvettünknek kell sok volt JK->NJK személyiséggel küzdeni, ami idõnként fura szitukat eredményez. Abadanában volt ugyan egy nagy félreértés/nézetkülönbség, de ezt megbeszéltük és azóta én olyan szintem megszerettem ezt a kalandot, hogy ha egyet kell választani gondolkodás nélkül az összeset odavetem a kutyáknak érte.
Ennyit az ömlengésrõl.
Nekromat vamire-kalandját amit elvileg Wharadak átvett, de azóta nem láttam az oldalon talán mondhatom, holgy én próbáltam a legnagyobb hévvel összefogni. Meridiannal gyõzködtük a többieket, hogy az átmenetinek tûnõ kihagyás alatt legalább mi játékosok partizánkodjunk és jussunk be a raktárba. Ez nagyjából egy-egy reag erejéig megtörtént, de ekkor Nekromat közölte, hogy majd Januárban lesz legközelebb haladás. :(
Valthagoreban is játszok. A kaland nem rossz csak szerintem még nem kezdtük el, mint karakterek. Egyébként az én karakteremnek még mindig nem derült ki számomra, hogy a morgolódáson mi érdekes lehet az adott szituban, de azért bizakodó vagyok ezzel kapcsolatban.
Kazamaták: Az egyik legjobban kigondolt kariötletemet dobtam be lelkesen Clanashoz, mondván, hogy ez csak egy rövid bevezetõkaland lesz és aztán dúrjuk a nagyobb lélegzetvételû sztorit. Ehhez képest Clanas hirtelen kihagyott, aztán Orwen kilépett és most úgy 4 naponta váltunk reagot a km-el. Ez a kaland pedig mind karira nézve, mind pedig történetét tekintve nagyon érdekesnek ígérkezik a számomra csak mire beleélem magam a reaghoz, addigra eltelik egy fél hét és kiesek a szerepbõl.
Limi kalandja hosszas nógatás után elindult és pang.

Tehát a kevesebb kaland, kevesebb karakter dolog talán tényleg változtatna a helyzeten, de akkor lehet, hogy hirtelen megcsappanna a JK szám, mert lenne aki nem vállalná a napi reagot és inkább passzivizálná magát.

UT: Na errõl ne sokat tudok, mert ugyan megvan a könyv és már bele is olvastam, de játszani még nem játszottam vele. Nagyon örülnék, ha valaki indítana esetleg egy kalandot, amiben UT-s karialkotás lenne. Itt megjegyezném, hogy nagy terhet vállal a delikvens, mert nekem biztosan ezer kérdésem lenne.

Végül azt szeretném kérni, ha már így kifejtjük a véleményünket, hogy én pl eléggé el vagyok bizonytalanodva, hogy a megmozdulásaim, reagjaim mennyire érik el a "mércét". Nagyon örülnék az építõ kritikának. Természetesen az a legjobb, ha dialógus lesz a dologból, de az egyoldalút is elolvasom, max nem hallgatok rá. :twisted:

Hirtelen ennyit tudtam összehordani.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.12.20. 21:20

Üdv Hakea!

Látom, belelendültél, és indulat nélkül nem tudtál fogalmazni. De ennél sokkal csapongóbbra készültem fel, de szerencsére nem lett az.
Amikor én jöttem erre az oldalra nem voltak elvárásaim. Mért is? Pont azért, hogy késõbb ne érezzem úgy, kevesebbet kaptam, mint amit vártam.

A visszaesést én is észrevettem, de mivel mostanbában nekem ez kapóra jön -az élet más területei kerültek elõtérbe, nem a hobbim így nem vagyok bosszus. Amikor ráértem, akkor punnyadtam kicsit de alkalmazkodtam s más hasznos dologgal töltöttem ki a szabad idõm. Régebbieket nem olvasom vissza, így nem nyomja vállam az összehasonlítgatás hiábavaló és felesleges terhe. Bánkódni lehet, de nincs értelme. Semmi sem állandó, minden változik. Hogy jó vagy rossz irányba, egyéni nézõpont kérédése, nem is mindig kell minõsíteni.

Kinek mi áll a háttérben, azt hagyni kéne békén. S fõleg nem kéne mellbe szívni a jelen helyzetet. Van akinek ez a nap fénypontja, van aki csak leül, szusszan a gép elõtt keveset és megy is tovább. Eme eltérõ szokások alapján nem kéne rossz és jó kategóriát létrehozni, s elmarasztalni egyik vagy másik oldal/oldalak képviselõit.

Ünnepek jönnek. Valakinek a szabadság jön. S ez nem biztos, hogy a számítógép nyújtotta kikapcsolódást jelenti. Sõt, van akinek a vizsgaidõszak jön, ami NEM téli szünet, délig alvással és hajnali chateléssel pizsamában egész nap. Ahol pedig hagyományai vannak a szoros családi eseményeknek, rokonlátogatásoknak, ennek szentelheti a mostani idõszakot. A teljesség igénye nélkül soroltam fel pár lehetõséget, de akad ennél jóval több.

Hakea, vannak akiknek más súllyal foglal helyet az életében az OM. Meg kell értened. Elfogadni nem kötelezõ. Meglehet róla a magad véleménye. Úgy tûnik ki, számodra központi helyet foglal el, s talán bánt hogy más nem így gondolkodik felõle, nem olyan a hozzáállása. Sõt, ahogy írtad, idegesít -bár ezt kilátni az írásodból, ehhez nem kell agyturkásznak lenni. Kérdés, megéri egy ilyen miatt torkig lenned bármivel is?
Minden ember vágyik arra, hogy észrevegyék, megbecsüljék, törõdjenek vele. Biztos hogy az Om a legmegfelelõbb oldal arra, hogy ezt bárki is megkapja teljes mértékben? Nem pm-ektõl, fantasy játékbeni alakításoktól kellene elégedettnek lenned, vagy hogy elfogadják igazat adva neked, ha játéktechnikában valami okosat írtál, magyaráztál. Nagyobb kihívás máshonnan megkapni azt, nem innen. S az ezerszer jobban feldobhat. Bár ki vagyok én, hogy megmondjam, mi a jó. Mindenkinek más. Nem bántás. Nem akarok személyeskedésbe átmenni. ha arra vágysz, hogy elismerjék azt, amit alkoss, írj, de úgy, hogy jelentesd meg, add, adasd ki, a mai világban minden mûfajnak megvan a maga közönsége. Ám egyet megtanultam, de nem innen az oldalról-túl sok erõt ne fektess hiábavalóságba, ha töredékét sem kapod vissza. Teréz anya elég egy.

Damak. A szabad játékstílust nem szeretem. Innentõl kezdve hidegen is hagy. De felmerül a kérdés:felmérték elõtte a rá való igényt az oldal látogatói között, vagy egy maroknyi ember jó ötletnek találta, teljes gõzzel belevágott hogy milyen jó lesz, és most nem váltotta/váltja be a reményeket? Kisebb méretû, teszttopiccal is indíthattak volna, s ha látszódott volna, mennyien akarnak akarnak játszani, annak tekintetében bõvíthették illetve csökkenthették volna a "keretet". Olyan, mint mikor kinyit egy bolt, hatalmas, csillog villog, de elõtte nem lettek megkérdezve az emberek, kell-e ez nekik. S amikor a mûködése veszteséges, a fõnökök elkezdenek tanakodni, hol rontották el. De nem az emberekre kell elsõnek mutogatni.

Nem szeretnék kényszerbõl, szabályoktól vezérelve jönni erre az oldalra. Annyiszor szeretnék, amennyiszer, amikor jólesik. Kikapcsolódni, igen, számomra ez a cél, nem lyuk/mágneskártyával megjelenni, mint egy irodában. :(

Nehezményezhetni lehet, hogy valaki nem méri fel mit bír el, és halom karaktert indít, amibõl minimum a fele aztán elvérzik, mert rájön, nem bírja a terhelést. Ugyan úgy egy Km is beletörheti a bicskáját a négy kalandjába, amikor csak kettõ vagy egy áll a kezére. Mindenki mást bír el. Van aki öt karival vígan elvan, s közben kettõt még mesél is, de akad, aki egy karival vért izzad...Ezek fiktív példák, a valósággal való azonosság a véletlen mûve!

Az embernek arra van ideje, amire szán vagy amire a körülmények engedik.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.12.20. 22:59

Nos láthattunk két hozzászólást. Az elsõben felmerül a változtatni vágyás gondolata nagyon helyesen... elõregondolkodás és miegymás... Szita gondolatai között azonban némi következetlenséget vélek felfedezni. Persze, jó dolog lehet feljönni ide ha nincs jobb dolgot és irogatni mindenfélét... de mi lesz akkor, ha egyedül leszel itt? Ha már mindenki elfogy emiatt az 'engem nem érdekel más én szórakozni jöttem ide: midnen KM és ha Km vagyok akkor midnen JK szórakoztasson' felfogásmód miatt. Én elmentem és még sokan mások... az adminok ritkábban járnak ide, a moderátorok közül csak Yvett aktív. Halok híreket, hogy még többen szándékoznak elmenni. Meridian talán hol van? Vagy Schinter? És hol van egyáltalán az oldal népe? kb 4-5-6 tagból nem fogsz tudni szerepjátékoldalt csinálni Szita ezt ne felejtsd el. Ráadásul mi van, ha a 4-5-6 tagból valaki megúnja? Vagy beüt a krakk és valami miatt el kell mennie? Akkor aztán tényleg elbizonytalanodik az is, hogy munka és magánélet után feljöhess ide játszani. Elõregondolkodva meg lehet ezt elõzni... modnjuk lépéseket megtenni annak érdekében, hogy midnen Km és JK számára jó légkör teremtõdhessen meg itt. Jobb mint régen. Hakeának éppen ezt mondtam: majdhogynem fél éven át midnen az én nyakamban volt... szinte az összes kaland alattam futott volt, ahol JK is voltam törzstagként és senkinek se volt panasza arra, hoyg nem írok vagy szarom le a mások dolgát. Úgy volt érdemes ide feljárni hogy adok is valamit azért hogy kapok, nem csak kapni. A gáz nem ott van hogy adni is kell, hanem hogyha az ember a kisújját nyújtja a karja vagy akár több is kell neki. Damak alapjait én feketettem le és sok más dolgot vállaltam magamra... még a Kalandok és Játékosaik listáját is én frissítgettem úgy, hogy Connak elküldözgettem pmben amit kellett. Az egoizmus teljes hiányával mondhatom azt, hogy az odlal forgalmának 50%-ával én bírtam azokban az idõkben, a másik felét kb 6-7 tag produkálta össze. Mégis megérte adni, mégha sokszor mintha kapni se kaptam volna szórakozást... inkább kötelességszerû volt olykor-olykor. Ami azért gáz... de ha a JK-k máshogy viselkedtek volna más lett volna a helyzet...
Elõregondolkodás---> pezsgõ élet létrehozása az oldalon---> Játékosok véleméynének a dinamizmusának megvalósítása és változás abba az irányba, amit Szita is képvisel de ne olyan szélsõséges módon... kb én ebben a gondolatmenetben látom az OM rendjének visszaállításának módját. Akkor a JK-k oylan Km-et kaphatnak amiylet megérdemelnek és jogosan reklamálhatnának, ha a Km nem ír nekik. Ha nem így van, akkor még midnig ott tartunk ahol most vagyunk.
Szar dolog mondani, de ha visszajönnék azért én max egy jó légkörû oldalra jönnék vissza ahol ezek a problémák rendezve vannak. nem várok el terülj-terülj asztalkámat hogy fél évig mégiscsak tettél azért a közösségért most legyen neked is pár hétig jó, de azért úgy j érzés lenne némi humanitást kapnom majd ha egyszer visszajövök, ha már a távozásom elõtti érában nem emancipálták jópáran a magánéletem alakulását.
Igazából... 2 eséyles a dolog. Vagy fél éven belül megszûni kaz odlal ha így halad tovább... mert fölösleges fenntartani egy olyan oldalt ahol napi 1 reag születik max... - elõbb utóbb ez lesz így... - vagy veszik a népek a bátorságot és hakeára hallgatva tesznek is azért... változnak annak érdekében, hogy a leendõ Om-seket és a vissza-visszatérõ régi tagokat az õket megilletõ módon tudják fogadni. Például akármenyire is ellenszenvezek Schinterrel sok téren és megvan köztem és közte a kalandját illetõ konfliktus, mégis neki is kijárna, hogy ezerötszázmittudománhány reag után hátbaveregessék hogy ez aztán igen... él ez Meridianra aki régen nagyon korrekt tag volt, Laylára is aki elvállalta a süllyedõ hajó kormányzását akkoris ha nem értett hozzá de él mindez Limenelre is aki visszatámolygott azért egykoron ide közénk... asszem azért midnenki megérdemelné hogy ne egy feszült hangulatú helyre jöjjünk vissza. Töltölni kellene a régi kalandokat a fenébe, új játékrendet ide, egy új skint ráhúzni az oldalra mint a váltás jelét... Damakot leépíteni avagy felhúzni... megvitatni az aktális kalandokkal kapcsolatban hogy akkor melyik megy tovább és melyik nem... és az összeverõdött 6-7-8 fõnek kellene csinálnia 1 vagy 2 fasza aktív kalandot... kb ennyiben állna a varázs azt hiszem. És az új gondolkodásmód jegyében nem cseszegetni senkit, mert nem ír vagy ritkán ír... de aban aki elvállalja legyen annyi gerinc hog ír is ha azt mondja. Ennyi...
* taps-taps*
*távozik...*
I'll be back...
sooner or....
later...
later
later
later.................
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.12.20. 23:25

Mi lesz ha egyedül leszek itt? Semmi különös. Kitörlöm magam. Nem veszem komolyabban a dolgot, mint amennyire kell. Nem kell tragédiát csinálni, meg drámát.
Ha ezt most valaki vállvonogatásnak veszi, vegye, nem gondolkozunk egyféle képpen és ez a jó.
Jelenleg fontosabb dolgok is foglalkoztatnak, mint hogy életet leheljek a fórumba. Január közepétõl talán aktívabban kivehetem a részem.

Voltam már olyan oldalon, ami teljesen behalt. És? Idõ után emlegetni is elfelejted. Amíg nyújt valamit, oké, ha meg már nem, nem. Nem itt fogok megöregedni, férjhez menni, gyereket szülni, nyugdíjba menni. Állomás. Nem verem a hisztit, nem ejtek könnyeket, legfeljebb nosztalgiázok, és ha kellemes visszagondolni rá, már léte elérte célját.

Schinter egyetemista. Vizsgaidõszak van ilyenkor. De hadd ne kelljen már számot adnia mindenkinek viselt dolgairól, mintha itt a látogatók között lenne apja-anyja-gyámja! Pusztuljak meg, hogy nem vagyok középiskolás, küszöbön a szünettel?! Ejnye!

Akiben kis gerinc és odafigyelés van, közli, mikortól meddig nem várható megmozdulás a részérõl, mert dolga van. Még azt sem kell kifejtenie, milyen dolga. Magánügy.

Mindig pörgés nem lehet. Ahogy mindig punny sem. Fázisok váltakoznak. Hol így, hol úgy. Bármelyik oldalra eltolódik a mérce, monotóniába fullad. Annak se örülnék ha beszõne mindent a pók, annyira áll, de annak se, hogy egyik nap még ez van, másik nap meg eltelt egy év a kalandban, mert úgy szalad a téma meg a nyüzsgés. Franc se tûri hogy nethez szervezzem az életem. Inkább a fordítva a nyerõ nekem. Nem bátorság kérdése az, amirõl szó van -idõ és türelem kérdése.

Ha véletlenül elõfordulna, hogy valaki egy hajszálnyit is egyet ért velem, nem kívánok blokkba tömörülni, hogy aztán "ari" kis csoportokba szervezõdve kiabáljunk egymásra kígyót-békát, ki a szélsõséges, ki nem, ki akarja ezt tenni, ki nem,ki az oldal barátja, ki nem, ki van ezzel az emberrel, ki a másikkal, most jelzem, minden ilyentõl elhatárolódni szándékozom. Így a kövessétek ezt meg azt az embert ötletmozgalmat már most kétledve olvasom, nem szeretem, ha embereket kiválasztanak ilyen vagy olyan okból, favorizálnak, vezérnek tekintenek, mert arra ott a napi média és a sajtó, köszönöm, ennyi számomra elég is.

Épp ezért, tényleg jó lenne, ha nem lenne sem feszültség, sem más forrású ellenséges légkör, mert nem ezért vagyunk itt.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.12.20. 23:47

Még egy dolog, így, hogy végig olvastam még egyszer Tysson írását: most komolyan, ha nem a kikapcsolódást, szórakozást jelenti az OM akkor mi a búbánatot? Eszme kéne bele? Magus mozgalom?! Többszáz létszámos gyülekezet? Ne legyen már ebbõl paródia!
Adott egy oldal, ahol meg van teremtve ahhoz a lehetõség, hogy magus rendszerben szerepjátszon az, akinek kedve, ideje van rá. Mért kell ebbe többet beleoltani/beleerõszakolni?
Nem itt fogom megtalálni sírig tartó barátom és bajtársam, de még majdani gyermekeim apját sem. A jóban levést mért keverném és azonosítanám haverkodással? Jó, van, aki ezért jár oldalakra, fórumokra, de én nem tartozom közéjük. Csak mert valakivel jól elbeszélgetek párszor chaten, az attól még nem a haverom. És nehogy már ezért szégyelljem is magam, mert nem azonos elv szerint élek azokkal akik viszont így tesznek.

Ezt egyébként bármi más oldal kapcsán kérdezhetném, úgy látszik, nagyon más rugóra jár az agyam.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.12.20. 23:47

Khm... azt hiszem Con és SIon nemhiába fizet az oldal fenntartásáért... és ha megbocsátassz Szita, az elõrelátásbeli hiányosságod miatt nehogymár sok más ember szórakzása menjen tönkre. Itt nem a sajátomat értem, de mondjuk azokét akik várnának egy kis kikapcsolódást ettõl a helytõl. Ha az ilyen gondolatok lennének túlsúlyban és mindenki csak akarna a másiktól midnent és mondván nem érdekel engem a másik szórakozása nem adok semmit, akkor ez az oldal már egy éve nem is lenne. Szerencsére még van így te is feljöhetsz ide és szórakozhatsz. ha lenne benned némi elõrelátás és több nagyvonalúság mások iránt, kevésbé lennél kicsinyes és mutatnál humanitást más emberek felé és mondjuk raknál is bele ebbe a körforgásba... az adok-kapok körfirgásba... talán nem találnál az oldalon akkora ellenzékre, mint amilyenre fogsz hamarosan.
Más: Schinter nem a vizsgaidõszak miatt nincs itt. Se Meridian se én se Layla és mások... de ezt már kifejtettem egyszer. tavaly Schinter vizsgaidõszakban is aktívan tolta mellesleg... Eldwyr pedig az ékes példa arra hogy család - feleség és gyerek- mellett is fel lehet jönni ide és szórakozni. Mégis Eldwyr is tesz a közösséghez és nem csak feljön ide elvárva midnenitõl hogy írjon neki hogy õ tudjon írni, hanem próbál midnenki más segítségére lenni. Ezért tsitelem, becsülöm õt. De te nem ismerted, de régen Joe Lyon volt ugyanilyen fazon: nyelvizskolába járt, katonáskodott, gyereket nevelt és felesége volt, mégis minden este 1 órát szakított az odlalra mert jól esett neki. SOse piszkáltuk hogy írjon, sose piszkált minket hogy írjunk... késõbb fordult meg a helyzet, amikor õ már nem volt itt.
Sose modntam hogy midnig kell pörögni... meg kellene égre találni az arany középutat. Engedni a sokatkérõknek és többet adni azoknak, akik csak kapni szeretnének. Persze ha midnenkinek jó így mindenki vegye úgy hogy nem írtam be semmit, elvégre az odlal virul és van jövõje ebben a formában ugyebár...
Engem nem kell favorizálni mert én most mint külsõ szemlélõdõ írok ide meglehetõsen szubjektíven a radikális változtatáspárti Hakea reagja miatt, mert egyetértek vele. Õ megmondta engedni fog és nem esik a 'többetkérekmintamimegilletne' szindrómába... és szeretném mindezzel elmodnani mennyire nem értek egyet azokkal, akik azt mondják teljesen fölösleges változtatni is valamit, elég ha az idõ változik... lesz ami lesz... max megunom és elmegyek... másrészt az élet minden szintjén meg kell küzdenie az embernek a saját boldogsáráért. Ha Hakea a hobbijában jól szeretné magát érezni és azt látja hogy nem jó ez így ahogy van, még szép hogy nem fog a fenekén ücsörögni és nézni ahogy midnen leépül itt. Bocsássák meg azok, akik nem tûrik el hogy emancipálok felé és azok felé akik hasonlóképpen gondolkodnak, mert minimum 5 emebrrõl tudok aki így gondolkozik... Ámen.

EDIT: Már megbocsáss Szita de érzek magamban annyi közösségi szellemet, hogy mondjuk ideírjam a véleményem a dologról és letegyem a voksom amellett hogy az éppen széthulló oldalt megreformálva ismét mûködõképessé tegyük... mert mondjuk az, hogy megy 1-2 kaland az kb a béka segge alatti színvonal... ja, és be van ígérve mittomén hány kaland és ugyebár megy Damak is. A mérleg egyensúlya ugyebár pozitív. De végülis... ha neked midnegy Szita, akkor te is letehetnéd a voksod a változtatás mellett és kész. Neked azt hiszem semmibe nem kerülne. Ha mégis, elnézésedet kérem, de a Hakea által elõttem felvázolt új oldalképbe nem illik benne a nekemmindegy és tökmindegymásszórakozása milyen meg nemérdekelmáscsakénérezzemjól magam gondolkodásmód... valahogy én is így gondolom. Hogy nem illik bele... elrontaná a légkört ez a mást leszarós hangulat... " ja bosc most itt voltam 2 napot, csesztettem midennkit hogy írjon aztán elmegyek 3 hétre... visszajövök és cseszettek midenkit 2 hétig aztán ha megúnom elmegyek egy hónapra" Na ezt kellene megszüntetni...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.12.20. 23:58

Tõlem aztán lehet mindenkinek más véleménye, csak azt nem értem, mért látsz fenyegetést, nagy ellenkezést az írásaimban?
Az adok-kapok kell, hogy ez, ami most van, mûködjön. Az a cél, hogy mindenki jól érezze itt magát, ne csak az ÉN. Ezt nem cáfoltam.
Tisztában vagyok azzal is, ez az oldal nem ingyenek tárhelyen üzemel, nem hiába vannak VIP tagok is, akik szintén támogatják. Van, a te és van Hakea írásában is olyan, amivel egyet értek, ha ez nem derült volna ki, akkor legközelebb jobban próbálom kifejezni magam.

Szeretném nem oktatnál ki,nem ragasztanál rám jelzõket, nem akarok vitázni, így most szeretnélek megkérni rá, hogy maradjunk tárgyilagosak. Lehet róla szó? Kérlek. Nincs okod miért megbántottnak lenned, egy csónakban evezünk, csak én mást is hozzáfûztem.

Nem szükséges felsorolni az oldal összes használóját a magánéletével egyetemben. Mert a hasonlítgatás már anyámnak sem jött be, hogy "õ olyan szépen ül a széken , te mért nem tudsz olyan lenni?". :)

Én sem szeretném, ha ez az oldal befásulna, és hogy emiatt mások is rosszul érezzék magukat. de túl ragozni sem kéne mint egy szappanoperát. Nehéz objektívnak maradni, de törekedni rá nem elvesztegetett idõ. Én már úgy szeptembertõl láttam megindulni a szekeret a lejtõn, bár akkor nem voltak olyan szembeötlõ jelei, mint most. Épp ezért kérdeztem meg Hakeát priviben, mi legyen Tiával, mert érezhetõ volt, ritkábban ír, bár én a minõségén nem láttam változást, csak a lelkesedésen. De mivel az õ karija, õ tudja, mikor van az, hogy szinten alul teljesít.
Alauronnal is beszéltük már hogy kezd belassulni minden, és így már nem ugyan olyan.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Navaratna 2006.12.21. 0:02-kor.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2006.12.21. 0:02

Nekem eddig nem volt szokásom az ehhez hasonló hosszú lendületvételû vitákban való részvétel, de most én is beszállok.

Már több, mint egy éve fent vagyok az oldalon. Amikor jelenkeztem, szinte azonnal be is kerültem egy kalandba, ami kisebb nagyobb szüntetek után behalt. Majd jött a következõ, majd a következõ, ahonnan a fiam megszületése és a költözés utáni net hiányos állapot miatt hosszú hónapokig hiányoztam, de a kaland a visszatérésemkor ugyanott tartott.
Ezt csak azért írom le, mert ez egy általános probléma. Eddig egyetlen kaland lett befejezve és ez Tyss érdeme. Nagyon meglepett, hogy pont õt támadták be, amikor magánéleti okokra hivatkozva leadta a kalandjait. Õ legalább szólt!

Hakeanak igaza van az OM áll. Az egy JK ill. KM egy kaland ötlet szerintem mûködõ képes lehet, mert így pörgõsebbek lehetnének a kalandok, ami emelheti a játék élvezeti értékét és a játék idõ is lerövidülhetne. Ha egy kaland túl sokáig tart óhatatlanul is elõfordulhat - ahogy elõ is fordult eddig minden esetben -, hogy a magánélet közbeszól és ki kell szállni a kalandból. Itt jöhet a KM, akinek joga lehet új tagot bemesélni így az a néhány új tag is jól lakhat.

VIP tag vagyok. Ez nem dicsekvés, hiszen nem volt nehéz azzá vállnom, csak szeretném jelezni, hogy komolyan gondoltam a tagságomat. Szeretem ezt a "társasjátékot" és itt a társason van a hangsúly, de nem gond mással eltölteni az idõmet. Mostanában elég sokszor gondolkodtam a kilépésen. Még várok kicsit, de ha nem élénkülnek meg az események, akkor ezt a napi félórát mással fogom eltölteni.

Damak jó gondolat, de szerintem Km nélkül nem fog mûködni. Kell egy kis csavar a JK-nak.
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.12.21. 0:03

Igen, Damakba egy Km tényleg kellhet, csak nem olyan státussal, mint egy "sima" kalandba, ami kevesebb résztvevõs, és folytonos követést igényel.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.12.21. 0:05

Jó.... akkor kezdjük az objektívitást ott, hogy megnézzük lenne-e a változtatásra igény és ha igen, hogyan kivitelezné az odlal népe azt. Szeritnem el kellene már a régi oldal maradványait tüntetni innen mert a régi kalandjaim visszalátása meglehetõsen frusztrál engemet... meg az, hoyg hegyekben tornyosulnak a félbemaradt kalandok...
Másrészt... folytassuk avval, hogyha igény van a változtatásra, ki mivel járulna hozá, mennyit változna annak érdekében...
Nem oktatlak ki, de én teljesen az én hozzáállásom ellentétét éreztem meg az írásodban így természetszerûleg ütköztünk... így teljes képében mindennek már akkor úgy evszem ki, te is benne lennél abban, hogy valami újat csiálnjunk itt...

EDIT: Eldwyr :) Drága vagy... egyébként nem nagyképûségbõl mondom, de kevés kaland van, amelyik fél hónapnál tovább is mûködött... kb 4-5, ebbõl Tiadlan az enyém volt, a Manif félig-meddig a Haonwelli félig-meddig és Ifin mondhatni teljes egésze igen... ez utóbbi fél évet és 100 oldalt élt meg. Ez lehetne talán referencia is arra hogy én is komolyan gondoltam. Amikor elmentem mondjuk ezt nem vettétek figyelembe...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.12.21. 0:19

Igen, benne lennék. :)
Ah, ez igaz, halomban álnak az oyan kalandok aktívként jelölve, amik május óta állnak. Haonwell megy, Rosa remélem fog, csak Hakea ne kerüljön maga alá annnyira, hogy kiszáll, mert akkor már csak hárman leszünk, és a mostani körülmények között hiába hirdetném meg, hogy egy hely felszabadult, kicsi rá az esély, hogy jönne új tag...Egyébként is, Tia erõs karakter, nehéz lenne pótolni, és az egyéni stílus kincs :D

Magam részérõl azzal tudok hozzájárulni, hogy nem hagyom cserben sem azokat, akik nálam játszanak, sem a Km-et, akinél karakterem van. Eddig mindig írtam, ha nem értem rá, és türelmet kértem a várakozás miatt mind a Km-tõl, mind a játékosoktól. Holnaptól kezdek záróvizsgára tanulni, így pont jön egy olyan szakasz, amikor örülök, ha lesz idõm, erõm netet nézni, kiszívja minden erõm, és ez nem dob fel. :(
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.12.21. 1:26

Quator:

Minõségi ez korántsem volt, ahhoz most nincs energiám. Térjünk a lényegre. Damakot csak azért vetettem fel, mert fájt a nemtörõdömség. Damak egy projekt, egy próba, nem ott kell megragadni a problémát. Szerintem hagyjuk úgy ahogy van, vagy archiváljuk, vagy mittudom én. Tegyük talonba, nem az a lényeg, lehet hogy egyszer szükség lesz rá.

Amit reagod második felében fejtettél ki, na AZ az igazi baj. De a JK-k kedvtelensége nem egyoldalú dolog, ez egy ördögi kör. Nem olvastam a kalandod, bevallom, ezért nem tudom, hogy elrontottál-e benne valamit. Egy kaland így megy szét: 1. egyik jk kezd leállni, akármilyen okból. 2. mivel az egyik fogaskerék kiesett, a gépezet akadozni kezd 3. a belassult kaland ellaposodik, mert sokáig egyhelyben toporgás van, vagy szimplán nem tud reagolni a többi 4. a többi jk lassan elveszti érdeklõdését az egész dolog csigatempója miatt, ráunnak 5. vége

Jól látod, hogy abadana az egyik kaland ami mûködik, és ez Yvettnek köszönhetõ aki, ha eddig még nem tûnt volna fel valakinek, talán mindannyiónk közül a legtöbbet tett az oldalért, az utóbbi idõben bizonyosan. Amit mondasz, az mesélõi hibára vall részben, de ezt majd úgyis megbeszéljük, sõt, lehet hogy azt a kalandot is végigolvasom, hogy érdemben hozzá tudjak szólni. De tény ami tény, Yvett sem kapja meg azt amit megérdemel. Szerintem.

Nekromatot ne említsük, nem tartom komoly embernek. Wharadak nagyon keveset van, de nem is állította h sokat lesz. Vampire meg ugyancsak projekt, nem lényeges (bár a kezdõreagom iszonyat módon tetszik *nagy az arca*)

Nagyon sok kalandból hiányzik a lendület és ha vki km akkor igenis szükséges a napi reag. Megjegyzem, egy km legkönnyebben úgy készül fel a kalandjára, h mindent leír. Akár elõre megír szövegeket is. Így elkerülheti azt h 40 oldalas reagon pöcsöljön 12 órát, elintézi egy copy paste-val. Szabályba ezt nem lehet iktatni, de ajánlom mindenkinek hogy kitartás hiányában ne kmkedjen.

Tyss:

A három fajta JK-ról.
1. Ki kell rúgni vagy be se kell engedni. De igazából ilyenre nagyon nem lesz szükség ha összeverõdünk újra. Azon a véleményen vagyok, hogy a schlepp nélkül is tudunk 4-5en szórakozni. És ha 4-5 ember szórakozik ahelyett hogy 150-en pangnak, akkor megérte már az egész, nem?
2. Na ez rám igaz részben. Ezért ezt a fajtát kivételesen jól átlátom. A hosszas gép elõtt ülésnek fõleg magánéleti gondok az okai, nem is tagadom. Ezek közül fõleg egy: nekem a MAGUS volt a gyerekkorom. Míg a többi focizott, én szerepeztem. És szerves része lett az életemnek, kipurgálni erõszakkal sem tudtam, pedig szükségem lett volna rá. Ez van, nem részletezem. Megoldás: ha normalizálódik a közeg akkor nem lesz szükség se nyaggatásra, se õrködésre. Mert javarészt azt csinálom, értelmesen fél órát töltök a gép elõtt, méghozzá annyit amennyit reagok. A többi az várakozás. Ezt meg kell változtatni, méghozzá úgy, hogyha valaki csak napi 1-2 reagot tud írni, az kimerítõ és minõségi legyen, hogy haladjon a cselekmény.
3. Ehhez nincs hozzáfûzni valóm, ez a cél.

A vitákkal kapcs csak annyi, hogy ideje felnõni. Nézetkülönbségek miatt nem kell sárdobálásba kezdeni. A lányra meg emlékszem, elég szomorú volt olvasni. De jó példa. Ha valakinek nem tetszik a másik játékstílusa akkor meg lehet neki mondani, de nem megalázó és bunkó módon.

A játékon belülre nem kéne vinni a külsõ vitákat. Ha van vmi jó az etk-ban akkor az ez a kikötés. Ifint nem fogom egykönnyen elfelejteni, na az szörnyû volt.

Szita

Nem is állt szándékomban indulat nélkül írni. Ha egyszer indulatos vagyok akkor azt nem fogom véka alá rejteni, fõleg nem, ha mindenkire tartozik. Nem tudom pontosan mikor jöttél az oldalra, de ha jól tudom akkor mikor épp nem volt netem. Nem számít. Elvárásaim nekem sem voltak, fõleg azért, mert nem lehettek látatlanban. OM-re véletlen leltem rá, nem úgy volt reklámozva mint Mo. legcsúcsabb szerepes oldala. Mindazonáltal nem bántam meg hogy ide jöttem, és a kezdeti jó tapasztalataim miatt csinálom azt, amit.

Na és most érünk egy érdekes dologhoz. Kapóra jön. Elfogadom, nem tehetek másként. Amit a továbbiakban mondtál az pedig arra vall, hogy az oldal gyakorlatilag majdnem mindegy neked, hiszen mással is el tudod foglalni magad. Ezzel viszont oda jutunk, hogy nincs mirõl beszélnünk. Nem mindenki lehet gõzgép, nem mindenki lehet lelkes. Egy dolog, hogy én nem értek egyet ezzel a vállvonogatós magatartással, de megértem. Nem mindenki lehet gõzgép. De az az igazság, hogy ha az oldalnak nincsen kemény, mûködõ, megbízható bázisa, akkor vége. És a te felfogásod nem szolgálhat alapként egyszerûen.

Arról, hogy kinek milyen súllyal szerepel életében az OM, megint nincs mit vitatkozni. Magánügy, úgy érzem, hogy ilyen téren sosem fogunk megegyezni, nem egészen olyan az életem mint neked. De ahhoz, hogy te is játszhass normálisan, az oldalnak élnie kell. Különben nem lesz hova írnod. Lehet, hogy szánalmas kis pondró vagyok aki minden tudását és energiáját fikciókba öli. De nem kell lenézni ezért, mert én legalább töröm magam valamiért, ellenben az emberek többségével akik csak ülnek a seggükön.

Az írással kapcs. A nagyvilágnak az a töredéke ami kíváncsi lehetne az írásaimra az részben itt tömörül. Mellesleg nem árt megjegyezni, h nem vagyok sem Kornya Zsolt sem Novák Csanád hogy csak úgy összedobjak egy regényt. Nekem ötletek kellenek és támogatás. Ha érzem hogy van hátterem akkor dolgozok mint az igásló. És boldog leszek. Ötletek pedig sok sok lejátszott kalandból jönnek, de nekem egy év alatt egyet sem sikerült befejeznem, önhibámon kívül. És még sok idõ amíg elérem végleg azt a szintet, hogy a nagyközönség számára is élvezhetõek legyenek az írásaim. Egyébként nagyon örültem, hogy tetszik Tia elõsztorija, bár múltkor kicsit kénytelen voltam belejavítani.

A maradékra nem írok mert nagyrészt vagdalkozás és annak ellenére, hogy objektívnak vallod magad mindenfajta empátia nélkül szólsz, bele se gondolsz a másik helyzetébe. Ha tényleg objektív vagy, akkor az van amit Tysson mondott, figyelemmel kíséred az eseményeket és érdemben hozzászólsz, a többi véleményt figyelembe véve.

Eldwyr:

Pont errõl beszélek. A kalandok félbe lesznek hagyva. Egy kezdetleges próbálkozásom ennek megoldására az volt, h a KM-eket arra buzdítottam, ne vegyenek be 3-nál több játékost. Mert minél több jk, annál több magánéleti probléma. Örülök hogy tetszik az újítási ötletem.

Egyébként meg elõre mondom, hogy nem mozgalmat akarok szervezni vagy Sturmabteilungot, csak kifejtettem a véleményem az aktuális helyzettel kapcsolatosan és felvetettem a közös változtatás lehetõségét. Ha összeszedek egy 2-3 fõs fejlesztõstábot akkor dolgozni fogok mint Bandi, a sztahanovista ló. Nektek. A szórakozásotok és saját szórakozásom érdekében.

EDIT (ha már ennyire divatba jött ez a bájos nõi név)

Szita: Semmi kivetnivaló nincs abban amit mondasz. Megértem hogy vizsgázol és készülni szeretnél, ha ezt bejelented akkor ok. De ajánlom, hogy inkább egy idõre rekeszd be a kalandot, minthogy nyögve-nyelõsen haladjon. Hátha lesz idõm regenerálódni addig.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.12.21. 3:34

Na... túl vagyok az olvasáson. Örülök annak külön, hogy ebbõl nem alakult ki parázsló vita, melybe modiként is bele kellene szólnom. Ugye, hogy lehet normálisan is megbeszélni dolgokat :wink:

Az oldal pang, ez tény. Túl sok a JK a kevés KM-re. És aki nem elég türelmes az elõbb tovább áll. Bár itt jegyezném meg, hogy amikor indítottam a kalandom türelmetlenül toporogtak az új tagok, hogy mikor lesz már valami... és a meghirdetés után 4-5 nappal mégcsak egy új tag jelentkezett... Bár azt hiszem, hogy a többiek a JK-k csoportjai közül az elsõbe tartoztak.
A jelenlegi pangást okozhatja a vizsgaidõszak is. Mely lássuk be mindannyian, fontosabb mint a szerepjáték, hisz ezzel alapozzák meg sokan az életüket. Ezt át kell vészelni, vagy zárolással, vagy lelassítással - de mind két esetben végtelen megértéssel és türelemmel. Ugyan úgy akkor, ha valakinek problémája adódik és ritkábban tud jönni reagolni. Meg kell érteni mindenkit, hisz mindenki ember, egy élettel, amit jóformán senki nem ismer.

A játékra vonatkozó szabályrendszer változtatásról egy keveset beszélgettem Hakeával. Értem is szükségszerûségét meg nem is. Viszont, ha ez kell ahhoz, hogy az oldal gördülékenyebben, behalt kalandoktól mentes legyen akkor tennék érte én is. Azt hiszem ennyi idõ alatt sokatoknál kiderült, hogy van jó pár hiányosságom :roll: nos, hajlandó vagyok tanulni, hogy segítsem a fejlesztést.

Damakhoz egy keveset hozzátennék: szerintem sokakat az riaszt, hogy nem tudják elképzelni KM nélkül a játékot. Nincs ami kontrolláljon. Nem látnak benne kaland lehetõséget. Egyébként jó ötlent volt Conéktól szerintem, hogy megpróbáltak a nem játszó tagoknak is valamilyen lehetõséget adni a játékra - és ha csiszolunk rajta, alakítjuk akkor még nagyon szupi is lehet! Ehhez viszont szintén összefogás, akár a KM-ek, akár a benne játszó JK-k részérõl. Visszajelzések - tetszik, nem tetszik, esetleges hiányok, esetleges javaslatok.... És mûködne a dolog szerintem.

A többire, hogy kinek milyen szerepet játszik életében az OM nem nagyon mennék bele. Mindenkinek mást jelent egyrészt. Azonban azt hiszem abban mindenki egyetért, hogy ide szórakozni, kikapcsolódani jár. Elválni egy néha rideg valóságtól esetleg, és olyan helyen lenni amit szeret, s ahol szeretik - és így együtt egy olyan dolgot csinálni, ami szinte megdobogtatja lelkét, mégha percekre is. Itt jegyezném meg, hogy Szita nem vonogatja a vállát egyáltalán. Ha ezt tenné nem mesélne két helyen, és nem játszana még egyben. Csak õ másképp látja a dolgokat, másképp érez, mert más az élete, felfogása - és ez ki is derül utolsó hozzászólásában e témához!!!

A játékosok kiszûrésére nincs mód. Akkor derül ki hogy melyik csoportba tartozik amikor már elindult a kaland és az új varázsa is kopik. Mert õ máskép képzelte el, mert esetleg az elsõ öt reagban beszóltak a karakterjének, mert lehet elsõre nem mindenki puszipajtása....
Én nem minõsítem magam, minõsítsenek a KM-jeim... ha szükséges.

A vitákhoz ellenben még hozzátennék keveset.
Mindenkinek egyedi stílusa van. És ezt valahogy tolerálni kellene. Mert lehet egy lezúzódott pillanatban elolvasva egy figyelemfelhívó, magyarázó, kioktató reagot azt sértésnek veszik sokan... pedig.... pedig csak olvasta a szöveget és a saját érzéseit tette hozzá.... és nem látta a másik arcát, mimikáját, testbeszédét, nem hallotta hangját, hangszínét, a hangsúlyt.... ezek nélkül viszont helyes következtetéseket levonni nehéz - még akkor is ha valaki a hozzászólását telepakolja smilikkel. Könnyûléptût hoztátok fel a rossz példának - tény, nagyon nyersen tud fogalmazni. Váltottam vele pár privit, ugyanis megkaptam tõlle, hogy hiába is igyekezem soha nem lesz a taverna vegytiszta. Nos, ezek a privik alatt azonban kiderült, hogy koránt sem bántani akart volna valakit is... csak kifejtette véleményét, magyarázott a sajátos, egyedi, nyers stílusában. És amikor elkezdték piszkálni, jó hogy visszapiszkált, mert ugyan ki hagyná magát...

Hakea!
Említettél valamit rólam... hogy nem kapom meg amit megérdemlek... Szerintem nem így van... Bár mondták már, hogy hülye vagyok jogosan, de sosem tagadtam :)
Nekem az bõven elég, hogy van egy hely ahová rendszeresen, naponta lehetek olyan emberek közt akiket kedvelek valamilyen szinten. Kit jobban, kit kevésbé - mert hát nem vagyunk egyformák. Az külön megtiszteltetés volt számomra, hogy Con és Sion megbíztak bennem annyira, hogy megtettek moderátornak anno. Most pedig azt hiszem még jobban idefogom tenni magamat az oldal mellé, mert ez a bizalom tovább mélyült részükrõl - immárom pár napja fõmoderátor vagyok (igaz egyenlõre az egyetlen modi is az oldalon). Az adminok részérõl ez nekem már sokkal több mint amit valaha is gondoltam.... A játékosok részérõl pedig... ha valaki szívesen játszik velem (akár úgy, hogy JK vagyok, akár KM) és megmarad, kitart mellettem és együtt jót szórakozunk, kikapcsolódunk.... nos nekem ez már elég bõven. Szavaid azonban jólestek - és egyben jelzés is felém ... azért lehet, hogy van olyan cselekedetem ami tetszik a nagyközönségnek....
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.12.21. 6:32

Üdv!

Hû már megint végignyáladztam a sok szöveget! :lol: Büszke vagyok magamra. Úgy érzem már ezzel is kimutattam, hogy érdekel az oldal sorsa.

Yvett: Ha jól rémlik én voltam az az újonc, aki már a kezdésnél ott toporgott az msn-es elõszobádban és amikor kis haladékot kértem a kari véglegesítésére én úgy 1 napot késlekedtem a végleges leadással. :wink:

Mostmár viszont alaptalan mindenki kétsége, hogy aktív e az oldal. Miután ennyit írtunk itt hirtelen a tavernába... :P (Ez természetesen nem komoly. :D )

Komolyra fordítva: Tényleg nem ártana leülni és számotvetni, hogy melyik kalanddal mi legyen. Megbeszélni az eddigieket és az esetleges folytatás irányát. :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.21. 10:43

Kedves Adminok és KM-ek!
Én nemrég találtam csak rá az oldalra, de ez az elsõ amit megnézek, ha elindítom a gépem. Köszönöm mindenkinek, aki dolgozott rajta. A KM-emnek is külön megköszönném, de még klikkesedésnek venné... :)
Csak azt akartam ezzel mondani, hogy még ma is jó ide jönni, és sajnálom, hogy nem láttam a szebb napokat. És hogy én minden borúlátás ellenére nem szívesen mondanék le róla.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 239 / 300 • 1 ... 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok