• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Gianagi tél [ÚTK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
319 hozzászólás • Oldal: 7 / 22 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22

Re: Gianagi tél [ÚTK]

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.02. 16:24

(Saun)

*Megköszönve a fogadósnak a bort kifizetem és az üvegek közül egyet elviszek a szobámba, míg a másikat magammal viszem a szentélybe.
A szentély állapotánál nem lepődök meg igazán. Uwel hite nem örvend túl nagy népszerűeségnek. Ennek talán az az oka, hogy vagy tényleg maguk intézik az emberek az ezirányú dolgaikat, vagy ha már tényleg nem boldogulnak egymás közt, akkor a Bosszúangyalokhoz fordulnak.
Az áldozat elfogadása és a hozzá kapcsolódó nem teljesen szokványos jelenés jó ómen a szememben, így fennkölt, elégedett érzésekkel indulok vissza. Örül a lelkem, hogy Uwel Atya is támogatja vállalásunk és így biztosan jó ügyért indulhatunk útnak. A tenyeremen lévő seb nem túl nagy, így csak átkötöm egy tiszta ruhával és hagyom hogy a természet meggyógyítsa. Nem hiszem, hogy kölönösebb szakellátást igénylene. Így visszafelé kicsit lassabban sétálok már-már városnéző tempóban, de azért célirányosan. Közben szemlélem a köröttem élő várost. Csendes elmélkedés ez számomra, mikoron kiléphet az ember a napi rutinból és egy pillanara megállhat. Lassan visszatérek a fogadóba és körülnézek, hogy amíg oda voltam mennyire oszlott fel a társaság. Valószínűsítem, hogy a két Arel-pap már az asztal alá itta egymást a többiek meg valószínűleg megunva a gajdolást szétszéledtek. HA még nagyjából élvezhető a hangulat egy csednesebb lélek számára is, mint én, akkor rendelek egy korsó sört és letelepszek az asztalunkhoz. Ha már túlságosan jó a hangulat, akkor inkább visszavonulok a szállásomra és összekészítem a felszerelésemet a holnap hajnali indulásra.*

//Én úgy gondolom 2l-t veszek 2e-ért és azt fél literenként felhasználva 4 áldozatra elegendő. Ebből egyet elhasználtam, így marad másfél liter.//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.02. 20:26

Nasnaer

//eg.: 12, dobás 4//

*Kicsit megütött a bor, látom jóféle lehetet, nem valami pancsolt sz@r. A vértes dartonita nő kérdését, így egy kicsit nehezebben értem meg, de azért csak sikerül, majd közösen szólok hozzá.*

-Az én nevem Nasnaer, és Haonvelből jöttem. mutatok közben magamra

*A felszolgáló lány fintorára meg acsak annyit felelek viccesen*

-Csakazért mert más vagyok már le is kell nézni? Hát hova fajul ez a világ? Már nem is lehet "emberszámba" venni egy félelfet?

*A dínom-dánom után, ha mindenki lelépett és elfogyott a bor, egy szobát kérek a fogadóstol, majd ledőlök és fel sem kelek reggelig, az indulásig.*
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.02. 22:11

Scyllaina

*Nasnaernek is bólintok, és koccintok vele az ismerkedés végett. Figyelem a többi szavát is, de nem úgy mondja, hogy értsem -így marad a figyelés.*

- Tényleg tanuli nyelv itt lehet? :D
*Megörülök és felélénkülök a lehetőségtől. Felállok az asztaltól és Ninára nézek.*
- Segít te nekem akkor menni el tanulni ma most? Én menni most, neked jó most?
*Kérdem Ninát és láthatólag én útra készen is állok.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.01.03. 11:46

eddig csak mosolyogva figyeltem a hugocskámat ahogy csacsog, de a lovagnő hirtelen reakcióját nem értem ahogy a beszédükat sem
- Mi történt hugocskám? Mit mondtál neki, hogy így ugrabugrál?
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.03. 14:45

Scyllaina

*Drof beszédére egy pillanatra lehűtöm magam, majd széles mosollyal rá mutatok.*
- Jönni Drof velünk. Ismerni meg egymás nyelvét, tudni mi beszélni út alatt.
*Várakozóan nézek hol Ninára, hol Drofra - nekem tetszik az ötlet, a többi meg nem érdekel jelenleg.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.01.03. 17:44

/Tagrid/

*Hála az asztaloslegénynek találok legalább szabót, ha már nincs bolt.
Alaposan szétnézek először a portékák között - természetesen köszönve az "eladónak"; majd a számomra legmegfelelőbb szabású, minőségű, kinézetű ruhákat kínálónál állapodok meg. Azt észrevettem, hogy kimondott úri ruhát nem fogok találni, de jelen helyzetben nem is ez vezérel. Kabátot vennék, meleget a télre; tartós legyen, jó minőségű, s lehetőleg vízhatlan.*

- Jónapot kívánok! Kabátot szeretnék télire venni. A lehető legjobb minőségűt kérném, tartós legyen és vízhatlan.
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.01.04. 10:11

a mosoly és a mutogatás láttán valamint nevem hallatán érdeklődés ül ki az arcomra majd mutogatni kezdek először a lovagnőre majd magamra a számra végül Ninára
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.22. 16:54

Mesélő: Castor de Vinter
Helyszín: Gianag, Sinog Kul, Sinog Kul-i Közkönyvtár
Időpont: ősz, délelőtt
Résztvevők: Scylaina

A kérdésedre Nina mosolyogva bólint.

-Természetesen Scylaina. Jön velem, keres együtt neked könyvtár, tanár. –mondja és intt, hogy kövesd.

Menet közben azt mondja:

-Sinog Kulban egy nagy könyvtár van. A papság tartja fent, fizetni kell érte de engem beenged. Itteni kézműves lenni.

A város, az utcák elrendezése nem túl szövevényes, egyszwrű tervek és elvek mentén alakították ki őket, nagyons sok a sakktábla szerű egyforma kerület, a városépítészek nem vitték túlzásba a cifrázást.

A könyvtár maga egyszerű, pirops cserepes, oszlopos szürke kőépület, a homlokzatán egy üllő és kalapács, amiről elsőre elég nehéz beazonosítani a rendeltetését, de hát Gilron papjai is gyűjtik valahova az írott tudást.

Az alabárdos ajtónállóval Nina vált pár szót, majd, együtt bementek.
Nem túlságosan különleges hely, sok-sok gyalult könyvespolc, vaskos fóliánsokkal.
Fiatal és energikus könyvtáros érkezik, egy lángvörös hajú kék szemű legény mosolyogva és vaksin okuláré mögűl pislogva.
Ninával beszél majd a könyvtáros hozzád fordul.

- Nina szerint, ön aszisz. Megelehtősen ritkán jönnek Otloklír országából ilyen messzi északra, főleg nem egyházi személyek. –mondja kiváló de akcentussal beszélt aszisz nyelven..
- Nos, ha jól értettem az erv nyelvtudását akarja csiszolni. Nos, a helyzete nem reménytelen. Bár a pyar nyelv egyeduralomra tör azért Abaszisz közelebb van hozzánk mint az Örök Város, és az abbitacélkereskedelemből a herceg urunk is kiveszi a részét, mint vásárló. Én vagyok a hivatalos állami tolmács, jártam is már hazájában diplomáciai úton pár éve, a királyi székesvárosban, Ifinben. Várjon egy kicsit megnézem mink van sziszul…ne számítson sokra.

Elmegy és kisvártatva két könyvvel tér vissza:

-Nos ez –mondja egy fekete bőrkötéses gyűrött könyvre- erv-aszisz szótár a sajátom, de kölcsönadhatom. Ez a másik szürkebőrös meg kezdő nyelvtankönyv, szintén aszisz nyelven, ez viszont kincstári. Nina kikölcsönzi maga helyett hosszabb időre, egy fél évre elviheti. nemigen hinném, hogy még egy aszisz beállít Sinog kulba akinek asziszul írt erv nyelvkönyvek kellenének, úgyhogy vigye, de ha elveszíti Nina téríti meg az árát, egy aranyat.

(Eddigi szerepjátékért 3 Tp-t kpasz.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2008.01.22. 16:59-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.22. 16:57

Helyszín: Gianag, Sinog Kul, Régi Palota, Romkápolna
Résztvevők: Saun

Mikor kiindulsz a templomkertből a szentélyen kívűl az előkertben döbbenetes dolog történik: megreccsennek az elvadult bokrok és a következő kreatúraát pillantod meg amint feléd robog, hosszú indalábain, zörögve és ropogva:

http://kepfeltoltes.hu/080122/ch2_bushm ... es.hu_.jpg
(Legendaismeret-próbát kérek.)

(Eddigi szerepjátékért kapsz 4 Tp-t.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2008.01.22. 16:58-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.22. 16:58

Helyszín: Gianag, Sinog Kul, Vadászmester fogadó
Résztvevők: Nasnaer

A lány nem foglalkozik a megjegyzéseddel és folytatja a kiszolgálást. Még iszogatsz egy kicsit, így alkalmad van belehallgatni a helyi hírekbe. Azt beszélik ork portyázók bújkálnak a környéken, őket űzik most a herceg erdőjárói is. És valami titokzatos idegen költözött a régi Marrech-tornyba, mert az utazók éjelenter fényt látnak a dombtetőn álló romok között.
A vacsora végeztével visszavonulsz a szobádba.
(Eddigi szerepjátékért kapsz 3 Tp-t)
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.22. 17:00

Résztvevők: Drof

Nina a kezedre teszi a kezét:

-Segítek ennek a nőnek, hogy jobban beszélje az ervet. Elmegyünk a könyvtárba és megpróbálok könyveket szerezni neki. nem haragszol ha most itthagylak?

Megölel és elbúcsúzik tőled:

-Nem tudom meddig maradsz, mindenesetre vigyázz magadra, és a műhelyemben mindig megtalálsz.
Azzal távozik a feketevértes nővel.

(Eddigi szerepjátékért kapsz 3 Tp-t)
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.22. 17:02

Résztvevők: Tagrid

A szűcshöz irányítanak. Lenszőke gianagi asszony árulja a szőrmekabátokat és prémeket.

-Itt van ez uram. –mondja. Ezüstróka szőrmekabát. Kíváló minőség, tapogassa csak meg, éppen önre való! Ne aggódjék a sarki róka szőrén nem tapad meg a víz! Jöjjék az úr, próbálja fel, meglátja nem akar majd megválni tőle!

(A stílusa kb ilyen: http://www.purpleshoshana.com/prodimg_t ... 1_thmb.jpg )

Valóban meleg, vastag, viaszosvászonnal belőlről szigetelt, kiválóan melegen tartó, ám merev és nehéz kabát, igazi tundra szerelés. (SFÉ: 1 MGT:1)

-Mennyit érne ez meg magának? –kérdi az asszony.

(Eddigi szerepjátékért 3 Tp-t kapsz.)

Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.22. 17:07

//Off: Sion karaktere nem reagált a legutóbbi hsz-emre, így az ő meseszálában rajta van a cselekvés sora.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.23. 19:32

(Saun)

*Kilépve a szentélyből az előttem álló utazáson és a feladaton jár az agyam. Azt sorolom magamban mit is kell összepakoljak és mikre lesz szükség, hogy lehet majd tudtommal táborozni. A reccsenő ágakra és zörgő bokorra felkapom a fejem és kissé elkerekedő szemekkel morgok magam elé a furcsak fa-lényszerűség láttán.*

-Ez meg mi? :shock: Főként mit keres Uwel szent helyén? :?

*Mivel a mesék kreatúrái területén nem rendelkezem semmilyen előképzettséggel, így nem tudom mivel állok szemben, de nem túnik békés teremtésnek, így gyakorlottan két kézre fogom a csatabárdom és meglendítem, hogy ha rámrohan a bestia méltóképp fogadhassam. Nem tudom mire számíthatok, így egyenlőre a cselektől és az égi Kegy alkalmazásától tartózkodom. Jelenleg az izomerő, a harci képzés és a páncél vastagsága a döntő számomra.*

//Elnézést kérek nem tudom itt mennyit kéne ledobja egyhuzamban. Írtad, hogy majd magunknak dobáljuk le a harcokat csak nem tudom hány kört tömbösítsünk. :oops: Én dobok egyet, mint kezdő momentumot, egyenlőre.

KÉ: 24+8=32
TÉ: 64+89=153
Sebzés: 5K6+2=23+2=25 (jó fegyvernek tűnik ez a csatabárd 8) )//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.23. 21:19

Helyszín: Gianag, Sinog Kul, Régi Palota, Uwell romszentély
Résztvevők: Saun

Harc a bokorrémmel:

Bokorrém:
Kép

KÉ: 20
TÉ: 35
VÉ: 80
Fp: - (csak túlütéssel sebezhető)
Ép: 20

SFÉ: 4
Sebzés: 1K10

Arel furcsa kreatúrájának már nem marad rá ideje, hogy előtted cselekedjék.
A négy kemyény gyökérszáron közlekedő húsevő növényhez hasonlító valamit, egyetlen csatabárd csapással szeled ketté.
Mintha fát hasítanál.
A lény egy fa-hangú reccsenéssel szétreped, nagyjából "derékban" és már nem marad ideje, hogy tükskés kacsait a lábad köré szorítsa.
Sárzöld lé folyik szét az udvaron és a lény nem mozdul többet.
Olyan mintvalami szétvágott rohadó fatörzs. belsejében félig megemésztett patkányok, kóbor négylábúak, egy loncsos kutya teteme.
Ezúttal elmérte a súlycsoportját. Egy páncélozott csatabárdosnak nem jelenthet ellenfelet.
Fogalmad sincs milyen kreatúrával akadtál össze, de valószínűsíted hogy valami húsevő növény féle és a romkert "természetes flórájához" tartozhatott, annak elvadulása után.
Majd alkalmasint megkérdezhetsz egy tudort.

(Kapott Tp: 2 a csatáért és a rém megismeréséért, +1 a gyönyörű és mákos túlütésért. 8) . Azért, ha nem dobsz ilyen szépet, elszórakozhattál volna vele egy ideig; gartu a gyors rövidrezáráshoz! :) )

(UI: Milyen kiegészítők tartoznak a félvértezethez deréktől lefelé? Mennyi egy félvértezet SFÉ-je derék alatt?)
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
319 hozzászólás • Oldal: 7 / 22 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22

Vissza: Régi Kalandok...