• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Gianagi tél [ÚTK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
319 hozzászólás • Oldal: 10 / 22 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22

Re: Gianagi tél [ÚTK]

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.05. 18:31

(Saun)

*Csupán biccentésekkel fogadom a jókívánságokat még nagyon korán van a társalgáshoz nekem. Nem vagyok se fáradt, se álmos csupán ez még a reggeli elmélyülés ideje normális esetekben. Így kissé szótlanul poroszkálok a társasággal. Próbálom élvezni a táj szépségét és nyugalmát. Kivételesen még Arel hívei sem zajosak, de ez talán a tegnapi ivászatuk jótékony utóhatása lehet. Viszont az erdőből felhangzó üvöltés és tusakodás zajai már kevésbé tetszenek. Miközben a természetre érzékenyebb Namiel kifejti véleményét én megállítom a lovamat és leszállva róla egy fához kötöm, majd leveszem a nyeregkápáról a csatabárdom és szótlanul elindulok a hangok irányába. Nem lenne rossz, ha egy jó csataménen indulhatnék felderítésre, de belátom hátasom az utazáshoz nagy segítség, így nem kockáztatom, hogy elvágtasson félelmében vagy esetleg baja essen. Amúgy is fegyverem inkább gyalogosan hatásos, mintsem nyeregből.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.02.06. 16:12

Hallva Namiel szavait követem Saun példáját.
Kikötöm a pónimat majd pajzsot és buzogányt ragadva megyek Saun mellet olyan távolságra tőle, hogy egy esetleges harcban ne akadályozzuk egymást, de szükség szerint tudjuk egymást segíteni.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.02.06. 18:31

Scyllaina

*Hallgatagon térek vissza a fogadóba hála a megszállt nyugalomnak. Valahogy érzem istenem figyel rám és helyeselte tettemet.
Még az őrséggel való találkozás sem tud kihozni nyugalmamból - bár nincs is mitől félni.
Mint mindenki más elvonulok szobámba egyedül.
Az este hátralevő részét azonban tanulással töltöm - beleveszek a könyvekbe, melyeket a könyvtárban kaptam. Csak jó volna mielőbb megtanulni a nyelvet, mert a kommunikáció hiánya kissé idegesít azon felül, hogy szórakoztató is egyben.
Két tanulással töltött óra között rendberakom vértem és fegyverem, hogy a másnapi induláskor minden rendben legyen.
A második tanulással töltött óra után a felszerelésemet pakolom össze az útra, hogy ne reggel keljen készülődnöm, majd ez után addig tanulok, amíg nem érzem elégnek (amíg ki nem fárad az agyam a tanulástól).

Reggel a szokásos tisztálkodás és miegymás után a Hallgatag Úrhoz intézek egy fohászt, melyben megköszönöm neki az új napot számomra, s újra mint minden reggel esküvel fogadom hűségem.
Előző este átnézvén a felszerelésem úgy vagyok vele, hogy egyenlőre nincs mit beszerezzek, van minden. Majd ha netán kiderülne mi hiányzik még útközben pótlom - már ha lesz rá lehetőség.

Reggeli nélkül nem indulok neki az útnak, így kénytelenek megvárni a többiek, de még így sem én vagyok az utolsó.
Büszkén kivágom a

- Jó reggelt! - *mondatot ervvül mosolyogva, amit előző este megtanultam.
Az út csendessége annyira nem tetszik, de mégis van benne valami jó.
A furcsa hangokra megállok és fülelek.
Namiel szavaira egy kicsit homlokráncolva gondolom végig a helyzetet, de már az uwelita és a törpe döntött.*

- Ha együtt maradni mi, menni utána nekik. - *bökök a fejemmel utánuk, majd követem a tetteiket bár kissé kelletlenül.*
- Lenni óvatosság! Ti maradni itt lovak? - *kérdem a két arelitától célozván őket sem kellene egyedül hagyni. Akár mi is legyen a válaszuk az uwelita és a törpe után indulok egy kicsit csörtetve a teljes vértben.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.02.06. 18:52

Namiel

*Mikor tájékoztattam a többieket, hogy mit hallok, az uwelita és a törp már idulnak is, a dartonta nő meg kérdezi hogy maradunk-e. Kicsit felháborodtan válaszolok.*

-Marad a fene! Egy ilyen buliból kimaradjak? Neeeem. Inkább nem iszok egy hétig - majd kijelentését kicsit megbánva, módisítja - na jó egy napig :D

*Azzal én is leszállok a lovamról, kikötöm a fához és előveszem az íjamat, ha netán gyorsan kell cselekedni és elindulok a többiekkel be az erdőbe*
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.02.07. 1:58

(Tagrid)

*Az úton én inkább csendben pihengetek, már amennyire ez egy lónak a nyergében ülve lehetséges. Azért még megérzem az előző estének kimenetelét. Valahogy ez a csendes egyetértés? jót tesz hangulatomnak.
A nem állattól származó lény bődüléseire én is megállok és hallgatózom. Már épp szólalnék, amikor Namiel megszólal. Rögtön az fut át az agyamban, hogy meg kellene nézni, ám már szólni nem tudok mert ketten indultak is a hangok irányába.
A fekete vértes nő szavaira nemlegesen rázom meg a fejem, bár nem hozzám szólt. Kis fintor mellett leszálok a lóról, kikötöm, hogy ne menjen el, megigazítom vértem és kardom a hátamon, majd a többiek után indulok én is.*

- Menni mindenki. Nem maradni. Lónak nem baja szerintem.
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2008.02.07. 13:48

(Elric)

*Indulás előtt a felkínált pálinkát köszönettel elfogadom, s az úton, habár tényleg csendben vagyok, de ez korántsem az ital kártékony hatásának, inkább a környezet csodálatának tudható be.

Amikor meghallom a zajokat, valamint megérzem aháló rezgéseit, társaimmal ellentétben nem pazarolom az időt fecsegésre és lovamról leugorva, íjamat készenlétbe helyezve azonnah a sejtett irányba iramodok. Próbálok ugyan jó vadászhoz híven minél halkabban haladni, azonban odabennt hallhatóan bajban van valaki, és ha szüksége van segítségre, arel látja lelkem, megkapja! Attól pedig nem félek hogy ha magamra tereltem a támadó figyelmét, majd én húzom a rövidebbet! Annyi csörömpölő konzervdoboz van körülöttem hogy egyenesen kímos lenne itthagyni a fogam, ráadásuk egy másik íj is fedezi a seggem, szóval nekiiramodva csak ennyit kiáltok:
*

- Harcra fel!
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.02.09. 15:12

Mesélő: Castor de Vinter
Helyszín: Gianag, Északi-erdő
Időpont: ősz, délelőtt
Résztvevők: Mindenki

Elindultok a hangok forrása felé, amelyek egyre hangosabbak, ahogy közeledtek. A lovak egyre nyugtalanabbak, a fejüket idegesen rángatják, fülük meg-megremeg, horkantanak és felnyerítenek, de egyenlőre még engedelmeskednek a gazdáiknak
Egy körülbelül tízperces gyaloglás után éritek el a helyszínt: egy évszázados tölgyek határolta liget; ahol két eleddig legendákból ismert lény küzd egymással.

Egy kisebb parasztháznyi méretű hidra letepert a földre egy „fiatal” kőris-entet. Az ent már a földön fekszik és a fatörzs karjaival a hydra egyik nyakát fojtogatja, de a többi fej hatalmas darabokat harap ki törzsnyi testéből.
Olyan tíz méterre tőlük egy ruháján gianagi felségjelzést viselő számszeríjász szorgosan töltögeti a fegyverét és amilyen gyorsan csak erejéből, ügyességéből telik precíziós lövésekkel igyekszik a hidra fejét lőni, hogy valamelyest enyhítsen az entre helyezedő nyomáson, mielőtt a hidrával szemben teljesen esélytelenné válna.

A lovaknak ez már sok. Ágaskodva felnyerítenek és igyekszenek eltűnni a környékről, akár a lovasokkal ,akár nélkülük. Ez alól csak azok a karakterek kivételek, akiknek fegyelmezett harci lovuk van, az idegesen farokcsapkodva bár, de a lovasával marad.

A harc eddigi kimenetele a hidrának kedvez, nagyon úgy néz ki hogy darabokra szedi a nemes entet, a „támogatólövész” ügyes találatai ellenére is.

Kérdés vajon az utazó társaság érez-e magában elég elszántságot és erőt hogy az eseményekbe avatkozzon? Igazi mesébe illő küzdelmnek lehettek részesei…

Hidra:
Kép
Az öt fej egyenként a következő értékekkel rendelkezik:

KÉ: 40
TÉ: 80
VÉ:100
Ép: 30
FP: 120
SFÉ: 3 (a hidra természetes bőrtakarója nagyjából egy sodronyingnek megfelelő védelmet ad)
Sebzés: 3k6+2
Speciális.: mérgező marás /kínméreg/ 2k6 sebzés (sikeres Egészség-próba felezi)
Sebesség: 5 szegmens (aza egy fej egy körben kétszer támad.)

Ent:
Kép

-Amennyiben támadtok: csak öt fej van, abból egyet elkapott az ent, tehát rátok –hatótokra- négy marad. Ezért ezt a csatát most kontrollálni, felügyelni fogom. (Azaz a hidrával és a többi harcoló féllel most én játszok, nekik én dobok.) A csatát körökre bontva játszuk. Egyenlőre tirólatok a küzdő feleknek nincs tudomása, mert a harccal vannak elfoglalva, így taktikai előnyben vagytok. Amennyiben kihasználjátok a meglepetést, az első kör kezdeményezése a tietek. Azért dobjatok KÉ-t, hogy tudjuk, hogy a party tagjai egymáshoz képest mikor cselekedhetnek.

-Tehát első kör következik. KÉ-dobást kérek mindenkitől, meg azt hogy mit szeretne csinálni. Aki támadni akar, az tegye meg az első körre a támadó, meg a sebzésdobását. De csak az első körre!

Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.02.09. 16:20

Nasnaer

*Leszállva a lovamról én is haladok a többiek mögött. Mikor kiérünk a tisztásra elcsodálkozok ( :wtf: ) majd megszólalok*

-Azta kurvabazmeg! Na ilyet se lát sűrűn az ember!

*Látva, hogy a gianagi ruhás, az entnek segít én is beállok a távoli támogatásba, majd fejre célzok az íjammal.*

//célzott támadás fejre
Ké: 38+7=45
Cé1: 55+89-30=114 Sp: 13
CÉ2: 55+23-30=48 Sp: 8
CÉ3: 55+79-30=104 Sp: 10//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ichigo 2008.02.10. 15:09-kor.

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2008.02.09. 19:35

(Elric)

*Mivel rohanás közben már a húrra fektettem a nyilat, ilyenekre már nem kell fecsérelni az időmet. Gyors helyzetfelmérés, egy természetlény egy mítikus ellen, ráadásul a gianagi is őt támogatja... Egyszerű! Célzok és lövök!*

//Visszacsapó íi - fejre. Mindíg ugyanarra. A fej módosítóját levonom a célzásomból.
Ké: 35 + d6 (4) = 39
Cé1: 47 + d100 (69) - fejre (30) = 86, Sp: 12
Cé2: 47 + d100 (5) - fejre (30) = 22, Sp: 11
Cé+: 47 + d100 (86) - fejre (30) = 103, Sp: 9

Megjegyzés: nem nagyon óhajtok közel menni hozzájuk, nem az én terepem... 30 m-nél nem megyek közelebb!
//
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.10. 9:31

(Saun)

*Kiérve a tisztásra egy pillanatra megtorpanok, hogy felmérjem a helyzetet. Látva, hogy két számomra ismeretlen monstrum öli egymást. A harc állása gyors állásfoglalást kíván, így bízom honfitársamban és mivel a számszeríjász a faóriást segíti én is az ötfejű szörny ellenében szállok síkra. Némán nekilendülök, hogy csatabárdomat a szörnyetegbe vághassam. Nem igazán tudom hol a gyengepontja, így egyenlőre nem taktikázom csak török előre.*

//
KÉ: 24+5=29
TÉ: 64+81=145
Sebzés: 16+2=18 (1-es átütés)

Csupán halkan kérdezem, hogy a lovakat az út mellett kötöttük ki onnan menekülnek el, amíg a tisztásra érünk?//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.02.10. 10:39

a harcot meglátva habozás nélkül rohamra indulok mivel a hidra fejét elérni számomra esélytelen igyekszem a jobb lábát megbénítani (roham+célzott támadás láb)
1. támadás
KÉ:alap+dobás=36+7=43
TÉ:alap+meglepetés+roham+dobás=70+30+20+80=200
Hidra VÉ-je:alap+célzott támadás=110
túlütés
sebzés:(2k6+2)*2-SFÉ roham miatt=(7+2)*2-3=15
15 ÉP és 30 Fp a támadott láb bénult mivel zúzófegyverrel csonkolni nem lehet
saját Vé: alap+pajzs-roham=106+35-20=121
2. támadás
TÉ: alap+dobás=70+9=79
nem talál.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.02.10. 21:32

(Tagrid)

*Kiérve a tisztásra egy pillanatra elcsodálkozom és Nasnaer felé fordulok kicsit szavaira.*
- Azt neki b@zdmeg! Tényleg nem lát minden nap ilyet az ember.
*A másfélkezes kardom előveszem, két kézre fogom. Mivel látom, hogy társaim egyértelműen a "fát" védik én is így cselekszem - megindulok, hogy egy röpke rohammal megtámadhassam a sokfejű lényt.
Még mielőtt elindulnék Nasnaerre tekintek és ránézve mondom:*
- A fáért!

//KÉ 37+9=46

TÉ 73+20(roham)+57= 150 (ha jár a meglepetés bónusz, akkor az még hozzáadódik)
Sebzés: 10 Sp (9 Ép a 2-es átütőerő miatt)

TÉ 73+48= 121
Sebzés: 14 Sp (13 Fp a 2-es átütőerő miatt)

Én a lovamat kikötöttem a fához.//
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.02.10. 23:01

Scyllaina

- Buli? - *nézek Nasnaerre.*
<Érdekes hozzáállás. Vérbeli Arelita... nem is tudom mit vártam válasznak.>
*Megindulok a többiek után, azonban én annyira nem sietek mint ők. Inkább óvatosabban haladok az ordítás ismeretlen és elképzelhetetlen tulajdonosa(i) felé.
A ligetet elérve megtorpanok és pár szegmensig csak bámulni tudom a jelenetet.
Az agyam működőképessége valószínűleg másképp indulhatott el mint a többieké, mert én ugyan nem nagyon érzem azt zsigerből, hogy most támadjak-e bármelyik lényre vagy ne. Azt látom, hogy mindenki egyből a sokfejű lényt gyepálja - lehet ők tudnak valamit amit én nem. Azonban nekem mindkét lény egyforma. Nem az én harcom (egyenlőre) - nem tudom mi alapján kellene "pártfogoltat" választanom - mert nekem az nem elég, hogy a többiek egyből támadtak a hydrára.
Bár a buzogányom kézben van, és feszült vagyok enyhén látván a harcot, valamint azt, hogy társaim(?) közbeavatkoztak. Ez mellet azonban ott van az a gondolat, hogyha a Hallgatag Úr valamelyik lényt magához akarná szólítani, én bizony azt nem fogom megakadályozni - nem vétózhatom meg Uram akaratát.
Így egyenlőre csak csendes szemlélője vagyok az eseményeknek.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.02.11. 9:17

//Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy én is kikötöttem a lovamat, és ha Scyllaina kérdez, vagy válaszolok neki akkor azt közös nyelven teszem//

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.02.11. 11:39

Mesélő: Castor de Vinter
Helyszín: Gianag, Északi-erdő
Időpont: ősz, délelőtt
Résztvevők: Mindenki

(Off: Előrebocsátom: a Morális szabály él.)

1 kör:

KÉ:
1. Hidra 3. fej: 48
2. Hidra 2. fej: 47
3. Tagrid: 46
4. Hidra 1 fej: 45
4. Nasnaer: 45
5. Hidra 5. fej: 44
6. Drof: 43
7. Hidra 4. fej. 42
8. Elric: 39
9. gianangi számszeríjász 36
10. Saun: 29
11. ent
12. Scyllaina

Az 1.-5. szegmens eseményei:

1. cselekvő: Hidra 3. fej.

-A hidra 3. feje az entbe harap, próbál segíteni az 5. fejnek, amit az ent gyökér-karjai nem eresztenek, és fojtanak

2. cselekvő: Hidra 2. fej

- A hidra 2. feje is az entet támadja, az egyik fojtogató kart akarja leszakítani az 5. fejről.

3. cselekvő:

(Tagrid) KÉ: 46
Egy elsöprő rohamal sikerül komoly és mély sebet ejtsél a Hidra 1. fején.
Hidra (1. fej.) Ép: 30/21 Fp: 120/110

4. cselekvő:
(Hidra 1. fej.) KÉ: 45
Dobhártyarepesztő süvítéssel fordul Tagrid felé a sebzett fej és belé mar:
TÉ-dobás: 65+80=145
Hidra megsebzi Tagridot, akit most nem véd pajzs.
Sebzésdobás: 11 Fp (harapás) 3 Fp (méreg)

4. (párhuzamos) cselekvő:
(Nasnaer) KÉ: 45

(Off: Nagyon kérek mindenkit ne válasszon magának módosítót. Fejre támadsz ez igaz, de a hidra feje nagyobb mint egy átlag emberé, nem sújt akkora CÉ .)

Egyszerre cselekedsz a hidra 1. fejeivel. míg a lövést megejted, az 1. fej tagridot támadja.

Célba veszed a 2. fejet. Mivel nem a hidra testére, hanem az igencsak kiszámíthatatlanul mozgó és a testéhez képest kisebb fejére lősz, így a hidra hatalamas testi mérete nem jelent neked akkora előnyt; de mivel fejre célzol, ha találsz, az dupla sebzést okoz majd.

A CÉ modosítók:

- alap CÉ a célpont a lövésztől számított távolsága +50 (10 méterre van): +60 CÉ
- a célpont kiszámíthatatlanul mozog: +30 CÉ
- a hidra feje kb egy „kutyányi” méretű (lásd ÚTK 171. old): +10 CÉ
Összes távolsági VÉ: 100

1. CÉ-dobás: 55+89= 145 (5 pont híján, majdnem tülütés)
Nasnaer eltalálja a hidra 2. fejét, a vessző nagyot koppan a csonton, ahogy beleáll. (A koponya SFÉ-je: 4) Sebzés: 9(*2)=18 Fp

Hidra 2. fej: Ép: 30/30 FP:120/ 102

5. cselekvő: Hidra 5. fej KÉ:44
-A hidra ötödik feje az ent gyökér karmai között lilunak, Esélye sincs a szabadulásra, az ent nem ereszti, csak egyre szorosabbra fonja a fej körül a karjait.

6. cselekvő: Drof KÉ:43

Szabályszerű rohammal lerohanod a hidra jobb lábát. Elképesztő száguldó ostromlövedékként vágódsz bele a hidrába, helyesebben a combjába, ami akkora, hogy nem nehzíti a mérete a támadást.
(Off: Az egyszerűség kedvéért a sebzést hozzárendelem az egyik fejhez.
SFÉ: 3
Hidra 3. fej: Ép: 30/18 Fp: 120/96

A hidra a jobb lábára lesántul, mozgása lomhábbá válik. A jobb lábának lebénulása jelentős hátrányt jelent, VÉ-je 25-tel csökken.

A Hidra új VÉ-je: 75

7. cselekvő: Hidra 4. fej KÉ:42

- A hidra 4. feje velőt rázó sikoltással támad Drofra.

Támadódobás: 88+80=168 (Drof VÉ-je jelenleg 121)

3 híján túlüti Drof-t.

Sebzés: 13 Fp (harapás) 6 Fp (méreg)

8. cselekvő: Elric KÉ: 39

(Off: Nagyon kérek mindenkit ne válasszon magának módosítót. Fejre támadsz ez igaz, de a hidra feje nagyobb mint egy átlag emberé, nem sújt akkora CÉ .)

Célba veszed a 4. fejet. Mivel nem a hidra testére, hanem az igencsak kiszámíthatatlanul mozgó és a testéhez képest kisebb fejére lősz, így a hidra hatalamas testi mérete nem jelent neked akkora előnyt; de mivel fejre célzol, ha találsz, az dupla sebzést okoz majd.

A CÉ modosítók:

- alap CÉ a célpont a lövésztől számított távolsága +50 (10 méterre van): +60 CÉ
- a célpont kiszámíthatatlanul mozog: +30 CÉ
- a hidra feje kb egy „kutyányi” méretű (lásd ÚTK 171. old): +10 CÉ
Összes távolsági VÉ: 100

1. CÉ dobás: 47+69= 116
Elric eltalálja a hidra 4. fejét, a vessző nagyot koppan a csonton, ahogy beleáll. (A koponya SFÉ-je: 4) Sebzés: 8(*2)=16 Fp

Hidra 4. fej: Ép:30/30 Fp:120/104

9. cselekvő: gianagi számszeríjász KÉ: 36

- A számszeíjász tovább lövi a hidra 5. fejét, amit az ent eddig is már fojtogatott.

10. cselekvő: Saun KÉ: 29
(Off: Az egyszerűség kedvéért a te támadás és sebzésdobásodat is hozzárendelem egy –véletlen választott fejhez.)

Megfontoltan a hidrára sújtasz. A 4. fejet találod el, azt amelyiket Elric lövése már eltalált.
Mivel Drof elsöprő rohama a szörnyet lebénította és lelassította, ütésed mély és brutális.
Saun túlüti a lényt.

Hidra 4. fej: Ép: 30/15 Fp: 120/74

11. cselekvő:
- az ent hősiesen szorítja a hidra fejét, láthatólag meg fogja azt a fejet fojtani

12. cselekvő Scyllaina

-tétlenül szemléled a küzdelmet. Az biztos hogy a törp rohama pontot tesz a küzdelem végére, ha a hidra nem tud elmenekülni. Mozgása lelassult és lomhává vált. A hidra fejek közűl kettő abbahagyják az ent támadását és az új érkezőkkel foglalkoznak.
(Off: Dobjál Legendaismeret próbát.)

A 5.-10. szegmens eseményei:

1. cselekvő: Hidra 3. fej

- A hidra nem ostoba. Túlélési ösztöne irányítja: hagyja abba a küzdelmet és meneküljön a számára roppant fájdalmasd társaság elöl. Érzi, hogy túlerőben van, és súlyosan lebénították. Egy jól irányzott harapással leszakítja az ent egyik karját és kiszabadítja az 5. fejét.

Az összes többi fej felbömböl a súlyos sebektől, és a csatát hátrahagyva a hidra megfordítja órmotlan testét hogy a sűrűbe bicegjen. Nem óhajt mindenáron elpusztulni, inkább menekülőre fogja.

Drof csapása már nem találja el, tagrid pengéja 4- híján majdnem túlüti. A két arelita nyilai sziszegve szelik a levegőt és koppanva a fejekbe állnak. Az egyik fej vérezve összecsuklik, de a hidra maga, otthagyja az ütközetet és menekülőre fogja.

A gianangi már nem foglalkozik vele, lihegve teszi csípőre a kezét.

Az ent mordulva, kordulva, recsegve talpara kecmereg, és a hidra után megy. Csörtetésük, hangjuk messzire hallatszik ahogy a sűrűben távolodnak.

A számszeríjász felétek fordul.

-Köszönöm idegenek, hogy segítettetek megmenteni a fapásztort. Sinog Kul erdőjárója vagyok. A tél közeledtével egyre több gondunk van a kóboró szörnyekkel, akik a lakosság juhait fosztogatják. A fapásztor mindig is itt élrt mióta az eszemet tudom. Betévedt az erdőjéba a hidra, és az ent távol akarta tartani az erdőtől.
-Remélem mostmár visszakotródik a szörnyeteg a hegyekbe…-eh…meg kell erősítsük az őrjáratokat a majorság területén.

-Midenesetre köszönöm nektek a segítséget. Ha megbocsátanak, nekem most mennm kell Sinog Kulba jelentést tenni. megtudhatnám a bajtársak becses nevét, kik bátorságukkal elűzték a vadat?

(Off:
-Mindenki dobjon Legendaismeret-próbát.
-Az ütközetben részrt vevő harcosok és lövészek kapnak d4+4 Tp-t
- Scyllaina a dartonitás szerepjátékáért 5 Tp-t kap)
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
319 hozzászólás • Oldal: 10 / 22 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22

Vissza: Régi Kalandok...