• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 137 / 201 • 1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 201

Re: Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.04. 10:52

Apám vállakozó, úgymond a maga ura, de téves azt hinni, aki vállakozó, arany az élete :? Sajna nem az, és ott sem lehet aklkor ababhagyni, amikor akarja.

Hm, igaz Sessaryen, minél több dologtól függ az ember, annál jobban meg lehet valamivel fogni, annál kevésbé nem a maga ura. Igyekszem elkerülni, hogy sarokba szoríthassanak, mert ha ilyennek a szele felmerül, ott valami bűzlik.
Ami ma világjelenség, a bevett vérszívás, nem feltétlenül helyes. Nem a főnök-beosztott alárendeltségi viszonnyal van nekem a bajom, meg hogy valaki megmondja tisztességes hangnemben, hogy léci ezt így meg így kéne csinálni, nem anarchiára törekszem, hanem az csípi a szemem, hogy nincs emberség. Ha az lenne, mindjárt más hangulatban megy az ember dolgozni, és másképp áll hozzá a munkájához. Attól, hogy melózni kell, nem mindegy, az hogyan valósul meg, de most nem? Nem feltétlenül kéne gyomorideggel, stresszesen végződnie és zajlania, pszichoterror nyomása alatt. Nem munkaellenes vagyok, ha ez nem derült volna ki, hanem az alapvető humánus viselkedést és hozzáállást hiányolom. A sorba beállást úgy értettem, hogy mindenki lesunyja a fejét, ha undokul kihasználják, vagy mellette valakit megaláznak és úgy beszélnek vele, mint a kutyával és még mukkanni se szabad, mert akkor hujjuj, arról kódulsz. Stopperozzák mennyi időt van budin, véres húsként néznek rá, ha időben fejezi be a munkát és menne haza, nem meresztené még benn magát az üzemben/irodában/akármiben, ha uram bocsá próbálna több időt lenni azokkal, akikkel szeret, nem feltétlen a kollegákkal.
Mindezt mért tehetik meg? Azért, mert kajánul vigyorogva tudják, hogy "megfogtalak öreg, kell a lé, ott a beteg rokonod, a gyereknek a suli, ovi, no meg kéne falat a szájba, de a stex tőlem jön, szóval megtehetek veled bármit, lehetek szemét, te úgy se szólsz vissza, mert kezemben az életed!". Ez az a feljebbvalói, céges hozzáállás, amitől vörös lepel hull a szememre. Kompromisszum, meg jó légkör teremtése úgy látszik, nem létezik, csak valamiféle zsarnokoskodás, és ezt akkor se veszi be a gyomrom, ha aztán kukát kell turkálnom valahol. Ha pedig a munkahelyek zöme ilyen vágóhíd, akkor inkább távol tartom tőle magam, szeretnék egészséges önértékelésű és pszichésen rendezett maradni, nem roncs. Örülök annak, ha pozitív példákat hallok (ez a kevesebb) és szomorú vagyok, ha a negatív szél fúj felém. Nincs ez így jól, és kár, hogy mindenki fél, retteg, és inkább tűr, erőn felül. Sose térül meg, de ez senkit nem vigasztal, mert kilátástalanság van, és mindenki magasztos sóhajjal gondol a sírgödörre... :( ez a főleg elkeserítő. Vannak dolgok, amiknek nem kéne összetörnie.

Félreértés ne essék: senkit se akarok bántani, vagy felhánytorgatni, rámutatni arra, hogy hol nem jó az élete, mert tudja azt mindenki magától, és van, akiazért jön ide, hogy ne kelljen arra gondolnia, milyen felfordulás is az élet, szeretné ezt háttérbe nyomni, kicsit lazítani, kikapcsolódni. Ez egy jó gyógyír, addig is csöppen valami jó is.

Amica: diákként nekem is vannak jó emlékeim, érdekes, mikor nem diákként voltam valahol dolgozni, az árnyoldal tülekedett a képembe, nem a jó. Pedig én aztán próbáltam pozitívan hozzáállni mindenhez, de ha a kisujjam nyújtottam, az egész karom kellett :P Hiába voltak a kollegáim frankók, valahogy láttam rajtuk, fogcsikorgatva végzik, amit végeznek, és a sorstársakkal már csak ezért is törekedtek összetartani. Én is próbálom megőrizni magam, nehogy bedaráljanak, és üsse kő, még mindig reménykedem, hogy sikerülni fog :) , még akkor is, ha a mellettem élők példája nem ezt mutatja.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.04. 11:09

Erről a dologról szól a humán erőforrás. Az a lényeg a dolgozó csinálja amit kell és pontosan csinálja, különben meg ez a fogyasztói társadalom minden eldobható pótolható.Nem minden cég ilye és ahol nem ez a felfogás az kevesebb munkaerővel jobban boldogul ugyhogy keresni kell. De ahol csak ilyen lehetőség van ez van ezt kell szeretni.Értem mire gondolsz de nem tudsz ellene tenni.Míg az embereknek pl az a hétvégi családi program hogy lemegy a szupermarketbe vásárolni neked is kényelmesebb és azokkal mi van aki ott dolgozik? Mekkora lenne a felháborodás ha nem lennének nyitva? Ilyen a világ a szemléleten nem tudsz változtatni, a többin meg elfilozofálhatunk jobb nem lesz.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2008.04.04. 11:14

Változtatni sajnos nem tudunk ... és ez nem beletörődés csak nincs eszközünk hozzá ^^" Bár ha a beosztottjával nem így viselkedik az ember, már az is eredmény ;)
Amica
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 223
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.04. 11:25

Ha bezárnának a boltok hétvégére, hozzá kéne szokni, hogy előre bevásároljon mindenki. Ennyi, csak el vagyunk kényelmesedve. (Elég gáz, ha valakinek ez a hétvége netovábbja, hogy elugrik a családdal shoppingolni :P , de ez már szórszálhasogatás) Gyerekként emlékszem, csak bizonyos napokon volt tévéműsor, akkoris pár óra hosszat, nem vertem a nyálam :D Most nézd meg, ha megint így lenne, milyen hördülés lenne :lol: Ez a nagy csőbehúzás, hozzászoktatnak valamihez (pl. mobilteló) és ha elvennék tőled, előadná mindenki a nagyhalált :P Aztán kijelentik hátradőlve, meg vagy fogva. Már ha hagyod. Függőség, nyugat a neved... A fejlődéssel jött jó, de kupac rossz is. Tudni kell válogatni ésszel.

Ó, nem akarok én új világrendet! :) A józanság kincs, és aki tudja magát ahhoz tartani (vagy megőrizni magát), már nyert. Semmi sem muszáj, semmi se kötelező, semmit se lehet csak egyféle képpen csinálni. Az én szótáramban olyan, hogy már pedig ezt meg azt meg kell tenned a társadalom, akármi nevében, akár tetszik, akár nem, nem létezik. Mindenki választ, más kérdés, mi sül ki belőle. Ez van. A világon nem tudok változtatni, nem is akarok új Jézus, meg Gandhi lenni. De akkor min tudok? Magamon. A magam szemlélete a fontos, és ahhoz tartom magam. Ha valami nem tetszik, ahhoz nem alkalmazkodom :P Mert nem kell, dönthetek másképp. Legfeljebb mások lehülyéznek és álmodozónak tartanak, akin nem ment még végig az úthenger :P ás elküldenek inkább reagot írni, ne okoskodjam tovább :)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2008.04.04. 11:30

Nem hülyéznek le és nem tartunk álmodozónak ;) Egyszerűen szeretnél vmi jobbat, mint most :) Ezzel nincs semmi baj ^^
Amica
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 223
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.04. 11:31

Pont ez az hogy az emberek könnyen megszoknak dolgokat mert kényelmes pl én is emiatt dolgozok hétvégén most is.Kíváncsi lennék mit szolnának hozzá hogy nincs hétvégi ügyelet.Szombat reggel nem tud netezni várjon hétfőig akkor megcsináljuk.Teljesen természetes vasárnap este 11kor telefonálni hogy nincs net.És ez a gond amíg ezek az apró dolgok nem változnak addig a többire sincs esély.Szerintem itt se nagyon sok mindenki bírna ki két napot net nélkül :lol: Álmodozni lehet mindenkinek joga én azt kívánom mindenkinek teljesüljön az álma:D

Az enyém hogy végre begépeljem Tarint :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.04. 11:36

Ott a pont, Togar :D
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.04. 11:40

Kényelmes a világ ahogyan mi is ....
Itt verjük a nyálunkat egész nap, míg a másik kidolgozza a belét, hogy mi tudjunk nyálatverni :roll: ...
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.04. 12:40

Ez a köztehertviselés. Az olyan lustáknak, mint én, más keresi meg a TB-re valót.

Amúgy nem nyálat verek, szomorú tényt közöltem.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.04. 12:55

Hm...

Közteherviselés: a másik éjt nappalá téve dolgozik, hogy legyen minden - mi meg elköltjük hasunkat vakarva, lábat lóbálva kényelmesen, s arról beszélgetünk mi nem jó a világban...
Tök egyenlő, teljes összhang, s békét szülő helyzet ...

Persze, akinek ez így jó, s a párja (családja) is elfogadja boldog és nyugodt élete lehet. Jó nekik!

De én nem panaszkodom. Bár tudnék mit mesélni a kizsákmányolásról, a lehetetlen helyzetről s arról hogy pattoghat az ember, vagy inkább hogy nem...
Abból gazdálkodunk ami van - ehhez igazítjuk a mindennapjainkat, s élünk ahogy tudunk, akarunk - de boldogan. Ugyanis ez csak rajtunk múlik...
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.04. 13:06

Az igaz, hogy Alauron és én egy keresetből élünk. Le is kell több dologról mondanunk, és nem is tudunk takarékoskodni. De nekünk jelenleg ez így jó, az összhang megvan.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.04. 13:44

Íjásztémához visza:

Selmo: a tudásod pontos, a jelölések tényleg így vannak.

Anapol: a Kassai íjam 28000 forintomba került ezelőtt 2 évvel... azóta nem tudom, változtak-e az árfolyamok, gyanítom igen...

Garma: ez teljesen jó vesszőméret az íjhoz, bár ha jól tudom lehetne nagyobb is, ebben nem vagyok teljesen biztos. Az, hogy faforgáccsá változik, néha olyan erővel sikerül belelőni a fakerítésbe, az meg... nos, pech :)

Munka: én ugyan csak a szüleimen meg a rokonaimon látom, hogy is megy ez az egész munkadolog, és szerintem is az van, hogy szerencsének mondhatod magad, ha még szabadidőd marad mellette. Édesanyám körzetiorvoskén dolgozik, haddnemondjam milyen fizetési körülmények mellett, milyen rndszerben -szigorúan nem politizálás- elvileg a rendelési ideje naponta két óra, plsuz a beteghez kijárás. Namost amikor reggel hétkor megy el otthonról, és este nyolckor telefonál rám, hogy "Most végeztem az egyik betegemnél, nem tudsz értem jönni?" akkor azt tudom mondani, hogy no comment... abban pedig -mint visszaolvastam- többen egyetértünk, hogy sz@r a dolog, lehet reménykedni, h lesz majd jobb is.
Egyébként megggyőződésem, hogy az egész kalap sz@r a diákmunkával kezdődik, amihez viszont volt szerencsém, és bár ugyan ismerősnél, így én nem panaszkodtam a munkaidőre, meg fizetésre, osztálytársaim McDociba, meg Tecsóba dolgoztak, tulajdonképpen bagóért. Mert ugyanis 350-400 forintos órabérért, napi nyolc órákat a nyári melegben a 400 °C-os grill mellett ácsorogni szerintem nem éri meg ennyiért. Ezek után hogy is mondjam talán "tűrőképesebb" a nép, és a "néphülyítő" elvek következtében bizony a legtöbbje nem is gondolkozik el azon a világon, amiben él.

Nem vagyok se rasszista, se antiszemita, se fajgyűlölő, se semmi, de ha azt mondom közteherviselés, nézzétek meg... azt hiszem, sokakkal egyre gondolnánk.

Az pedig, hogy Magyarországon az átlagéletkor az egyik legkisebb (Izlandon pl 80 év fölött, ehhez képest a magyaroknak épphogy 60 fölött), az visszavezethető a nagymértékű alkoholfogyasztásra és a dohányzásra. Ez pedig mgggyőződésem hogy az Yvett által említett "békét szülő helyzet"-ből adódik. Állandó veszekedések, stressz, és csodálkozunk, h minden negyedik ember rákban hal meg. De már több tanár is mondta, hogy a mi generációnknak kéne tenni azért, hogy ez megváltozzon. Hát nem tudom...

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.04. 13:49

Magadra vetted - én viszont általánosságról beszéltem.

De...

Amíg nállunk nem volt gyerek én is megtehettem azt, hogy váltogattam a munkahelyem, s egy évig otthon ültem, mert sokminden nem tetszett a kínálkozó lehetőségekben. Ma már nincs így. A család az első, a boldogságunk, s ehhez elsősorban pénz kell - nem, nem a pénz tesz boldoggá, hanem az, hogy ki tudom fizetni az ovit, a villanyszámlát, meleg van télen a lakásban; s így nyugodtan figyelhetek a gyerekeimre, a páromra, a lelki boldogságunkra - ehhez viszont dolgozni kell és ott ahol lehetőség van, ahová két gyerekes vidéki anyaként felvesznek, s olyan munkakörben, légkörben ami épp adódik. Ugrálni nincs lehetőség - mert ... mehetünk a híd alá... vagy befagyhatunk a lakásba, vagy éhenhalunk...
Választási lehetőségünk van, ahogyan írtad is.
Sokminden függ a családi felfogáson, hogy hogyan osszák meg az emberek egymás között a problémákat, hogy beszélgetnek-e egyáltalán arról amiről kell - vagy csak élnek egymás melett. Ha valakinek békés, rendezett a családi élete, akkor egy kizsigerelő munkahely sem olyan mint ahogy a nagytöbbségnek - mert bár szipolyozzák az ember vérét, de az otthon, a társa az embernek, a gyerekek boldog arca átsegíti azon ami ben van... Mert látja a gyümölcsét, hogy miért dolgozott, vállat annyit amennyit. Sajnos sok helyen nincs így. De ez más ismét; szemlélet, felfogás kérdése...
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.04. 14:03

Ha valakinek békés, rendezett a családi élete, akkor egy kizsigerelő munkahely sem olyan mint ahogy a nagytöbbségnek - mert bár szipolyozzák az ember vérét, de az otthon, a társa az embernek, a gyerekek boldog arca átsegíti azon ami ben van... Mert látja a gyümölcsét, hogy miért dolgozott, vállat annyit amennyit. Sajnos sok helyen nincs így. De ez más ismét; szemlélet, felfogás kérdése...

Teljes mértékben egyetértek :)

Remélem, ami a szívem vágya összejön, és az adja a löketet, ha meg nem, akkor kezdhetem törni a fejem, mihez kezdek magammal :P
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.04.04. 15:51

Ami a munkával kapcsolatos ügyet illeti:
A kötelező túlórák idejét éljük. Nem tudom, más hogy van ezzel, de ránk a főnök elég szúrós szemmel néz, ha valaki nem iratkozik fel hétvégére. A bújkálás sem mindig segít (bár én mindig úgy "bujkálok", hogy mindig a szeme előtt vagyok :lol: ), s ha egymás után két hétvégére nem iratkozik fel az ember, vagy szóvá teszi,: holbaptól MEGINT 12-órázás egy hétig?
Egyre inkább azt látom a környezetemben, hogy nem lehet elég lazán venni a dolgokat. A többségünk 20 és 30 év körül mozog, de idegállapotuk romokban. Aki pedig ennél is idősebb... Van egy 35 éves kollegánk, ki már zihál akkor is, ha semmit nem csinál, az arca vicsorszerűen torzul néha... szegénykém nincs túl jó állapotban.
Valaki 22 évesen kopaszodik, valaki úgy viselkedik, mint egy zombi. A zsarnokság áldozatai ők.
Még magamon is tapasztalom, hogy könnyebben fel tudnak idegesíteni mostanában, mint azt normális esetben engedném, s a koncentrációs képességem is gyengült.
Amikor 12 órázásnál úgy kell könyörögni, hogy kimehessen az ember 10 percre enni.... siralmas.
Már többször volt kint a munkaügy, de ilyenkor mindenki meghúzza magát, mert egy rossz szó, vagy mozdulat, s másnap úgy fogadnak: le lehet számolni az irodában.
Ha valami nem tetszik az embernek...detto.
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 137 / 201 • 1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 201

Vissza: Archívált Fórumok