Rychor Occhys (Arnan)
Kényszeredetten elmosolyodok, amikor visszakérdez Tod. Ezek szerint meghallotta. Lesütöm szemem, de aztán visszanézek rá, amikor ismét megszólalok.
- A helyzet az... hogy mostanában furcsa dolgok történnek körülöttem, és szívességet akartam kérni tőled.
- Most azonban... úgy érzem, hogy nem lenne jó ötlet belerángatnom téged, semmilyen bizonytalan kimenetelű helyzetbe.
- Nem tudom kik fenik rám a fogukat, és még az sem biztos, hogy én vagyok a kiszemelt áldozat... meglehet, hogy pusztán a véletlen sodor mindig rossz helyre, rossz időben... de én ebben nem igazán hiszek.
- Azt hiszem akaratlanul sikerül belekeverednem olyan dologba, aminek még igen csúf vége is lehet.
- Tudom önző dolog, de... valahogy nem csábít a gondolat, hogy egy büdös kanális levében végezzem átvágott torokkal - mondom nem túl lekesen, s egy kis szünetet tartok.
- Szükségem van valakire - folytatom -, aki olyan körökben mozog, hogy sok informáci kerül a birtokába, s azonnal rád gondoltam.
- Egy cseppet sem veszélytelen, s most, hogy kicsit többet megismertem belőled, azt hiszem úgy dukál, hogy ezeket a dolgokat elmondjam.
- Nem fogok haragudni, bármit mondj is, tökéletesen megérteném az elutasításod okát - mondom őszintén, de egyelőre, más részletbe nem bocsátkozom.