• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 64 / 153 • 1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.03.11. 15:30

Mivel Torozon TAvernájában nem volt olyan kalandozó, aki tudott vona válaszolni akérdésemre, és Nava szólt h ez ide való, ide is beírom:

Nos szóval. Hogy Ádámnál és Évánál kezdjem, igencsak szeretem Sogron vallását meg a tűzvarázslókat, de valami nekem a szabálykönyveket olvasgatva nem teljesen világos. MOst akkor jelen helyzetben az van, hogy van a kyr Sogront tisztelő toroni egyház -Sogron aláveti magát Tharrnak-, ahol van a két irányzat, LÁngvihar meg Őstüzek urai asszem,, és nem is ismernek tűzmágiát szinte...
Illetve ezen felül van az ordani ág, ami godoni alapokon nyugszik, és szöges ellentétben áll a toroni Koromerőd ideológiájával. Tűzmágisa, stöbbi, de nincsnek papok Ordanban. Felmerül a kérdés, hogy akkor a főnixek illetve az ETKs Sogron pap akkor hogy is vannak? Meg valahogy ez az egész nem olyan logikus, vagy... szóval olyan érthetetlen és kíváncsi vagyok, csak én gondolom-e így. MIndenesetre nem világos, hogy akkor most Sogron hogy juttat a kegyeiből és kinek és miért és melyik ág tisztel fars istent esetleg.
Ha valaki fel tudna világosítani a Sogron vallás jelenéről, azt kérem tegye meg.

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.03.11. 16:04

Szia!

Belekotyogok ide is ha már lehet :) .

Ordanban vannak Sogron papok. A tűzvarázslók miután kiírtották az elözö papi vezetést átvették a helyüket. Amolyan puccs-szerüen, és vélhetöen hasonlóan véresen is.

A Titkos Fóliáns fejti ki az ordani papság, míg a PPl illetékes része a toroni sogron papság kérdését.
Ordanban vala a//az elnevezésekért nem vállalok feleöséget, nincs nállam könyv, de hasonlóak, tessék utánnanézni :P //:
-Tűz szolgálói(templom szolgák)
-Főnixek(paplovagok)
-Tűz táplálói(papok, akik bírják a godoni tűzmágia tudástárát is),
Ők* a szakrális (vagy ÚTK szerint szeráfi) mágia használói.
-Fekete Láng, Ő meg Sogron által nyer halál utáni életet .

És a tűzvarázslók:
-Tűz harcosai
-Fény ösvényét járók.
Egyébként hogy a JK melyik csoportba tartozásra érdemes azt kockadobás dönti el. Van ott egy táblázat is. Természetesen a Fekete láng NJK kaszt ;) , így azt nem lehet "kidobni".

A toroni ágat sztem elég jól leírtad.

Van egy elképzelés/felhasználási mód, hogy az ETK-ban leírt Sogron pap a három szférájával az Ordan hű, ám nem ordani székhelyű rendházak papsága, vagy az ordani"alsó papság" ez már izlés kérdése. A fenti* pap főkaszt tagjai csak két szféra felett bírnak hatalommal.

Arra hogy akkor most Sogron Tharr alávetetje, vagy egy önálló ordani isten, ha jól emlékszem a könyvek is csak annyit írnak, hogy ameddig mindkét oldalt részesíti kegyében az istenség ez a kérdés eldöntetlen marad.

Én ennyit és így tudok Sogronról, tisztelettel:

Herold
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.03.11. 17:10

Nagyon szépen köszi, Herold, akkor ezek szerint mégiscska jól értelmeztem a könyvekben olvasottakat, noha nekem kicsit furcsának tűnt ez az egész. Akkor minden a szabálykönyvek szerint, nincs más kérdésem... :)

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.03.12. 12:22

Nos

Véleményem öregítéssel kapcsolatban: Elöször is egy anime film jutott eszembe, azthiszem a vándorló palota, vagy valami ilyesmi, abban egy fiatal lányt anyókává változtattak. Igaz ez egy átok volt, de én mindig is erre gondoltam az öregítés kapcsán, szerintem a varázs lényege pont az, hogy a megváltozott vagyis gyengült fizikumhoz a szellem nem tud alaklamazkodni, mivel egyik pillanatban még 20 éves volt a másikban meg hatvan, és már örül ha rendesen le tud ülni, viszont.

Tehát szerintem a varázslatnak igazából csak egy mellékes része az hogy a fizikai test megváltozik, és inkább az alany lelkét demoralizálja, ezért érdemben csak nagy mágusok képesek használni. Én midnig is így gondoltam erre a varázslatra.

Tűznyíl: Hogy milyen mozaikokból épül fel, pasz de azért van a körönkéti két támadás, mert efektív nyílvesző nem kell hozzá, csak felajzod az íjat megjelenik a tüzes nyílvesző célzol, és lösz. Szerintem ilyen pofon egyszerű.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.03.16. 21:50

Nem tudom, hogy felmerült-e már ezen az oldalon a szerzetes kaszt, mint probléma. Ahogy a minap a Titkos Fóliánsban kutattam a Tűzvarázslók és Ordan után, lapozgatás közben megakadt a szemem egy táblázaton, ami a Szerzetes kasztnál olvasható. Ez pedig a Pszi diszciplínás táblázat. Kis híján hanyatt estem, amikor azt olvastam, hogy a szerzetes már az első szinten képes a Slan Aranyharang, majd 4 szinten a Belső idő diszciplínák használatára. Namármost. Véleményem szerint ez egy vicc. Már az is elég necces, hogy a Slan statikus pajzsot tudja alkalmazni, de könyörgöm: a másik két diszciplína szigorúan TITKOS tudás, csak és kizárólag Slanek számára elérhető. Ennyi erővel akár a Halálos Ujj vagy a Chi-harc diszciplínákat is megkaphatná. Mert még ha niarei szerzetesről volna szó, akkor elfogadom, lévén azok a szerzetesek a harcművészetek megalkotói nade egy pyarroni segédmunkás kőműves aszkéta nehogy már a Harc- és Kardművészek híres-hírhedt tudásával rendelkezzen!
Szóval szerintem a kaszt mindenképp reformálásra szorul, legalábbis ebben a tekintetben. Kérem a véleményeket.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.03.17. 8:18

Szia Saggaras!

Öregítés: nem a vénasszony érdekelt volna hanem a nyolc órás alvás "gyorsítása". Olvass vissza pls, akkor szted ez megvalósítható?
Nem hiszem hogy a nyolc óra kiesés egy elf ~ 500 évéböl annyira földhözvágná szegénykét.
A test fizikai állpotváltozásáról meg ha jól láttam pozitívan nyilatkoztál- a kérdés olvasatában.

Tűzíj:
A rúnamágus kb 50 egynéhány manából megoldja azt amit egy drágakömágus kb 120-ból tudna. Ekkor még nem számoltuk, hogy a anyagköltség mekkora és az hogy a drágaköves csak kb 10 óránként löhetne egyet. A tudás megszerezhetösége és hasonlók már nem is számítanak.
Nem titkolt szándékom majd a mestermágiával jól feltápolódni. De ahoz rendbe kéne teni ezt a dolgot.
Ennyi erövel egy bot ami körönként 2x "lö" a lentebb tárgyalt jég aurát 20 m-es hatótávval az is belefér olyan 70 Mp-ba?!
Itt csak a tárgy és a belefoglalt elemi mozaik a különbség és ez már sztem olyan táp amit nem kéne támogatni.
Nah remélem sikerült megfogalmaznom az aggályaim.

Meridian: szerzetest már Én is kérdeztem de kértek hogy ezt a tali után firtassam inkább.

Herold

ui: lassan már percenként jönnek be az emberek szal ennyi így hirtelen. Nem tudja vki ki volt az a marha aki bill.re a DEL gomb alá tervezte a power gombot???? már 3x elszállt ez a vacak emiatt. Egyáltalán minek rá power gomb ha bekapcsolni meg nem lehet vele?
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.03.17. 9:12

Herold azért, hogy a macskám a lehető legrosszabb helyzetben kapcsolja ki a gépemet otthon :)
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.03.17. 14:21

Hehe... ez a macskacucc ismerős.

Hmm.. értem... szal mér felmerült a szerzetes... akkor várok a tali végéig, kíváncsi vagyok a többiek véleményére is.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.03.25. 18:56

Herold írta

szerzetest már Én is kérdeztem de kértek hogy ezt a tali után firtassam inkább.

Nos. Vége lett a talinak. Akkor, mi is a helyzet ezzel a kaszttal? :)

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.03.27. 16:28

Üdvözletem a kocsmalakóknak :D

Azt szeretném megérdeklődni, hogy kell e kétkezes harc vagy esetleg kézváltás a következő esethez:
A karakter először ostorával támad az ellenre, sikeres támadás esetén az ostor rágabalyodik ezzel lebénítva a egyver forgató kezet(tegyük fel arra célzott). Na most ugye az ellen 1 kör alatt ki tud szabadulni, de ha a karakter meg is akarja támadni, akkor az ostort át kell venni a bal (rosszabik) kezébe, ezzel feszíti az ostort hogy ne tudjon kiszabadulni, jobbjával pedig fegyvert ragad és támadja az ellent.

Na ehez a harcmodorhoz milyen képzettség kell, vagy kell e egyáltalán, ha harc közben a bal kézzel nem támad, nem is védekezik, csak feszesen tartja az ostort. Várom a véleményeket.

Ichigo
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.03.27. 22:36

Üdv!

Először is Byakuya a nyerő ezt már régen mondani akartam neked, :D

A véleményem az hogy nem kell kézkezes harc legalább is elég 1. fokon felvenni. Mivel csak tartod az ostort és más nehezebb műveletet nem végzel vele.

Másrészről ha ezt állandóan használod harc közben akkor az már szerintem pofátlanság. Mivel ez csak olyan egyszeri alkalommal megengedhető harci művelet. Ezzel arra akarok kilyukadni hogy ne azért ne legyen kétkezes harca a karidnak mert hogy kapot vagy kp-t akarsz spórolni.
Azáltal hogy ilyen módon harc során használod mind két kezedet.

Nem tom ez mennyire segít ennyit gondoltam ki most így nagy hirtelen.

Tisztelettel: Vyan Lefydd Gianag hercege
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.03.27. 22:48

Ugyan ugyan, Ichigo leverte Byakuyát :D

Amugy köszi a választ. Nem kapot vagy kp-t akarok spórolni csak nem tudtam hogy ez most kézváltásnak minősül vagy kétkezes harcra. Ok akkor kétkezes harc alá tartozik. Kösz a választ.

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.03.27. 22:59

Icigo!

Azért én ezt nem jelenteném ki.
Ugyanis ahhoz, hogy az egyik kezedből átvedd a másikba a fegyvered mindenféleképpen Kézváltás szükséges. Mellette jön még az, hogy kétkezes harcnak minősül vagy sem...
Valamennyire igen - mert a rosszabbik kezed is használod, hiába, hogy csak az ostort tartod vele; eleve nem úgy tudsz hadakozni a jobbik kezeddel, ha a másik kötött helyen/helyzetben van.

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.03.27. 23:09

Üdv!

Azt azért nem állítanám hogy leverte pedig ő maga mondta hogy legyőzte Ichigo. De megegyezhetünk egy döntetlenben mint Zaraki Kenpachi ellen is. Mind1

Yvettel egyetértek.

Szerintem mindenféle képpen kell legalább első fokon kétkezes harc kézváltás meg egyáltalán a Km ne szívózzon hogy meg tudod e csinálni vagy nem.

Nem akarunk egy Bleach-es topicot nyitna vagy egyáltalán Anime-set?
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.03.28. 13:13

Vyan Lefydd írta:Nem akarunk egy Bleach-es topicot nyitna vagy egyáltalán Anime-set?

De jó lenne egy Bleaches topic, ahol lehetne külön shingamikat vagy arrancarokat csinálni magusos verzióban :lol: Én zarakit barbárként kezelném :D

Egyébiránt igaz amit irtatok, hogy 2 kezes harc + kézváltás. Lehet megcsinálom...vagy hagyom a fenébe :D

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 64 / 153 • 1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 153

Vissza: Csevegõ