• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Ranoran átka

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
200 hozzászólás • Oldal: 4 / 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.01.29. 23:03

(Archie)

Az esti mérkõzéstõl nem jött izgalomba, a tenger érdekes neki ennyi év után, de már kopik a viszontlátás fénye is, lassan unatkozni kezd, így örömmel fogadja Erin társaságát:

-Erin! Örülök, hogy kedved szottyant egy kis énekelgetésre, szeretem a gyászénekeket, megnyutatnak.

Az éneklés után beszélgetésbe kezd:

-Kíváncsi vagyok az esti megmérettetés kimenetelére, én azonban nem írnálak le olyan gyorsan mint a többiek. *halkabbra veszi a szót* Én ugyanis, lehet hogy nehezen hiszed el, de tudom, hogy ahol az acél és az erõ nem érhet célt, ott az elme erejét kell használni. Láttam egyszer, egy hasonló lanttal mit tett egy dalnok. Verset mondtak, ott találták ki, felváltva költöttek hozzá új sort. Mikor az egyik elakadt, vége lett, a gyõztes elõkapta lantját és egy hátborzongató, disszonáns, mégis érzelmekkel telített hangzatot csalt elõ hangszerébõl, talán énekelt is, nem tudom megmondani, annyira a hatása alá kerültem, pedig nem nekem szólt, persze ezt akkor még nem tudtam, hogy csak a vesztes érzi át teljességében a dalt, hogy õ sokkal szörnyûbb élmény részese volt. Minden esetre szörnyû szenvedõ arckifejezést fagyasztott a képére a Hallgatag Úr. Késõbb mesélte egy ismerõsöm, hogy a kobzos a fekete határ közelébõl jött, talán a másik felérõl, mert csak egy ottani lehet elég romlott, hogy így öljön meg valakit. Te ha akarnád, képes lennél erre amit leírtam?
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserû könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink õt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 213

HozzászólásSzerző: Portius » 2007.01.29. 23:16

(Portius)

Két kardjával gyakorlatozásba fog, csiszolja a technikáját, de mivel gyomra még háborog, így kénytelen rövid idõ után felhagyni azon próbálkozásával, hogy karban tartsa testét és elméjét. A lefelé vezetõ folyosó felé kezd sandítani, s mikor a kapitány feljön onnan, érdeklõdve felé fordul. Megvárja, míg kiosztja a Szablyást addig távolságot tart. Amint ismét egyedül marad a kapitány, odalép hozzá és megszólítja:

- Kapitány jóuram. - Szól oda árnyalt finomsággal. - Feltehetnék magának egy kérdést? - Mondja, majd választ nem várva folytatja. - Szállítunk valami egyebet ezen a hajón? Kétlem, hogy fél tucat ember kifizetõdõvé tehetné ezt az utat, legyenek bármilyen gazdagok, vagy fontosak... Hozzátéve, hogy valószínûleg szétverik a hajót, ha már az elsõ nap egymásnak ugranak az emberek... - Húzza fel a szemöldökét.
- Csak azért kérdezem... - Morogja az állát vakarva. - Mivel úgy gondolom hatással lehet rám és jobb szeretném tudni, mire számítsak... - Sóhajtja a kapitány felé. Kérdésére választ várva kicsit még várakozik, majd elbotorkál a hajókorlátig és a távolba révedve figyeli a horizontot.

<Mennyire egyszerûnek tûnt ez az utazás, mikor elindultam a városõrségbõl... Úgy gondoltam, majd csak az számít, hogy jót tehetek és fontos dolgok létrejöttében vehetek részt. S ki tudja... Talán itt döglök ezen a hajón, mielõtt még elkezdhetném az én új életemet...>
Portius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.30. 19:19

Km esemény [Shirin Horha]
Helyszín:Quirron-tenger,a Vizisikló utastere
Idõpont:Õsz közepe,Délelõtt
Résztvevõk:Archi,Erin,Lezian

Látva,hogy senki más nem akar játszani,a két fivér(a mutatványosok),és az izomkolosszus zsoldos leülnek az asztal köré,és 2-3-4 rezes tétekkel játszogatnak,esetleg néha-néha megcsillan egy ezüst is,de ritkán.a rószerencse láthatóan forgandó a kártyapartnerek körében,senki sem verte magát hatalmas adósságba,de senki sem halmozta el magát ingyen réztallérokkal.Anghar közben apró pipára gyújtott,melynek kellemes füstje vanília illatúra festette a szoba dohos szagát.elõkerült az asztalon egy flaska pálinka is közben,és az egyre jobb kedvû kártyások mind jobban és jobban biztatták unatkozó társaikat a játékra...
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.01.30. 19:20

Helyszín:Quirron-tenger,a Vizisikló fedélzetén
Idõpont:Õsz közepe,Délelõtt
Résztvevõk:Portius

a kapitány megszólításodra érdeklõdve,felhúzott szemöldökkel lép oda hozzád,és hallgatja végig monológodat,majd így felel rá.
-A hajó eredetileg arra a célra van,ha esetleg valmi kisebb mennyiségû árút,de sûrgõsen kell elszállítani.Nos,mi is ilyen jellegû árút szállítunk,de annál többet nem áll módomban elárulni,hogy ez az árú-az én véleményem szerint-csak annak értékes,akinek visszük.Fûszerek,gyümölcsök,ruhaanyagok képezik a rakományunk derekát...Az utasok mindössze egy kis fizetés-kiegészítés nekem és a mtrózoknak.
azzal vár még pár másodpercet,majd újra beszédre nyitja ajkát...
-Van még valamilyen kérése?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.01.30. 20:57

Ránézek a kártyázókra és megfigyelem a játékot(távolról és feltünésmentesen,figyelem az ismerõs csalási zajokat).Esélyeket latolgatok,figyelembeveszem hogy egyáltalán ismerem-e a játékot,erõsen gondolkozom hogy nem-e három nagyon jó csalóról van-e szó akik csak könnyû pénzt akarnak.Amennyiben opcionális leülök játszani közéjük(csalást nem alkalmazok).

Amennyiben veszteségem 5 ezüstre rúgna.Megköszönöm a játékoz és kedélyesen távokzok ezzel a mondattal:

-Köszönöm a játékot uraim,ma önök voltak a szerencsésebbek.-(és a következõ napokban nem igen ülök le játszani)

Odafigyelek a lépekre is vagyis arra hogy senki se veszítsen nagyobb összeget ellenem a csoportból.Mert az aztán még rosszabb lehet.

Válasz Archie-nak:

-Igen...elméletileg...képes lennék,viszont tényleg egy hatalmas oknak kellett lennie,nem feltétlen a rosszak fegyvere ez a hangzatsor.Tudod van amikor csak az ilyen alaptomos módszer segít,de megnyugtathatlak ma este nem fogod ezt a muzsikát hallani viszont látni látni fogsz érdekeset azt megígérem,de remélem ha esetleg elfajulna a dolog segítesz mert mégiscsak egy játékról és nem élet-halál harcról van szó.
Hisz nélkülem ki játszana neked gyászindulókat?-kérdezem mosolyogva
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.01.31. 0:35

(Archie)

Erinnek:

-Ó én nem aggodalmam, inkább reményem fejeztem ki, nem feltétlenül halálos hangzatokra, de kétségkívül valamilyen vicces hatásra gondoltam, ami porig alázná az izomagyat. Ha a Hallgatag úr esetleg megtisztelne minket jelenlétével ma este... nos ha rajtam is múlik majd a dolog, akkor nem te leszel akihez eljön, efelõl biztos lehetsz. Valóban nem lenne kivel énekelnem ilyen szép, szívhez szóló balladákat, meg asztán a cápák is többet ehetnének a másikból, mintha te lennél eledelük :) . Igazából azért nem hiszem hogy erre sor kerül.

//itt szeretnék egy fontos részletet megadni a karakterrõl, amit kifelejtettem a leírásból://

Nyakában a két holdat szimbolizáló tenyérnyi korong lóg, melynek közepén egy varjúszárny domborodik
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

HozzászólásSzerző: Portius » 2007.01.31. 23:16

(Portius)

- Bocsássa meg kapitány a kételkedésemet, ha ez magyarázat, a rögeszmém tartott életben eddig és úgy gondolom így lesz ez a jövõben is... - szabadkozik. - Nem, nincs más kérdésem, talán csak annyi, ha tudna adni valamit az émelygésemre. Maga igazán tapasztalt hajós, biztos kisütött valamit már erre a gondra, hogy ne szentelje föl a hajója fáját minden jöttment.

Nagyot sóhajtva felnéz az égre, majd az ingatag "talajtól" megszédülve oldalra lép. Visszanyerve az egyensúlyát, rátekint a kapitányra elszánt pillantással.

- Ha történne valami ezen a hajón, ami szükségessé teszi, hogy ezeket - ütögeti meg a két hosszúkardja markolatát - az Élet védelme érdekében használjam, kérem szóljon. Van egy tiadlani mondás, ami így hangzik : Ha nem teszel semmi rosszat, attól még nem vagy jó. Ha nem akadályozod meg a rosszat, nem vagy jobb annál, mint aki elköveti azt - skandálja a régen megtanult szöveget - s ez úgy hiszem vonatkozik a esti "viadalra" is... - nyomja meg a szavakat jelentõségteljesen.
Portius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.01. 10:14

Helyszín:Quirron-tenger,a Vizisikló fedélzete
Idõpont:Õsz közepe,délelõtt

Felhúzza szemöldökét,és érdeklõdve szól hozzád:

Elnézést,de milyen esti viadalra gondol?Mellesleg ajánlani tudom a rumot...én mikor elõször utaztam hajón,három napig moshattam magam után a padlót,egészen addig míg egy matróz meg nem kínált a rumosflaskájával.Aztán jól berugtam.Attól kezdve mindig volt nálam egy kis rum,és nem is voltam többé rosszul...

-Próbálja csak meg!

azzal kihúzza zsebébõl szép kis laposüvegét,lecsavarja a kupakját,és feléd nyújtja azt...kavargó gyomrod csak még jobban beindul,ahogy átveszed az üveget,és megcsap a rum erõs,alkoholos szag...

a kapitány biztatóan mosolyog rád:

Igyon csak egy két kortyot...nyugodtan!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.01. 10:30

Helyszín:Quirron-tenger,a Vizisikló utastere
Idõpont:Õsz közepe,délelõtt
Résztvevõk:Archie,Erin,

Erin:

Az Archie-val váltott szavak után leülsz az asztalhoz,és gyorsan bevezetnek az általad ismeretlen játékba.Az elsõ néhány partyt tét nélkül játszátok,majd belekezdtek a "komoly" partikba is.a játék halad,a tétek állandóan váltogotják gazdáikat.A játék eléggé kiegyensúlyozott,te is gyorsan belejöttél.Van mikor 1-2 ezüst pluszban vagy,máskor meg ugyanennyi minuszban...forog a szerencse.élvezed a játékot,és szeretnél kaszálni is azért valamennyit...

//dobja AKA próbát +2-vel,ha megvan kiszállhatsz ha akarsz//

Archie:

Nem igazán élvezed így a játékot,hogy nem vagy te is részese...vonz,hogy felmenny egy kicsit a fedélzetre levegõzni,de maradnál is idelent,mivel eléggé fáradt vagy...mellesleg látod Lezian-t is ugyanúgy,egyedül unatkozni,mint te.

<akár oda is mehetnék hozzá haverkodni egy kicsit...>-gondolod
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Portius » 2007.02.01. 11:16

(Portius)

A rum erõs illata megcsapja az orrát, s ismételten kavarogni kezd a gyomra. Kicsit eltávolítja a flaskát, majd felhúzza szemöldökét.

- Igen kapitány, azt hiszem elérkeztünk a mondandómoz. - Rebegi. - Az étkezõben összekapott egy matróz és egy vendég, kiknek kiléte nem fontos. - Legyint egyet. - Ne értsen félre, nem akarom besúgó benyomását kelteni, eszemben sincs beleártani magam a dolgokba. Csak... - Fanyalodik el. - Két úriember párbaja elsõ vérig mindig felemelõ és embert próbáló. Áldásomat adnám rá, s a feszültség levezetésére is kiváló lenne... - Mondja, majd összevonja a szemöldökét. - A maga... - keresi a szót kikerekedett szemmel - matróza azonban kétlem, hogy megállna a megállapodás kritériumainál, miszerint csak elsõ vérig folytatódik a küzdelem. - Néz a kapitányra bocsánatkérõen. - A maga emberei, vegye csak latba a lehetséges következményeket. Gondolom maga sem akar felesleges papírmunkát egy halott utas, vagy matróz ügyét illetõen, én pedig nem nézhetem tétlenül. -
Rövid szünet után ismét szája elé emeli a flaskát.
Fájdalmas arccal fújja ki a levegõt a rum erõs illatára. A bizalom, amelyet a kapitány felé táplál, elszánt lépésre készteti, s mikor már lelki erejét összeszedte, hogy szembenézzen az esetleges rossz következményekkel, komótos mozdulattal kortyol néhányat a flaskából.

- Ne értsen félre, nem a rosszindulat, vagy a félelem vezérelt oda, hogy elmondjam önnek, csak a kötelesség, amit a lelkem diktál és a meggyõzõdés, hogy a kapitánynak tudnia kell az ilyen dolgokról...
Portius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.02.01. 22:12

Megpróbálok egy kisebb összeg mondjuk 3 ezüst elvesztése után(hagy örüljenek és had felejtsék el hogy tudok én jól is játszani).Kedélyesen távozni
arra hivatkozva hogy a játék miatt egy kicsit elpilledtem.Ami valóban igaz is.Hosszú út áll mögöttem és elég hosszú lesz az este.Ellenõrzöm a felszerelésem,mint mindig.Megkérdem a kapitányt szerinte mikorra várható a legközelebbi csillagos este.(remélem minnél hamarabb).Mindezek elvégzése után az egyik alsó ágyon helyet foglalok és a táskámat a fejem alá húzva megpróbálom pihentetni a szemeimet.Esetleg egy kicsit szundítani.A csizmám kivételével minden marad rajtam.csak egy kis szimpla ledõlés semmi más.

Ha valaki jön kedélyesen és örmmel fogadom és társalgásba kezdek vale szóval nem fetétlen ragaszkodom a pihenéshez.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.02.02. 1:46

(Archie)

Lemegy a konyhára kérni egy üres, tiszta poharat, ha kapott akkor bemegy a közös kabinba, elõveszi szekrényébõl borát, és kitölt belõle pár kortyra valót. Leakasztja a varjúszárnyat, majd megsebzi vele bal hüvelykujját épp csak egy pici szúrást ejt, a vért a borba csepegteti. Hogy a hajóban ne tegyen kárt, kis forralóedényében rak egy egészen apró tüzet, és a vérével kevert borból loccsant rá, majd visszahelyezi a varjúszárnyat a tartójába, kezébe veszi az ismét teljes szent szimbólumot és magában imába kezd:

<Uram segítsd meg gyarló szolgálód, hogy e hajóút során is a te eljövendõ birodalmad lebegjen szemem elõtt, hogy teljes erõmmel a szent ügyet szolgáljam, áldjad meg igyekezetem, hogy ítélõszéked elé idézzem mindazokat, akikrõl úgy vélem ellenem tesznek, ami által egész rendünknek és a szent ügynek ártanak. Majd te, végtelen bölcsességedben, különválasztod az ocsút a búzától, te majd kiválogatod tiéidet, én túl ostoba és korlátolt vagyok ahhoz, hogy meglássam köztük a különbséget.>

Miután a Hallgatag Úrhoz intézett imáját befejezte lepihen egy kis idõre, hagyja, hogy a tenger megyugtató hullámai elringassák
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.02. 9:48

Helyszín:Quirron-tenger, a Vizisikló fedélzete
Idõpont:délelõtt
Résztvevõk:Ramirez

A klotyó kipucolása után nekiestél a söprögetésnek is.Bár nem túl nagy felületet kellett tisztává varázsolnod,igencsak ráuntál a munkára...

miután befejezted odamentél jelenteni a kapitánynak.

-Rendben Ramirez.Akkor most van egy kis szabad idõd...Ha gondolod le is pihenhetsz...Majd szólok ha szükség lesz rád!

azzal el is ordul tõled a kapitány...te pedig jó büdösen-porosan most egy darabig szabad vagy.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.02. 9:49

Helyszín:Quirron-tenger, a Vizisikló fedélzete

-Hálás vagyok,hogy ezt elmondtad...-feleli gyorsan,belehúz rumosflaskájába,majd újra felédnyújtja...-pontosan kik is akarnak harcolni?

megvárja válaszod,majd így szól hozzád:

-Elnézést kérek,de most mennem kell...van egy kis dolgom!-és megemeli kis sapjkáját
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.02. 9:49

Helyszín:Quirron-tenger, a Vizisikló utastere
Résztvevõk:Archie,Erin

Erin:

játékostársaid kezetfognak,és kapzsi vigyorral az arcukon mondják:

-Ha bármikor vissza akarsz jönni játszani,szivesen fogadunk.

Aztán felkászálódsz kissé dohos ágyadra elrendzed a holmidat.Lehajtod a szemed,és rövidesen önkéntelenül is elnyom az álom...

A kapitány elég bizonytalannak látszott,de azt mondta,hogy:"ha csak néhány csillag lesz is az égen,de talán már ma este csillagos este várható."

Archie:

a többiek figyelemmel kisérik a kis szertartásod,majd mikor befejezted újra visszatérnek a szerencsejátékhoz.mikor lefekszel,nem esik nehezedre elaludni,mégiscsak korán kertél az éjjeli dorbézolás után...talán már hiányzott is egy kis alvás...

//hétvégén valószínûleg elég elfoglalt leszek...valószínûleg majd csak vasárnap,vagy hétfõn folytatjuk...Ja,és úgy tûnik eltûnk egy JK,nevezetesen Pirkadat.Így az õ szerepét míg ki nem találom mi legyen,njk,azaz én fogom átvenni.De lehet,hogy este egy viharban leesik a hajóról ha nem tér vissza rövid idõn belül... :twisted: //
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
200 hozzászólás • Oldal: 4 / 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14

Vissza: Régi Kalandok...