A kártyajátékos időszakom kimerült a TF és a Magic the gatheringben mással nem nagyon foglalkoztam de mivel a társaság akivel játszottuk szétment így a kártyáim is eladásra kerültek. Bár a TF ből a Színes dözmöng megmaradt a neve miatt azokon az elnevezéseken a mai napig röhögök jókat
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...
Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
A Magiccal futólag ismerkedem egy kis játékprogram kapcsán. Egyébként, ha minden jól megy Erinnel fogom megveretni magam egy próbaparty keretében a tali "szabadfoglalkozás" részében.
Én a kártyajátékok közül a magust még nagyon az elején "gyűjtöttem", ami kb 2-3 pakli megvételében merül ki. Aztán láttam közelről HKK-t, sőt néhány "legendás" lapot kaptam is anno a srácoktól. Pl.: Hófehérke, Áldozati bárány... a nagy kedvencem: Alpesi Tehén Aztán sikerült megismerkedni az L5R kártya verziójával és az nagyon bejött azt kéb 2-3 évig folyamatosan gyűjtöttük. Most pedig a VtES-t gyűrjük a baráti körrel.
Dierol
Codex nagy szívfájdalmam. Ugyanis, mikor kipróbáltuk én meséltem és abba is maradt, így hiába ígérték a többiek, hogy majd egyszer játszani is tudok egyet, de többet nem vettük elő, pedig a könyv megvan.
Mostanság sr-ezünk eléggé kitartóan. Bár a hétvégén vampire és magus lesz vegyesen.
EDIT: Nomeg ne felejtsek szólni az egy időben nálunk nagyon népszerű Blood Bowl-ról se. Sok jó meccset lejátszottunk a saját-barkács pályákon és figurákkal.
Nagy pofátlanság lenne, ha a találkozó szabadfoglalkozás ideje alatt én is társulnék hozzátok a Magicezni?
Togar
A színes dözmög az, amin én is jót szoktam nevetni ha meglátom.
A találkozóra tudok vinni HKK-t és Magic-et is, bár nem tudom, hogy jut-e rá idő. Mindenesetre ha igény van tudok vinni egy-két paklit.
Jól van, úgy látszik a kártyából is én vagyok a legbeszűkültebb... Már egy jó ideje nem volt ekkora beszélgetés itt Torozonnál, a születésnapi jólívánságokon kívül.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Felfoghatod ismeretbővítésnek, ezekután kis guglis segítséggel szép új világok nyílnak meg előtted.
Mondjuk ráfért már erre a topikra már írni akartam egy peticiót hogy kereszteljük át Boldog születésnapot topikra De mostmár így jártam eme eszmecsere belerondít az öszképbe.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Más. Látom, hogy van a zárt kalandok között külön Vampire. Ez alapján gondolom lehet mást is játszani, mesélni, a zárt kalandok között, mint Magus. Shadowrunra vagy Codex-re gondoltam elsőre, mint lehetőség... Bár a fórum neve Magus Online... de hátha..
Így van lehet mást is mesélni csak itt elég kevesen játszanak maguson kívül mást is talán egy tucatnyi ember összesen a tapasztalataim szerint. Volt pár próbálkozás. Részemről dnd volt sw de próba szerencse
Szerintem nem pofátlanság. Főleg, ha paklikat is tudsz kölcsönözni, mert nekem pl egy sincs Magichez. Szerintem Erin se bánnná, de erről majd ő nyilatkozzon.
A Magic mellett még biztosan ki akarjuk próbálni az L5R-t is a talin. (Illetve a vampire-t is felajánlottam a srácoknak, de azt senki nem kérte, hogy vigyek.)
Dierol
Zárt Kalandként bármilyen rendszert indíthatsz. Volt néhány próbálkozás SR-re és D&D-re, nomeg réges-rég egy vampire is majdnem beindult. (Minő véletlen a mostani Vampire ZK-t pont én mesélem. )
Egyébként SR-ből melyik kiadás szerint játszotok, illetve tervezed a mesélést, ha az lesz?
Togar
Ezzel így jártál. Bár lehet, hogy pár hét múlva ismét lesz miért petícióznod, hacsak nem jön akkor is Nava.
HKK-t én is tudok lízingelni, majd hogy a sulim úszott el miatta, így le kellett tennem. Úgy látom a mi asztalunknál nem csak MAGUS lessz .
Ha már itt vagytok és ennyire belejöttetek: akár benézhetnétek Haonwellbe is(tudom mostanában trehány voltam, de nem is írtam sehova ). Persze ez csak Yunnak és Lathannak szól, hátha nem vették észre, hogy Ők jönnek.
Játék: a sok behalás miatt nem indítok Herolddal én sem semmit. Viszem a helyszínem és ott kiélem magam. Ugye egy kivétel volt az ominózus Feketeleves amit végigtoltunk és volt szerencsém részt venni benne.
Szintlépés: maga a karakterek szintekben mérése nem egy jó találmány, de jobbat még senki sem mutatott fel így ez marad.
Mondjuk ezen szintlépéses és egyébb dolgok miatt létezik az Frpg amit többen játszanak, mondhatni elég sokan. Többféle világon köztük a mágusén is. És ott soha nem volt kp és egyébb elosztási gond sem szintlépés probléma főleg mivel ott nincsennek szintek, ott tapasztalat van de ez már egy más történet.
Ha minden igaz elvileg először van a "szabadfoglalkozás" és utána a 4 órás játék. Tehát 9-12 között 3 óra alatt azért csak lenyomunk 1-1 party-t és még beszélgetni is lehet közben. De ha mégsem így jön össze az se óriási gond. Előző talira is vittem kártyát egy villám megnézegetésre Kijoe-nak. Max kicsit nyüzsgünk körülöttük és utána eltesszük, mint múltkor is történt. Nomeg mi van, ha annyira "okos" a csapatunk, hogy bőven a 4 óra alatt "megoldjuk" a kalandot. (Ebben az összefüggésben persze az is "megoldásként" szerepelhet, hogy elqrjuk és hamar meghalódik mindneki. )
Dierol
Köszönöm előre is. Mi a 2. kiadás alapján játszunk. (Mármint mi az asztali társasággal. A fórumon persze bármilyet lehet indítani.)
/Ami utána jött ki azt nem tekintjük "legálnak". (Csakhogy megerősítsem Togart, hogy más a kiadás-ízlésünk. ) /
Vigo (Herold)
Tudom, hogy Haonwellben "én jövök". Sajnos mostanában, mint a szabadsághoz is írtam, nem nagyon volt/van/lesz időm/erőm/ihletem kalandokba reagolni. Szerencsére a mai kivételesen lazább nap, így lehet otthonról írok reagokat is, de ebben nem bízok igazán. (Ennek a kis tavernás pezsgésnek örülök, mert kicsti feldobta a hangulatomat. )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Quator ar Zaraquer 2009.03.19. 14:57-kor.
A behalás ellen nem jó taktika, ha a zárt kaland részben úgy használja az ember a fórumot, mintha nyílt lenne? (már ha másik rendszerről van szó) Tehát a karakterek jönnek-mennek, ahogy jön-megy a lelkesedés a jk-k részéről?
Edit: fejlődés pl. ha a karakterek folyamatosan költhetik a pontokat kaland közben is, amit Tp arányosan kapnak? Igaz, így csak azt tudja fejleszteni, amit ír, használ, és amire lehetősége van. de így nem hirtelen ugrik szintet... mondjuk a codex %-os rendszere ilyen szempontból rugalmasabb volt...
Nem a zártság miatt halnak be a modulok hanem azért amit már fentebb kifejtettünk. A jelentkezéskor mindenki megígéri teljesíti a követelményeket, nem mondja zat pl gyerekek én ennyit tudok vállalni de az biztos. És inkább kiszáll valamilyen ürüggyel ez a gond. Lehet nyíltként kezelni a dolgot de ez magus specifikus fórum így ergo az tt levők bnagy része magusozni járt ide ahogy én is.