• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Életút

A TUAN Kiadó új törvénykönyve alapján

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 136 / 180 • 1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 180

Re: Életút

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.05.22. 17:59

Mindenki

//off: Kieron gépe megint nyüglődik, így lehet, hogy nem tud írni egy ideig, de jelezte, hogy addig nyugodtan lehet NJK.//

Börtönben

Nakloss egyáltalán nem híve a csonkolásnak, és fura érzés tőr rá, ahogy lehasítanak egy lábujjat a halott katonáról. Eligor közben elhelyezi a hamis nyomokat, mondhatni elég hihetően. Így, a kevésbé gyakorlott nyomolvasók biztos téves úton fognak járni.

//off: Börtön rész lezárva.//

A megbeszélésen reggel

*Una a homlokát ráncolva néz rátok, majd megszólal.

- Fura érzés kezdett el kavarogni bennem. Először is Noir nem akar egy katonát meggyógyítani. Másodszor Saginor hatalma is kevés, hogy fényt derítsen erre a kérdésre. Vellir, történt már ilyen veled valaha, hogy Noir nem segített neked?

*Megvárja a választ, majd folytatja.

- Apa, Vellirnek igaza van, meséld el, miképpen szabadultál majdnem ki?

*Apátok bólogat, majd megköszörüli a torkát, és belekezd.

- Mikor bezártak, láttam, hogy az őr vacakol a zárral. Nagyon nehezen tudta a kulcsot elfordítani benne. Rögtön eszembe jutott a régi zár a ház ajtaján, melyet már kicseréltem. Az is nehezen működött, és kezemmel a nyelvét bezárt állapotban könnyen vissza tudtam tolni. Reménykedtem benne, hogy itt is ez a helyzet. Letörtem a padból egy fadarabot, és megpróbáltam a nyelvet megmozdítani. Megmozdult. Örömódát imádkoztam Uwelnek. Még nem szöktem meg, vártam az adandó alkalomra. Végül eljött az én időm. Az—az őr volt soron, aki egész este mindig aludt. Akkor éjjel is. Kiszöktem a cellából, és hangtalanul felosontam a lépcsőn, el az őr mellett, majd kimentem az udvarra. Ott épp egy őrjárat közeledett, így muszáj volt egy hátsó ajtón beosonnom, ami a nemesi házba vezetett. Az egyik folyosón osontam, mikor meghallottam a beszélgetést. A többit már tudjátok.

*Una úgy, hogy apátok ne vegye észre, jelzi, hogy nem hazudott.
Ezután Saginor lép közelebb apátokhoz, és jelzi, hogy még egy vizsgálatot megpróbál. Csak egy szót mond, melyet egyikőtök sem értett, és észreveszitek, hogy egy pillanatra elhunyorogja magát, ahogy végig néz apátokon. Ám a fejét csóválja.

- Nem érzek semmilyen mágikus kisugárzást apánkból. Viszont hallottam már hírét, hogy képesek a varázslók elrejteni a mágiát a kíváncsi szemek elől. Hogy most is ez lenne? -*Megvonja a vállát.

*Una szól ekkor.

- Naklossal egyetértek. Kapjátok el a csapat grabancát, és kérdezzétek ki őket, hátha többet tudtok meg. Én addig biztos helyre viszem a karavánt.

//off: Egyelőre még várok Kieronra, de ha nem ír, akkor én fogok helyette.//

PM: Kieron, Paga
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.05.24. 0:03

Eligor.

- Akkor szerintem lassan a végéhez érünk. Szerintem lassan hozzá is láthatunk a rajtaütés megtervezésében. Mit is mondtál apám merről is jön a csapat és melyik rész lenne a legalkalmasabb a rajtaütésre.

*Ezt követően a tűznek hátat fordítva a hóban neki látok egy térkép vázlatot rajzolni a rajtaütés lehetséges helyszínéről. Majd elgondolkozva meredek rá.

- Szerintetek egyszerűen gyilkoljuk le mind vagy inkább fogjuk el élve őket? Én mondjuk az élve elkapás párján vagyok.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.05.24. 13:30

Eligor

*A fogadó környéki utakat rajzolgatom a hóban miközben hallgatom a többieket.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2015.05.24. 23:40

NAkloss Finteon

hallgatom a dolgokat miközben figyelem testvéreim kutakodását apánkot.

Mikor végeznek mg nyugtatt a tudatt, hogy nem talltak semmit...

Pelso ténykedésére fel figyelek és érdeklödve figylem rajzait a hóban.

- Magam is az élve elkapásuk pártján állok, de ha meg kell öllni mindet ,h ogy mi életbe maradjunk akkor azt támogatom !!
-
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.05.25. 9:02

PM: Mindenki
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2015.05.25. 14:23

Eligor.

*A kezdődő rajzomat eltörlöm a hóban és a többiek felé fordulok.

- Na jó. Szerintem bármit is akarunk csinálni ahhoz előbb látnunk kell a terepet ahol a rajta ütést tervezzük.

*Azzal elkezdek össze pakolni. Elköszönök anyámtól és Una-tól. A lovamnak át pakolok némi takarmányt és egy kevés szárított és pár napi élelmet a nyeregtáskámba. Azzal útnak indítom a két szekeret a határnak Una védelme alatt. Ezt követően már a lovamon vagyok és elindulok arra amerre a közelgő kalandozókat sejtjük.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.05.25. 15:37

//off: Mint a PM-ben is írtam, ezt a kalandot nem folytatom tovább, mert a lassú haladás miatt teljesen kiestem a ritmusból, és már nincs kedvem folytatni. Mindenkitől szeretném kérni, hogy jelezze, van e kedve Shadowrunnal játszani, abban a stílusban, amit leírtam az üzenetben. Akik akarnak játszani, azok majd itt az oldalon fogják megbeszélni velem a továbbiakat. Lesz egy új játékos, Sirak is. //
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.05.25. 21:06

//off: Igaz reagáltan PM-n keresztül, de most, hogy eldöntöttük ebbe a partya, hogy mi legyen igazán vihetnénk tovább. És ha úgy vinnénk a beszélgetés részt ahogy írtam, eseménytelibb lenne játék. Szívesen játszom veletek, de az igazat megvalva, nem szeretnék egy álltalam alig (szinte egyátalán nem) ismert rendszerbe online kezdeni.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.05.26. 6:55

A jelenlegi magus kalandot nem akarom tovább mesélni Paga, mert már kiestem belőle, és így már nincs hangulatom. Az SR-rel kapcsolatban szívesen megcsináljuk a karakteredet, és segítünk a játékban is, ez a te döntésed.

A meséléssel kapcsolatban a két szituáció között én fogok mindet eldönteni,(természetes a karakterlapokat figyelembe véve) de a szituációkat rendesen lefogjuk játszani. Tehát egy harcot, üldözést, behatolást, bizonyos találkozókat rendesen lejátszunk.

Pontokról hamarosan jelzek, és a 3-as rendszert használjuk, Pelso neked is az van(elméletileg). :)

Nyugodtan lehet ide posztolni, hogy megbeszéljük a dolgokat. Annyit már elkezdhettek, hogy leírjátok nagyjából mivel szeretnétek lenni. Illetve ami fontos, hogy próbáljátok meg a csapatot rendesen összeállítani, egészítsétek ki egymást. Ismerni fogjátok egymást, jó haverok lesztek. És ami még fontos, mindenki legyen képest valamennyire harcolni, tehát ne legyen senki béna a harcban.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2015.05.26. 17:56

Üdv mindenkinek!

Pár apróság, és szabály a játékhoz:

Nincs kasztmegkötés, hisz nincsenek ebben a játékban kasztok :) .

A karakteralkotáshoz még 40 jó karmát (TP) kaptok. Humán így +4 karmát, míg minden egyéb faj +2 karmát kap.

A megkötés, hogy kötelező legalább egy tulajdonságot megnövelni ebből a pontból.

A plusz anyagiakon gondolkodok még, de lehet, hogy egységesen kaptok 20.000 nuyent.

A járművekkel kapcsolatban a mai autók lesznek, max kicsit feltuningolva.

Mivel a játék régi, így wifi és egyéb vezeték nélküli kapcsolat még nem volt annyira elterjedt.
Tehát a fegyverkapcsolatok headsettel működnek, vagy a szokásos tenyér érzékelőkön. Viszont a dekás és rigó csatlakozások a biztonság miatt még kábellel működnek. A mobiltelefon szinte ingyen van.

Körök, cselekedetek:

Mivel ebben a rendszerben egy harci körben van aki többször is cselekedhet a többinél, így egy kis jövőbe látást kérek ezektől a játékosoktól.
Tehát előre le kell írni, és ki kell dobni a cselekedeteket, hogy a többieknek ne kelljen várniuk. Így egy reag, egy harci kör, és nem a harci körön belüli forduló.

PL: Pelso kezdeményezése 15, így miután egy forduló lezajlik, én levonok 10-et a kezdeményezéséből, és még mindig cselekedhet, míg a többiek nem. Nos, a legelső fordulónál már Pelsonak le kell írnia, mit fog csinálni a következő fordulóban, és ki kell dobnia a próbákat.

Ha valaki dekással lesz, akkor előre le fogom írni a veszélyeket, és egy reagon belül le kell a játékosnak írni, hogy milyen programot használ fel, és meg kell dobnia a próbákat. Csak, hogy ne kelljen rá várni.

A mágiahasználóknak nem engedek semmilyen láthatatlanság mágiát.

A járművezetést nem fogom olyan bonyolult szabályokkal lemesélni, mint amit a könyv ír. Egyszerűen vezetés próbát dobunk, illetve a rigó, ha be van csatlakozva, megkapja a rigó tartalékkockáit is.

Helyszín:

A kaland az U.C.A.S.-ban fog játszódni, egy általam kialakított városban. A város kitalálása ég folyamatban van.

Kérlek titeket, beszéljétek meg a csapatot, és utána kezdjétek el a karakteralkotást.

Ezen a hét végére meg kell lenni a koncepciótoknak, és utána jövő hét végére készen kell lenni a karaktereknek.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.05.26. 20:43

Szeretnék pár dolgot kérdezni, hogy könnyebb legyen karaktert választani.

Milyen anyagokat lehet használni a megalkotásához? Csak alapkönyv? Alapkönyv és (mondjuk) a magyarul megjelent kiegészítők? Vagy bármit?
Ha lehet kiegészítőzni, használható a pontalapú karialkotás?
A mágiahasználóknak nem engedek semmilyen láthatatlanság mágiát.

Ez vontakozik a szellemek ilyesféle képességeire is (pl. Elrejtés)?

Én egyelőre több koncepciót is kialakítottam, majd ezekből választok szerintem, ha már lehet tudni, kikből-mikből áll a csapat többi része.
Az ötleteim: lőfegyveres adeptus, kiberszamuráj, high-tech tolvaj. Ha nagyon hiány van mágusból, akkor abból hozok valamit; ha dekásból, akkor a tolvajt felruházom ilyen képzettségekkel is.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.05.26. 21:55

Nos, nekem első körben kérdésem lenne: Lehet-e fellebbezni a KM ellen, ha nagyon nem tetszik az amit írt? Tehát ha a történés amit leírsz, nagyon úgy érzem hogy elütne attól amit én tennék vagy a karakterem tenne, lehet-e ilyenkor olyan kezdeményezést tenni, hogy "bocs, ezt inkább így csinálnám".

Másodszor pedig én szívesen lennék játszanék egy kapzsi fickót, akinek kell ami épp megtetszik. Ha az egy nő, akkor az kell neki; ha az egy telefon, kell neki; ha az egy autó vagy pisztoly vagy valaki akit a csapatjába akar, kell neki és nem ad le róla. Azt ő megszerzi minden áron. Ezért a harci képességei magasak is lesznek, valszeg több kibervere is lesz és mindenképp gyorsaság alapú harcmodora van. Elsőként üt, nem hagyja a másikat érvényesülni stb.. És mivel ilyen határozott jellem, az emberek szívesen követik is, mert tudják, mit várhatnak tőle. Elvárom a legjobbat és azt is adom. Merthogy baromi kapzsi, te nem a pénzzel. A pénz nem foglalkoztatja, azt teljesen egy eszköznek tekinti, minden mást tekint értéknek.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Paga Sker » 2015.05.27. 12:25

Hali

Először:
Kieron! Szeretném a segítségedet kérni karakter alkotásban. Ehhez, ha megoldható, kéne találkozni személyesen.

Másodszor:
Sirak! Sztem nem olyan jó ötlet egy ilyen karaktert hozni, mert számomra partigyilkosnak tűnik. Egymásra kellene építeni a karaktereket, és nem csak azért is lényeket alkotni.

Igaz, nem ismerem a SR rendszerét, de a szerepjátékot igen. Mivel én kezdetben egy egyszerű karaktert hozok, egy ilyen másik kari hamar lelombozná a lelkesedésemet.

Remélem nincs harag.
Az Istenek útjai kifűrkészelhetetlenek :)
Paga Sker
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 226
ZK Karakter: Marko Lestarn
ZK Karakter: Vellir Finteon (Falin)
Karakter: Fior-Sha Kryel
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2015.05.27. 17:04

Szerintem a partigyilkos inkább az, ha az ember nem ír legalább 3 naponta rendszeresen és a kaland szempontjából fölösleges dolgokra fecsérli a posztokat.
Tudnék egy jó pár példát mondani a kalandozásaink alatt, de szerintem nem kell külön kitérnem rájuk. Ráadásul én nyíltan kimondom, hogy a csapat vezetője én leszek ezúttal és nem várom meg amíg a KM a karakterek alapján kiadja a "tisztet".
Ez a karakter nemhogy partigyilkos lenne, de vinné is a kalandot és - most senki ne sértődjön meg - nem hagyná hogy bárki a farokméregetésével elvegye a másik kedvét a játéktól.

A karakterem maga köré gyűjtött titeket, egy bandába tartozunk, ahol én vagyok a főnök. Ez egy kezdő, de feltörekvő banda, a cél a szórakozás és dicsőségszerzés...na meg persze a túlélés ebben a kietlen vidéken.

A karakteremből nem engedek. Remélem nincs harag.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kieron » 2015.05.27. 17:21

A karakteremből nem engedek. Remélem nincs harag.

Ez esetben köszönöm a lehetőséget, de nem fogok részt venni a kalandban. Egy ilyen fószer engem biztos nem fog "maga köré gyűjteni". Ne haragudj, de én az ilyen figurákat nem bírom elviselni, több játékomat tönkretették már az ilyen karakterek. Többször nem fogok mellettük játszani.
Nem futhatsz el a Halál elől - de jól megizzaszthatod az átkozottat!

"Ami ennél döglöttebb, az csal!" - Han Solo
Kieron
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 189
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2686 hozzászólás • Oldal: 136 / 180 • 1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 180

Vissza: M.A.G.U.S. Kalandok - ÚTK alapján