-Még egy becenév, hogy kicsim meg aranyom, és búcsút inthetsz a töködnek, mert nővé igézlek-fenyegetett Valri.
-Még szép hogy biztos vagyok a dolgomban-fonta össze karjait fölényesen.
-A másik tündér elmehet a fenébe! Nagyzol és azt hiszi okosabb nálam!-fújta fel magát a nő. érzékeny pontra tapintottál. Arvandar és Valri riválisok lehetnek, már amia tudást illeti. A nő szemmel láthatóan kikérte magának, hogy a másik tündérnek nagyobb tudást tulajdonítasz mintneki. Ám mivel túlreagálta, kicsit lehet igazság a dologban, s a férfi nem hiába hozta szóba az üzletet...
-Ha káromolod az istened és még szitkozódsz is, akkor biztos hogy meglágyult a fejed. szegény Ilana odahaza ki fog térni a hitéből, ha meghallja a "meggyüttem vazze' " felkiáltásod, a "falni akarok baszki" kiegészítéssel

-Csak gratulálhatok az alpári szókincsedért-csatlakozott újabb hang beszélgetésetekbe. na ne. A másik tündér. Ugyan abban a kobaltkék köpenyben, s hasonló érthetetlen módon közlekedik, bukkan fel a semmiből, mint Valri. Most duplán hull rád az áldás...vagy az átok

Valri szeme összeszűkült.
-Ne molesztáld a váram azzal, hogy a falain át suhangatsz(V)
-Ugyan, már jó 15 éve magára hagytad a várat s most én ápolgatom. (A)
-Ahogy a csinos Liórát is ápolgatod.
-Azért ilyen szép.
A vita további része tündérnyelvbe fulladt. Kóstolgatta egymást a két tündér, saját hiúságuk mindent felülmúlt. Nem nagyon akar végetérni, de tetlegesség nincs kilátásban.