//off: Kieron gépe megint nyüglődik, így lehet, hogy nem tud írni egy ideig, de jelezte, hogy addig nyugodtan lehet NJK.//
Nakloss egyáltalán nem híve a csonkolásnak, és fura érzés tőr rá, ahogy lehasítanak egy lábujjat a halott katonáról. Eligor közben elhelyezi a hamis nyomokat, mondhatni elég hihetően. Így, a kevésbé gyakorlott nyomolvasók biztos téves úton fognak járni.
//off: Börtön rész lezárva.//
*Una a homlokát ráncolva néz rátok, majd megszólal.
- Fura érzés kezdett el kavarogni bennem. Először is Noir nem akar egy katonát meggyógyítani. Másodszor Saginor hatalma is kevés, hogy fényt derítsen erre a kérdésre. Vellir, történt már ilyen veled valaha, hogy Noir nem segített neked?
*Megvárja a választ, majd folytatja.
- Apa, Vellirnek igaza van, meséld el, miképpen szabadultál majdnem ki?
*Apátok bólogat, majd megköszörüli a torkát, és belekezd.
- Mikor bezártak, láttam, hogy az őr vacakol a zárral. Nagyon nehezen tudta a kulcsot elfordítani benne. Rögtön eszembe jutott a régi zár a ház ajtaján, melyet már kicseréltem. Az is nehezen működött, és kezemmel a nyelvét bezárt állapotban könnyen vissza tudtam tolni. Reménykedtem benne, hogy itt is ez a helyzet. Letörtem a padból egy fadarabot, és megpróbáltam a nyelvet megmozdítani. Megmozdult. Örömódát imádkoztam Uwelnek. Még nem szöktem meg, vártam az adandó alkalomra. Végül eljött az én időm. Az—az őr volt soron, aki egész este mindig aludt. Akkor éjjel is. Kiszöktem a cellából, és hangtalanul felosontam a lépcsőn, el az őr mellett, majd kimentem az udvarra. Ott épp egy őrjárat közeledett, így muszáj volt egy hátsó ajtón beosonnom, ami a nemesi házba vezetett. Az egyik folyosón osontam, mikor meghallottam a beszélgetést. A többit már tudjátok.
*Una úgy, hogy apátok ne vegye észre, jelzi, hogy nem hazudott.
Ezután Saginor lép közelebb apátokhoz, és jelzi, hogy még egy vizsgálatot megpróbál. Csak egy szót mond, melyet egyikőtök sem értett, és észreveszitek, hogy egy pillanatra elhunyorogja magát, ahogy végig néz apátokon. Ám a fejét csóválja.
- Nem érzek semmilyen mágikus kisugárzást apánkból. Viszont hallottam már hírét, hogy képesek a varázslók elrejteni a mágiát a kíváncsi szemek elől. Hogy most is ez lenne? -*Megvonja a vállát.
*Una szól ekkor.
- Naklossal egyetértek. Kapjátok el a csapat grabancát, és kérdezzétek ki őket, hátha többet tudtok meg. Én addig biztos helyre viszem a karavánt.
//off: Egyelőre még várok Kieronra, de ha nem ír, akkor én fogok helyette.//
PM: Kieron, Paga