• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

IV. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
238 hozzászólás • Oldal: 7 / 16 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16

Re: IV. Csapat

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.16. 19:34

Üdv Dreemer! :D

Zsinórban harmadszorra is melletted fogok ülni a karimmal. :P :lol: Csak most "nem fog vissza" az élet komponens. :rotfi:

Nekem is jópár kérdésem van, ami főként abból ered, hogy jelenleg 3-4 karakterötletet is fontolgatok és a kérdésektől, pontosabban válaszoktól függően fog eldőlni mivel leszek. :)

Predoci vértes karimhoz kapcsolódóan:
-Lesz lovasrohamos rész? :angel:
-Komolyabbra fordítva a Kegyelt+Vallásismeret 3. kombinációval ugyebár napi egy adag Kegypont jár, de mi a helyzet a szent szimbólummal? Egyrészt kell-e, másrészt lehet-e a karinál, illetve mennyiért?

Ha mégis tiadlani származású ashaoni tűzmester lennék:
-Első, hogy neked mennyire fér bele az eddigi talikról megszokott "tiadlanból jöttem, harcművészet, szamurájos kártyakép" és egy nem tiadlani iskola (Ashaon)?
-Másik, hogy a fejenként járó 150 MP-be beletartozik a saját magunk készítette varázstárgy is. Viszont a Tűzmester Rend különlegessségeként 3.TSZ-en kapott nem túl stabil tetkó az rendi különlegességként ingyé van vagy azt is ki kell csengetni a 150-es keretből?
-Tűztetkó használatánál mire dobatod a Tapasztalati Mágia próbát? IQ vagy Akaraterő? (Remélhetőleg akaraterő, mert azt maxoltam. 8) :D )
-Ha ettől függetlenül mint "varázstárgy" összeeszkábáltam egy második tetoválást a 150 MP-s keret terhére, akkor arra is kell mindig dobálni a képzettségpróbát vagy mivel az fix varázslatot tartalmaz és nem szabadon erősíthetőt, így az "egyszerű" varázstárgy?
-Mivel BM-i mágiát is tanítanak Ashaonban a BM-i tetkókat felvehetem szintén a 150 MP-ből? Illetve, ha nem is én csináltam magamnak, de tudom MP-vel pumpolni/feltölteni/használni őket?

Uwel-paplovag, bár ez már nem túl valószínű:
Itt egyetlen kérdésem van jelenleg. Mégpedig, hogy pallossal menve megkapja-e az alkarvédő nyújtotta +18 VÉ-t, ahogy a vértek leírásánál az általános részben írják vagy csak egykezes fegyver mellé? (Bár itt sejtem, hogy a válasz nem, de azért megpróbálom, hátha te máshogy gondolod, mint én gondolnám. :lol: )

Tiadlani Pyarroni Varázsló, na ez csak kivételes esetben leszek, emrt itt kötelező az Élet jellemkomponens és kevésbbé magyarázhatóak a múltkori "kilengések":
-Ha tiadlanból leköltözött egy ekreskedő család és a még északon született, serdülő gyermeküket szeretnék betunkolni az iskolába, ha már pár éve ott élnek Pyarronban, akkor az Északi Iskolába beveszik-e?
-Varázstárgynál egy gyűrű foglalkoztat, ami mondjuk elemi levegőt idéz (igazából mindegy mit valami őselemet, majd kitalálom, ha ezzel lennék, hogy mit). Nos lehetséges, hogy nem egy komplett formázott varázslatot rovok a rúnákba és idézek meg alkalom adtán, hanem formázatlan őselemet? Illetve ami még sarkallatos, hogy az így odapöttyentett adag őselemet lehet-e még ekkor formázni?
-Ha az előző kérdésre igen a válasz, akkor azt meg lehet-e csinálni, hogy mondjuk a gyűrűből egyszerre 5E levegő idéződik, de nekem csak 3E-re van szükségen/annyi MP-m maradt és csak ezt a 3E-t formázom, használom a másik kettőt meg hagyom elszelelni? Tehát az idézett elemet kötelező minet formázni is vagy lehet bizonyos részt kihagyni a további ügyködésből?

Na elsőre kicsit sok és elnézést a lerohanásért. :oops:

Csapat

Végülis maradtok/unk a légiónál? Illetve nem-e lehetne szentségtörés nélkül annyiban maradni, hogy a számszeríjat kihagyom a képzettségek közül?

EDIT: Mi a véleményetek ez beillik egy predoci rákozott páncélnak: http://images-0.redbubble.net/img/art/s ... usader.jpg
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.17. 7:44

Üdv Dreemer tegnap este láttam, hogy te leszel úgyhogy a tiszteletedre csináltam még egy karit olyan neked örömet okozó fajtát. :)

Srácok mi a véleményetek egy szürkecsuklyás tolvaj behatoló nagystílű nőcsávász szélhámosról?

Quator az alkarvédő VÉ-je pallos használata esetén nem érvényesül, hisz a kezeddel a fegyvered fogod így nem tudsz vele szabadon hárítani.
A lovasrohamos részt meg hagyjuk már végre kérlek. Ne hozzuk Dreemert kellemetlen helyzetbe. A karaktered koncepciójába beleillik döntsd el, hogy akarod-e vagy sem. Ne a modulhoz csináljunk karit.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.17. 8:47

Garma

A tolvaj is jöhet részemről.

Egyébként mind a pallosos, mind a lovasrohamos kérdést poénnak írtam, hidd már el, hogy egyik sem befolyásol, ahogy már mondtam! Részemről nagyon fájó, hogy mostmár te is azzal vádolsz, hogy kalandra csinálnám a karaktert. Komolyan mondom az egésztől el tudjátok venni az ember kedvét ezzel az idegbajos árnyékra vetődéssel. :? :(
Ahogy megismertem Dreemert ő érti az ilyen vicceket, vagy legalábbis eddig még nem volt különösebb súrlódásunk egyik karakterem alkotásánál se tudtommal.

Természetesen, mint Castornak is mondtam, ha neked ez ennyire tepsis képenvágás kategória, akkor befogom és nem szólok bele a készülődésbe. Csak szólj, hogy melyik karakterembe ne akarjam beleélni magamat mert téged zavarna a vele való játékom. :?
Vagy maradhatunk a hangulatos készülődésnél, amilyen az áprilisi vagy épp augusztusi talira volt. Ott is hülyéskedtünk, de végül mégis mindenki normális, eljátszogatós karikat hozott és egyik alkalommal sem direkt a kalandra hegyezett versenylovardát alakítottunk.

Elnézést, nem a feszültséget akarom ezzel szítani, csupán nem értem mi rosszat tettem már megint??? :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.17. 10:41

Bocs Quator csak már annyi olyan kérdés hangzott el a csapat kapcsán ami a statokról szól és olyan kevés ami a szerepjátékról, hogy néha tényleg elgondolkozok rajta, hogy most akkor mi is van és milyen irányba haladunk. Hozzáteszem én se vagyok kivétel.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.08.17. 11:17

Akkor további statolás:

@Dreemer
Kérdés, hogy
- a hajózás 3. fokához milyen képzettségeket vegyek fel?

@Mindenki
Gyógyitalokat hogyan osztjuk fel?

Mondjuk, ha nem tanít semmi az iskola, akkor is maradok a koncepciónál max. lecserélem a fegyvereket és részletesebb lesz az előtörténet, hogy mit-miért és hogyan tanultam meg. :)

szerk.: a Hit védelmezője, mint Yankari légiós túl problémás, így egy yankari lovag lesz a szentem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Shia-ko 2009.08.17. 11:39-kor.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.17. 11:23

Garma

Ok. Fátylat rá.

A szerepjátékról szerintem azért hangik el kevés kérdés, mert még nem tisztázódott ki mivel és hogyan lesz véglegesen. Ha tudjuk pontosan, hogy ki mivel lesz, akkor szerintem hamar átterelődik a hangsúly az előtörire meg a közös szálakra. Főként, mert lassan neki szeretnék kezdeni a közös előtörinek, ha már vállaltam és most lenne rá időm. Csak ehhez az kellene, hogy tudjuk ki honnan, mivel jön és pontosan hogy képzeli el a saját odakerülését, ahol majd leszünk. :?

Szerintem jelenleg egyhelyben topogunk, mert nagyon sok a megválaszolatlan, elsikkadt kérdés, ami befolyásolná a karakterek kidolgozását. (Igen statilag is, de főként az előtörit.) Ez abból is fakad, hogy sokkal másabb történet és stílus alakul ki, ha légió meg sokkal másabb, ha csak arra jártunk és a légió nem közös égisz, hanem csak Herold és Shia-ko előtörténeti alapja.

Az én választásomhoz például tényleg fontos (legalábbis számomra), hogy tudjam rendszerileg a vallásismerő kegyelt predoci hogy működhet majd, illetve a tűzmester mennyire lehet tetovált, vagy épp a vari hogy fog elemeket meglovagolni és milyen iskolába járhat. Ezek olyan kérdések, amik alapján eldől, hogy az adott karakter lehet-e egyálalán olyan, mint amit én ki szeretnék hozni belőle. Ha ez kiderül, akkor már mehet a végső döntés és onnantól max csiszolgatás folyik részemről, de 1-2 napon belül elkészítem a teljes előtörit, statot mindent és mehet a bírálatra. Csak ezek azok, amihez kell a KM.

Egyébként a lovasroham léte-nemléte teljesen szerepjátékos kérdés, mert stattól függetlenül lovasrohamozok, ha arra kerül a sor. :D (Egyébként elárulom, hogy 4. fokú lovaglásom lesz és valami másra fogok még Kp-t költeni, de nem tudom még milyen érdekes, de semmi haszna képzettségeket vegyek fel. :) )

Visszatérve a tervezéshez:

A szürkecsuklyás mennyire akar légiós lenni? Csak mert mit szólnál egy olyan közös szálszerűséghez, hogy valami miatt már délen összecimbiztek a tolvajod meg a predocim (esetleg varázslóm) és az hozta őket északra, ahol valamilyen feladat során találkoztak a két légióssal?
Példálul egy olyan, hogy Abasziszból kellett valami déli megbízóknak és minket felküldtek, hogy fogadjunk még izomerőt a küldetéshez. Mondjuk azért ne rögtön az abbit titkát akarjuk. 8) Bár az is lehetne csak nem siekrült a küldetés és most nem "merünk" visszamenni szólni, hogy ezt bebuktuk. :lol:

Shia-ko

Gyógyitalok: Szerintem legyen 2 db 15 Ép-s. Ennek oka, hogy valszeg legtöbbünk akkor foglalkozik ilyennel, mikor már morálisan fexik és a többiek tőtik beléje. 8) :) A másik, hogy kb addig tart, hogy kimegyünk a kúthoz, húzunk tiszta vizet a sámánpap meg rituálisan beleköp és kész a gyógyital. :lol: Ha jól rémlik a papi gyógyitalhoz csak tiszta víz, vödör meg hit kell. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.08.17. 11:39

Ok, csak azt is fel kell írni.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.08.17. 17:18

Quator ar Zaraquer írta:A másik, hogy kb addig tart, hogy kimegyünk a kúthoz, húzunk tiszta vizet a sámánpap meg rituálisan beleköp és kész a gyógyital. :lol:

Ez tetszik :lol: . Egyébként igaz .... ha nem is köpni kell.

Akkor felírom: vödör, víz, tartalék nyál(x +1 csepp)

Valaki szúrjon tűt Dreemerbe :evil: .
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.17. 19:09

Írok neki emilt, hátha azt hamarabb megnézi. 8)

A gyógyitalt meg akármelyikünk felírhatja, pontosabban tapasztalatok szerint az írja fel, aki a legkisebb eséllyel kerül frontvonalba és emiatt valszeg megéli, hogy a kidőlő harcosokba tőtikézhesse. :)

Közben lenne egy olyan kérdésem, hogy morálisan hogy is állunk a dolgokhoz? Pl az élet, mint jellemkomponens mennyire létjogosult a csapatban? Vagy azzal most én nézném meg a lovakat a bokrok mögött, amíg ti elbeszélgettek a kislánnyal? 8) :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.08.17. 19:36

Moralitás:
Halál szférás, keleti barbár leszek, exlégiós, nő és hatalommániás... nem fogsz beérni a bokrok közé :lol: .

Akkor álljon itt egy vázlat amit tudsz véleményezni majd Dreemer:
Ppl könyv alapján az induló alap paplovag kaszt módosítása sámánpappá, szerintem...

+hátterek:
1. versio:
szellemek jóindulata 3
mágiatagadás 3
2. versio
mágiatagadás 5

Mindkettő a barbárok ppl-ben írt varázslatok szembeni védettségét szimbolizálja, csak az első szerepjátékosabb, jobban passzol a kaszt szellemiségéhez, a második viszont kevesebb KAP .

Képzettségek(oktatott és induló):
Az oktatót és a paplovag képzi szintjét kapja meg a sámánpap a paplovag képzije helyett, istenekként bontva

ppl/leutaril/ramkirt/tomatis
pajzshasználat/úszás/hangutánzás/vadonjárás(erdő)
vértviselet/vadonjárás(tenger)/vadonjárás(erdő)/vadonjárás(hegység)
hadvezetés/csomozás/nyomolvasás/mászás

Ez a része a karialkotáshoz, a többi játéktechnikai részt majd ha ezt megemésztetted.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.08.17. 19:50

Herold

Pedig ma olvasgattam a pyarroni varázslóhoz való részeket és ismét feltámadt bennem a vágy, hogy legyen minden más varázslatra -4E védelmem. :lol: Csak sajnos ehhez kell az élet jellem és a pyarroni eszme. 8)
Mondjuk abból sok érdekesség lehet, ha egy élet-védő varázsló együtt bóklászik a légiósokkal. :)

Na nem "offolok", hogy ne vesszen el a módosítási javaslatod szem elől. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.08.18. 7:57

Részemről nincs semmiféle elvárás jellem tekintetében mással szemben. Max kijátszuk az esetleges ellentéteket. Az biztos, hogy én nem leszek halál jellemű.

A légiós vagy a harcos sem feltétlenül halál jellemű, egyszerűen neki az a dolga, hogy harcoljon ha úgy hozza szükség vagy a parancs.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.08.18. 19:15

Sziasztok ádo... JK-im :D

remélem jo helyre irok, jelen pillantban éppen nehéz a kalvaturán a megfelölönek tünő gombok leltlaálása is.

nem nemm itta msemmit (még) szimplán nem volt meg a heti alvás ora számom ami hazoh kel lhogy bármire kéeps legyek ami szeemileg megterheéő és a godnolkodsáal mint olyanal kapcsoaltba hozható.

Nyah quator is is megkeresett elvélben. ara irtam vlalmit ami most nem érdekes. Mert áthgondoltam a dolgokat.

Quator azt nyugotan hagyad 90% ban fgylemen kivül amit ott le irtam...

változik a hozzá állásomm int a keelti szél a dunáén.

Tehát emerbek midenek eljén le kell tisztázni pár dolgot, mert anélkül nem fog semmi sem müködni:
1. Mitért jöttö kel a tlaira és mit vártok töle.

2. menyire vayg tok kompromiszum készek?

3. menyire tudtok le modni az egyéni nagyon tuti elképzeléseitekröl?

4. ki emlészik arra mi volt a 2. és 4. om tali szerevezésének idelyén? és arra hoyg az ott ki harcolt dogloknak mi lett jal netösége?

5. ugy áltlaában ki melékszik arr ahogy mi volt a gubanc a jk-km kapcsoaltnál az én esetbmben
a 2. és 3. om tal iesetében is?

6. ki akrja ezeekt a veszekdéseket elekrülni? és ha el akrja kerülni kb mit hajaldno meg tenni érte, ill mefig megy el a cél érdekében?

7.jeleneg a karakterekel kapcsolatban 2 utat látok ami járható, de szerintem nem csak ezek vannak.
7-1 a km vas szigoral midennt tilt csak az leeht am i akönyvebne le van irva és a hogy a km értlemezi, ebeb na zesetben nincsen semmi vita és midenki belül dohog hogy nei semit sem eleht a töbueknek meg mijen jó.

7-2 JK nak sok sok mident lehet, de ha a KM vallmi ideg beteg érthetelen dolog miatt véltelenül vlalmire azt modnja hogy nem akkor vita nélkül elfogadja a JK, kivéve ha a km ki kéri a véleméyntét a dolgokrol.

+1.a történetben mi a célotok , amikor ott vagytok az asztal mellet? a kaldnot teejsiten ivgya a akaraktereket ki játszani?

nyah kb eniy igy elalvás elött.
Aki ismer tudja hogy ne mszemtékedni akrok, meg rosazt midnekinek.
aki ott volt a 4. talin tudja hoyg menyuire ne mtördtem a szanbáélyokal meg ugy ámblock a karakterek megalkotásával. mert ez a JK dolga szerintem.
a zavaros agyamal ugy emlékszem hogy semmiféle beleszolásom nem is votl a kari akotásba érdemben. Akkor az ugy jól müdködött.
Akkor za nem verseny volt, alpvetöen most csak ez a külömbség, ami midnent megváltoztat.

személy szerint ebeb na pilantban semi kedvem sznevedn ia szabályokal és 3K odlalt tele irogtatn ia vitákkal + halgatni a könyörgést, szidást, veszekdést hogy ki mit szeretne és mit miért kéne hagyni.
Egyszerüen ez nekem kinszenvedés és nektek is.
Ezért irtam a fenit 7 kérdést mert tudni akrom a csapat hozzá állását. és elkerülnmi élböl a vitáka, esetleges veszekldéséket.

Ezek után ha megvanak a válaszok akkor pls kiméljetek meg és irjátok össze egy lsitába potnokba szedve hogy mik a kérdések, ohajok stb.

nekem igy könnyeb és gyorsabb les zváalszolni+tuit nem hagyok ki semit.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.08.18. 20:31

Helló Dreemer!

Vannak dolgok amiről nem tudsz leszokni...

Válaszok, indoklás nélkül:
1.Játszani
2.Hajlékony vagyok mint a nád, de a többi válaszomból ki fog derülni miből nem kérek.
3.Azért csinálom meg Én a karit amivel játszanék mert ragaszkodom hozzá... szerintem.
4-7.Emlékszem a dolgok nagy részére, DE ha választanom kell a között, hogy:
-legyen egy keret ami vonatkozik rád és rám is a kaland közben vagy
-free-style/God mód bekapcsolva
Az előbbit kérném.
+1:ez mindig a hangulattól függ, ha jó a party a kaland csak köret, ha nincs más akkor az a főétel.

Személyes meglátás :? : ha így gondolod akkor hagyjuk a sámánpapot, csinálok valamit ami megjelent az ÚTK-ban.

ui: egy dolgot kérnék tőled már most
légyszíves döntsd el, hogy mit akarsz és ne az legyen két nap múlva hogy:
megint mindent felejtsünk el új szelek fújnak

EDIT: új kasztom az orvgyilkos.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.08.19. 1:21

nyah Herold Bardelot, akor rá kérezek ere a sámán paos játékra a szerevzöknél.

mert enen kvan értleme és ebbe nnem én döntök elsö sorban.

foglamm nincsen hogy ö k mit engednek.
a ásik, pontosan ere készülök hogy le irom ponstonsa a kereteket és ahoz probálom tartani magunkat.

szivem szerint hagynám hogy mdienki az leygen ami akr lesnn icsa ahoz meg most 20m ilio vita meg szabály büvészekdés vezetne. utobit ne mkedvelem de meg tudo mcsinálni ha muszály. A vitákat pedig rühellem de ezt már e irtam.. egyszerüen nem akrom azt hogy megitn az elgyen mint legutob hasonlo helyzetben volt: a TV-d esetben pl.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
238 hozzászólás • Oldal: 7 / 16 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16

Vissza: V. OM Találkozó